Η δική σας εκδήλωση
  • στην πόλη
  • performance
02 04 2013 Έως 2/4/2013

'Sensations – Emotional Realism' Εικαστική Performance της Ογκούστα Άτλα

tags: performance

'Sensations – Emotional Realism'

Performance Visual Theatre / στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Δανή visual artist, Augusta Atla, στην παράστασή της “Sensations – Emotional Realism” με την Πολυξένη Ακλίδη και τον Νίκο Μπρανίδη, συνδυάζει έναν σκηνογραφικό ρεαλισμό, με έναν εικαστικό εξπρεσιονισμό και ένα εικονογραφικό συμβολισμό για να μιλήσει για την εμπειρία του έρωτα, τη συλλογική ιστορία και την εσωτερική συναισθηματική ζωή σε μία ψυχογραφική αφήγηση/performance.

Ορμώμενη από τη θέση ότι το σώμα αποτελεί την τράπεζα, το θεματοφύλακα της μνήμης χιλιάδων ετών ανθρώπινης συμπεριφοράς, κουλτούρας και γνώσης υποστηρίζει με την παράστασή της ότι με όχημα την ευαισθησία του σώματος ο άνθρωπος μπορεί να ανακαλέσει μνήμες στο πλαίσιο ενός κόσμου που σφύζει από συναισθήσεις. Άλλωστε, όπως αναφέρει και ο William Blake: "Αν οι πόρτες της αντίληψης καθαρίζονταν, το καθετί θα παρουσιαζόταν στον άνθρωπο όπως πραγματικά είναι: άπειρο".
 
Βιογραφικά Στοιχεία

Η Augusta Atla, Visual artist, γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη της Δανίας το 1979. Σπούδασε στο Λονδίνο από το 2003 έως το 2007, όπου απέκτησε Δίπλωμα Καλών Τεχνών (BA Fine Art) από το Goldsmiths College, στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης (MA Art History & Theory) στο ΑΑ School της Αρχιτεκτονικής Ένωσης του Λονδίνου.

Στο διάστημα μεταξύ 2003 και 2013, έζησε και εργάστηκε στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στη Ρώμη, στη Βενετία, στην Αθήνα, στο Μιλάνο και στο Παρίσι λόγω βραβείων, εκθέσεων, και/ή καλλιτεχνικών παραγωγών. Η Augusta Atla έχει εκθέσει έργα της και παρουσιάσει παραστάσεις της σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει επίσης δώσει διαλέξεις σε Ακαδημίες και Ιδρύματα τεχνών, αλλά και σε Γκαλερί. Έργα της κοσμούν δημόσιες καλλιτεχνικές συλλογές της Δανίας, όπως αυτές του Μουσείου Τέχνης Horsens και του Συμβουλίου Τεχνών της Δανίας, αλλά και μεγάλες ιδιωτικές συλλογές.

Οι μετακινήσεις και η παραγωγή του καλλιτεχνικού έργου της Augusta Atla χρηματοδοτείται αποκλειστικά από ιδιωτικά κεφάλαια, ιδιωτικές επιχειρήσεις, το Συμβούλιο Τεχνών της Δανίας και διάφορα πολιτιστικά ιδρύματα. Μετά τις σπουδές της, από το 2007, η Augusta Atla ζει στηριζόμενη αποκλειστικά στο έργο της, είτε πουλώντας έργα τέχνης, είτε λαμβάνοντας χρηματικά βραβεία και χορηγίες.

Συντελεστές: Πολυξένη Ακλίδη και Νίκος Μπρανίδης (Performers), Ογκούστα Άτλα -Στιγμιότυπα από πρόβα της παράστασης στο Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα,
Μάρτιος 2013- (Φωτογραφίες)

Τρίτη 2 Απριλίου 2013, 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

tags: performance