Τα γιγάντια σαλιγκάρια της Ανζέρ

bloggerT.A.F. 25.10.2017
τέχνες-πολιτισμός

tags: street art

Η Ανζέρ είναι μια όμορφη παραδοσιακή πόλη μιάμιση ώρα έξω από το Παρίσι και είναι γνωστή για τα πανεπιστήμια και τα μουσεία που παρέχουν στους κατοίκους της μια πλούσια σε πολιτισμικά ερεθίσματα ζωή. Σε μια προσπάθεια να διευρύνει τους ορίζοντες των πολιτών στη σύγχρονη τέχνη και στα πλαίσια ενός φεστιβάλ που διοργανώνει η πόλη, κλήθηκε ο ολλανδός καλλιτέχνης Florentijn Hofman ο οποίος έστησε μια εγκατάσταση με δύο γιγάντια σαλιγκάρια σε ένα πεζόδρομο της πόλης. Ο Hofman είναι γνωστός για τις μεγάλες του εγκαταστάσεις όπως ένα μεγάλο κίτρινο κουνέλι στην πόλη Orebro της Σουηδίας.

Τα σαλιγκάρια ήταν κατασκευασμένα με διαστάσεις 18 μέτρα μήκος, 7,5 μέτρα ύψος και 5 μέτρα πλάτος και αποτελούνταν από ένα συρμάτινο πλαίσιο πάνω στο οποίο είχαν τοποθετηθεί δίχτυα και πάνω σε αυτά είχαν δεθεί 40.000 πλαστικές τσάντες σε διάφορα χρώματα. Αν και η κατασκευή φαίνεται αρκετά απλή χρειάστηκαν αρκετοί μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν τα σχέδια, να μεταφερθεί ο σκελετός και να στηθεί στη νέα του τοποθεσία. Ο πεζόδρομος πάνω στον οποίο εγκαταστάθηκαν κατέληγε σε έναν καθολικό ναό που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Η εγκατάσταση είχε πολύ μεγάλη αποδοχή από τους κατοίκους ακόμα κι από τους ηλικιωμένους, οι οποίοι είναι και οι λιγότερο εξοικειωμένοι με τη σύγχρονη τέχνη, που ήταν αυτοί που σύχναζαν περισσότερο στο δρόμο λόγω της γειτνίασης του με το ναό.

tags: street art