Τα τρία γουρουνάκια και ο κακός Νίκος

bloggerΝίκος Τεντόμας 25.1.2013
τέχνες-πολιτισμός

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που τα τρία γουρουνάκια γλύτωσαν από τα δόντια του κακού Νίκου. Σήμερα θα μάθουμε τι έγινε στην συνέχεια.

Ο Κακός Νίκος μη μπορώντας να αντέξει την αποτυχία του ξεκίνησε ψυχανάλυση και τελικά κατάφερε να θεραπευτεί και να αποδεχτεί την γουρουνίσια πλευρά του. Μέρος της θεραπείας του ήτανε και η ενασχόληση του με τη ασπρόμαυρη φωτογραφία. Στην πορεία έγινε φίλος με τα γουρουνάκια.

Τα τρία γουρουνάκια ασχολήθηκαν πιο σοβαρά με την φωτογραφία, απέρριψαν το ασπρόμαυρο και μετά από φωτογραφικές σπουδές αφοσιώθηκαν στην έγχρωμη φωτογραφία και έγιναν διάσημοι (οι γνωστοί triospigos).

Αρκετά βράδια τα περνούσαν με τον Κακό Νίκο βλέπωντας ταινίες, μιλώντας για τη φωτογραφία, για φιλοσοφία και γενικά για τη ζωή. Συζητούσαν και διαφωνούσαν. Τις μεγαλύτερες διαφωνίες τις είχαν για την φωτογραφία όμως. Η αλήθεια είναι ότι ο καημένος προσπαθούσε να καταλάβει και την έγχρωμη αλλά δυσκολευόταν (σε αυτό βοηθούσε και η μόνιμη πείνα του λόγω των πενιχρών εισοδημάτων του). Μια μέρα του μίλησαν για έναν έλληνα φωτογράφο.

-Έχεις ακούσει για το Γερόλυκο, είναι από τους πιο γνωστούς σύγχρονους έγχρωμους Έλληνες φωτογράφους. Να τον μελετήσεις μήπως και καταλάβεις κάτι.

- Ναι, τον γνωρίζω. Καλός είναι αλλά εγώ είμαι καλύτερος.

- Ρε Κακέ Νίκε πότε θα καταλάβεις επιτέλους ότι αυτά που κάνεις τα έκαναν οι δεινόσαυροι. Σήμερα ο κόσμος διψάει για χρώμα και θέλει να κρεμάσει στους τοίχους του φωτογραφίες που να μιλάνε για την σύγχρονη εποχή.

-Εγώ δεν ξεπουλιέμαι σαν και σας στις γκαλερί. Εγώ κάνω τέχνη. Μπορεί να είμαι συνέχεια πεινασμένος αλλά παράγω έργο που λίγοι καταλαβαίνουν. Παίρνω την πραγματικότητα και την μεταμορφώνω στην δική μου αλήθεια. Τα δικά σας έργα μπορεί να είναι εντυπωσιακά αλλά μένουν στην επιφάνεια, δεν λένε τίποτε για το καλλιτέχνη.

Αυτά και άλλα πολλά έλεγαν οι φίλοι μας. Με τον καιρό οι διαφωνίες τους γίνονταν όλο και πιο έντονες, μέχρι που μία μέρα, ο Κακός Νίκος βγήκε εκτός εαυτού και σκότωσε τα τρία γουρουνάκια. Για το επόμενο εξάμηνο αυτός η λύκαινα και τα 5 λυκάκια τους κάθε Κυριακή έτρωγαν χοιρινό με πατάτες στο φούρνο.

Το γεγονός το απέκρυψε από τον ψυχαναλυτή του όσο μπορούσε αλλά τελικά προδόθηκε από μικρές λεπτομέρειες. Ο αναλυτής του γρήγορα παρατήρησε ότι είχε αρχίσει να φωτογραφίζει έγχρωμα κατι το οποίο τον παραξένεψε αλλά όταν είδε ότι είχε ανέβει η χοληστερίνη του κατάλαβε ότι κάτι σοβαρό είχε συμβεί. Τελικά, ο Κακός Νίκος ομολόγησε τα πάντα και σήμερα εκτίνει ποινή φυλάκισης ισόβιας κάθειρξης.

Τις κυριακές που πάνε στην φυλακή να τον δούνε τα λυκάκια του μαζί με τη μαμά λύκαινα, συζητάνε για το πόσο διάσημος έχει γίνει πια και για το πόσο ακριβά πουλάνε τις φωτογραφίες του.

Extras

“Τα Τρία Γουρουνάκια και ο κακός Λύκος” είναι ένα παραμύθι που ασχολείται με την ενηλικίωση και την απομάκρυνση των παιδιών από το προστατευμένο περιβάλλον της οικογένειάς τους. Η πρώτη έντυπη έκδοση του παραμυθιού έγινε το 1840 από τον James Orchard Halliwell-Phillipps. Όμως η πιο γνωστή έκδοση είναι αυτή που γράφτηκε από τον Joseph Jacobs και τυπώθηκε το 1890, με αναφορά στον Halliwell ως πηγή. tags: 3 γουρουνάκια, κακός λύκος, φωτογραφία, μυθοπλασία

Λίγα λόγια το Νίκο Τεντόμα

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1970. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία. Το 2011 παρακολούθησα μαθήματα φωτογραφίας στο εργαστήρι του Δήμου Περιστερίου. Φέτος παρακολουθώ το σεμινάριο του Πλάτωνα Ριβέλλη και είμαι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου. Επίσης έχω και ένα φωτογραφικό blog, το flout.gr το οποίο περιέχει πράγματα που βρίσκω ενδιαφέροντα για τη φωτογραφία.

tags: blogging / φωτογραφία