Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • εκθέσεις
12 04 2013 Έως 11/5/2013

Δημήτρης Πολυχρονιάδης - Γιώργος Τσόλης 'Repent'

Προσεγγίζοντας την έννοια της ‘Μετάνοιας’ μέσα από μια υπερρεαλιστική διάθεση / στη γκαλερί Metamorfosis

Σε περιόδους πολιτισμικής και οικονομικής οπισθοδρόμησης, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος. Μπορεί η διαλυτική δυναμική της εκάστοτε κρίσης να λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη αυτογνωσίας σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο; Χρησιμοποιώντας ως κομβικά στοιχεία το χιούμορ και τον ρομαντισμό, η έκθεση επιχειρεί να προσεγγίσει την έννοια της ‘Μετάνοιας’ μέσα από μια υπερρεαλιστική διάθεση. 

‘Μετά’: ύστερα, αργότερα, πολύ αργά, αλλού, μαζί.

‘Νοώ’: βλέπω, αντιλαμβάνομαι, καταλαβαίνω, σκέφτομαι. 

Ο αρχιτέκτονας, σκηνογράφος και εικαστικός Δημήτρης Πολυχρονιάδης θα παρουσιάσει μια εγκατάσταση αποτελούμενη από 15 γλυπτά/μακέτες κατασκευασμένα με μικτή τεχνική. Ένας πολύχρωμος μικρόκοσμος μέσα στον οποίο διαδραματίζεται μια σειρά από ανθρώπινες ιστορίες.  Η παγκόσμια κουλτούρα των κλισέ, των σλόγκαν, της διαφήμισης, του χαμηλότερου κοινού παρανομαστή, σε μια υβριδική  διασταύρωση με κοινωνικές, τεχνολογικές και φουτουριστικές ουτοπίες του 20ου αιώνα. 

Ο εικαστικός Γιώργος Τσόλης θα παρουσιάσει  μια σειρά από έργα τα οποία κινούνται μεταξύ ονειρικού και εφιαλτικού . Ανακινούν ομιχλώδεις μνήμες από το συλλογικό ασυνείδητο, με μορφικές και αισθητικές επιρροές από σύγχρονες υποκουλτούρες κατάλοιπα της μετεφηβείας ,  ψήγματα αστικών θρύλων ,παραμύθια ,commix και anime των παιδικών χρόνων.Οι λεττρισμοί που διατρέχουν αυτές τις κωδικοποιημένες μνήμες ,λειτουργούν άλλοτε ως δομικά στοιχεία  και άλλοτε ως μέσον το οποίο προσθέτει μία ακόμη διάσταση στο έργο . Μέσω  της απεικόνισης ενός προσωπικού Μαγικού Ρεαλισμού , ο πίνακας  μεταμορφώνεται σε  ένα παράθυρο που οδηγεί νοητά τον θεατή στην άλλη πλευρά του καθρέφτη.

Διάρκεια έκθεσης: 12.04-11.05.2013

Περισσότερες πληροφορίες: Γκαλερί Metamorfosis, Θεσσαλονίκη

tags: εκθέσεις