Η δική σας εκδήλωση
  • στο T.A.F.
  • εκθέσεις
10 05 2012 Έως 16/6/2012

Once upon a sponge

Once upon a sponge

Δημιουργικές χρήσεις και επανεφευρέσεις / Κύριο υλικό το κίτρινο σφουγγαράκι

Το TAF παρουσιάζει την έκθεση Once upon a sponge της ομάδας Papairlines, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 10 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουνίου 2012.

Η έκθεση Once upon a sponge φιλοδοξεί να προβάλει τις διαφορετικές εκφάνσεις του σχεδιασμού. Ο σχεδιασμός (design) δεν είναι μόνο κάτι που βλέπουμε στις βιτρίνες ακριβών καταστημάτων, αλλά και κάτι με το οποίο ζούμε και αλληλεπιδρούμε όλοι καθημερινά: από μία επιγραφή και ένα ευρέως αναγνωρισμένο επώνυμο έπιπλο έως ένα ραβασάκι και μια αυτοσχέδια κατασκευή η οποία προσαρμόζει τυχαία, διαθέσιμα υλικά. Ο σχεδιασμός ασχολείται με τον εντοπισμό, την ανάλυση και την επίλυση καθημερινών προβλημάτων, καθώς επίσης και με το σχολιασμό κοινωνικών φαινομένων και συμπεριφορών.

Στην έκθεση Once upon a sponge είκοσι σχεδιαστές φαντάζονται και δημιουργούν με τελικό προορισμό την κατασκευή αναπάντεχων και ευφάνταστων αφηγηματικών αντικειμένων, με το εικονικό κίτρινο σφουγγαράκι ως κύριο υλικό. Το σφουγγαράκι, ένα παραμελημένο καθημερινό αντικείμενο, μετατρέπεται σε υλικό κατασκευής για τους επιβάτες-σχεδιαστές των Papairlines, που καλούνται να επανεφεύρουν τη φόρμα και τη χρήση του και να προκαλέσουν την αντίληψη του κοινού. Τα αντικείμενα που θα προκύψουν θα προσγειωθούν στο TAF.

Ταυτόχρονα με μια σειρά από φωτογραφίες αποκαλύπτονται αυτοσχέδιες κατασκευές καθημερινών ανθρώπων, οι οποίοι ελλείψει πόρων, παρεμβαίνουν αυθόρμητα και δημιουργικά σε υπάρχοντα αντικείμενα δίνοντας λύσεις σε προβλήματα και σχεδιαστικές παραλήψεις.

Oι Papairlines είναι μια δημιουργική πλατφόρμα που λειτουργεί ως μέσο προβολής των μεθόδων και των διαδικασιών που είναι κρυμμένες πίσω από τον σχεδιασμό αντικειμένων, υπηρεσιών και εμπειριών με τα οποία αλληλεπιδρούμε, θέλοντας και μη, καθημερινά.

Επιμέλεια: Papairlines / Λουκάς Αγγέλου, Βάσω Ασφή, Κώστας Μπίσας

Συμμετέχουν: 157+173 Designers, Ρίτσα Αναστασιάδου, Μάρσια Αργυριάδη, CTRLZAK, DEDE Dextrous Design, Jazzt Design, Kanella, Σωτήρης Λάζου, Χριστίνα Μπιλιούρη, Βασίλης Μυλωνάδης, Αλέξανδρος Ξανθάκης, Κίκος Παπαδόπουλος, Στάθης Πετρόπουλος, Καλλιρρόη Σπυρίδωνος, Ζάχος Σταθόπουλος, Marc Schulthess, Wedid-ID, Αγγέλα Χρισσαΐτη

Εγκαίνια: Πέμπτη 10 Μαΐου 2012, 20:30

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια έκθεσης: 10.05-16.06.2012

Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Παρ 11:30-21:00, Σαβ-Κυρ 11:30-17:00

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Αθήνα 105 55, μετρό Μοναστηράκι

tags: φωτογραφία / design / εκθέσεις