Συζητώντας για τα videogames

bloggerT.A.F. 28.1.2015
τεχνολογία-επιστήμη

To εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνει την ημερίδα “Net&Zelda II: Internet stories and videogames” το Σάββατο, 31 Ιανουαρίου, ώρα 10:00 – 19:30 στο The Cube Athens.

Στόχος της ημερίδας είναι να συναντηθούν επαγγελματίες, καλλιτέχνες, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας με το ευρύ κοινό για να ξεκινήσουν ένα ανοιχτό διάλογο για τη θέση που κατέχουν σήμερα και εκείνη που διεκδικούν αύριο οι νέες τεχνολογίες και συγκεκριμένα το διαδίκτυο και τα videogames.

Η κεντρική θεματική της αφορά τη μνήμη, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η ατομική, κοινωνική, πολιτιστική, τοπική και ιστορική της διάσταση μέσω των διαδικτυακών αφηγήσεων, των εφαρμογών, των ψηφιακών και πολυμεσικών παιχνιδιών. Οι ομιλητές της ημερίδας προέρχονται από τον ακαδημαϊκό, επιστημονικό και καλλιτεχνικό χώρο καθώς και από τον χώρο των game developers ώστε να καλύπτουν όλο το φάσμα των θεματικών ενοτήτων.

Η Net and Zelda είναι μια διεπιστημονική ημερίδα, η οποία πραγματοποείται σε τακτά χρονικά διαστήματα και επικεντρώνεται κάθε φορά σε μια διαφορετική θεματική, επιθυμώντας να αναδείξει και να καταδείξει τους εκάστοτε προβληματισμούς που επικρατούν στην κοινωνία και τον κόσμο της τεχνολογίας. Η ημερίδα “Net&Zelda II : Internet stories and videogames” πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ομάδας Playful Dust, που ασχολείται με τη μελέτη και διάδοση της παιγνιώδους, βιωματικής μάθησης.

Net&Zelda II: Internet stories and videogames

The Cube Athens

Κλεισόβης 8, Αθήνα

Ημέρα και ώρα: Σάββατο, 31 Ιανουαρίου, 10:00-19:30

Eίσοδος: Ελεύθερη

Ηλεκτρονική Εγγραφή: https://www.eventora.com/en/Events/net-and-zelda-internet-stories-and-video- games

M Stuff

Πηγή (Metropolispress)

tags: blogging / oμιλία-συζήτηση / τεχνολογία