Εβδομάδα Αστρονομίας στα Ανοιχτά Σχολεία

bloggerT.A.F. 26.4.2017
τεχνολογία-επιστήμη

Έχετε ταξιδέψει ποτέ από τη Γη στο Σύμπαν; `Γνωρίζετε τι είναι ο μαγεμένος ύφαλος; Τον Μάΐο, το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων σας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο σύμπαν, με προορισμό τα αστέρια και σκοπό την εξερεύνηση του μαγεμένου ύφαλου!

Στη διάρκεια της Εβδομάδας Αστρονομίας, ένα εντυπωσιακό φορητό πλανητάριο θα εγκατασταθεί στα προαύλια των Ανοιχτών Σχολείων και θα μεταφέρει στη γη τα μυστήρια του σύμπαντος, το ηλιακό σύστημα και τη λάμψη των αστεριών.

Οι ταινίες που θα προβληθούν συμβάλλουν στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας και στην εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν τα αστρονομικά ντοκιμαντέρ - ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360ο). Παράλληλα με τις προβολές, θα γίνεται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο του Ήλιου μέσω ειδικού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας και διαφόρων αντικειμένων του νυχτερινού ουρανού το βράδυ, μεταξύ άλλων του πλανήτη Δία και της Σελήνης.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Περισσότερα για το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο:http://planetariumotg.gr/

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία www.athensopenschools.gr ή τηλεφωνικά στο 2105277089.

Λόγω μεγάλης ζήτησης και προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι θα τηρηθούν τα παρακάτω:

>Οι κρατήσεις θα είναι γίνονται με σειρά προτεραιότητας.>Λίστα αναμονής: όσοι εγγραφούν στη λίστα αναμονής και υπάρξει διαθεσιμότητα θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά και θα ζητηθεί η επιβεβαίωση εκ μέρους τους.

>Οι ενδιαφερόμενοι που θα παρευρεθούν στη δράση χωρίς κράτηση θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο εφόσον προκύψουν διαθέσιμες θέσεις από άτομα που είχαν κάνει κράτηση θέσης (ή είχαν εγγραφεί στη λίστα αναμονής)

>Για τη διευκόλυνση όλων είναι απαραίτητη η έγκαιρη προσέλευση στο χώρο τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την έναρξη της δράσης. Εάν υπάρξει καθυστέρηση, η θέση μπορεί να παραχωρηθεί σε άλλον ενδιαφερόμενο.

Η Εβδομάδα Αστρονομίας υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μία πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων που υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Διάρκεια: 03.05-09.05.2017

Περισσότερες πληροφορίες: FB event