Αυτό το βίντεο μπορεί να σας κάνει να ερωτευτείτε τη χημεία

bloggerioli 9.11.2015
τεχνολογία-επιστήμη

tags: blogging

Οι "Όμορφες Χημικές Αντιδράσεις", ένα βίντεο που αποτελεί συνεργασία μεταξύ επιστημόνων και γκουρού της τεχνολογίας στο University of Science and Technology της Κίνας και το Tsinghua University Press, παρουσιάζουν οχτώ διαφορετικούς χημικούς μετασχηματισμούς σε όλο το μικροσκοπικό τους μεγαλείο.

Τα μέλη της ομάδας των «Όμορφων Χημικών Αντιδράσεων», εμπνευσμένα από τον Γερμανό πρωτοπόρο βιολόγο Ernst Haeckel που πάντρεψε την τέχνη και την επιστήμη με τις διάσημες εκτυπώσεις του φυσικών μορφών στις αρχές του 1900, χρησιμοποίησαν μια 4K UltraHD camera για να έρθουν πιο κοντά στις αντιδράσεις. Στη συνέχεια επιτάχυναν μερικά από τα πλάνα έως και 100 φορές γρηγορότερα σε σχέση με την αρχική ταχύτητα για να πετύχουν καλύτερη απεικόνιση των αλλαγών.

"Θέλουμε να κατορθώσουμε μια μοναδική αισθητική της χημείας, να κάνουμε τη χημεία προσιτή και προσφιλή. Αν τα αποτελέσματα που θα επιφέρουμε μπορούσαν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον περισσότερων παιδιών και φοιτητών για τη χημεία και να αλλάξουν την αρνητική γνώμη των ανθρώπων προς τη χημεία, θα ήμασταν απόλυτα ικανοποιημένοι", αναφέρει η ομάδα στην ιστοσελίδα της.

Περισσότερα εδώ: http://www.huffingtonpost.com/

Σχετικό βίντεο

Beautiful Chemical Reactions from L2Molecule on Vimeo.

Δείτε επίσης

Όταν η αναγέννηση ξεπηδά μέσα από βρώμικους τοίχους

Τα αρχαιότερα μνημεία του κόσμου

2015 Wildlife Photographer of the Year

tags: blogging