Τέχνη σε πυροσβεστικούς κρουνούς

bloggerT.A.F. 10.10.2017
τέχνες-πολιτισμός

tags: street art

Ίσως ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά των καλλιτεχνών, αλλά κι όσων γενικότερα έχουν καλλιτεχνική φλέβα, είναι να βλέπουν κάποιο μοτίβο εκεί που ο μέσος άνθρωπος βλέπει ένα απλό καθημερινό αντικείμενο. Για παράδειγμα εκεί που οι περισσότεροι βλέπουμε έναν φανοστάτη ένας καλλιτέχνης βλέπει δύο ψιλόλιγνες φιγούρες σε μια ερωτική σκηνή. Ή ακόμα και κάτι τόσο μονότονο όπως το αστικό πεδίο μπορεί να αναδειχθεί σε ένα ενδιαφέρον φόντο για ευφάνταστες χορογραφίες μπαλαρίνων.

Ένας ανώνυμος χρήστης δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών στο Reddit όπου μετατρέπει τις κορυφές των πυροσβεστικών κρουνών σε πλανήτες. Η σκουριά συμβολίζει τη θάλασσα και η μπογιά τη στεριά. Καθώς η κορυφή κάθε κρουνού έχει σφαιρικό σχήμα, αρκεί μια αλλαγή των χρωμάτων στο photoshop και λίγη φαντασία ώστε να αρχίζει να φαίνεται το μοτίβο της επιφάνειας ενός άγνωστου πλανήτη.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως η έμπνευση προέκυψε τυχαία. Όπως περιγράφει ο δημιουργός, έβγαλε αρχικά μια φωτογραφία από έναν κρουνό και καθώς την πέρναγε από επεξεργασία στον υπολογιστή του για να την αποθηκεύσει είδε πως με την κατάλληλη εναλλαγή χρωμάτων το αποτέλεσμα θύμιζε φωτογραφίες της Γης από το διάστημα. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε να φωτογραφίζει μανιωδώς πυροσβεστικούς κρουνούς αλλά και οποιοδήποτε άλλο σφαιρικό μεταλλικό αντικείμενο που βρίσκεται στην πόλη κι έχει έντονα τα σημάδια του χρόνου πάνω του.

 Για τους λάτρεις του photoshop υπάρχει αναλυτικός οδηγός για το πώς μπορούμε να σχεδιάζουμε πλανήτες, μέρος του οποίου χρησιμοποιήθηκε και για τη μετατροπή των κρουνών.

tags: street art