Η πρώτη έκθεση σύγχρονης τέχνης για σκύλους

bloggerT.A.F. 12.9.2017
τέχνες-πολιτισμός

Αποτελούν τον πιστότερο φίλο του ανθρώπου κι όπως θα επιβεβαιώσει κάθε κάτοχος κατοικίδιου ομορφαίνουν τη ζωή μας προσφέροντας μας άπλετη αγάπη και χαρά. Οπότε γιατί να μην τους δώσουμε κι εμείς λίγη από αυτή τη χαρά πίσω; Κάπως έτσι σκέφτηκε ο Βρετανός καλλιτέχνης Dominic Wilcox ο οποίος σε συνεργασία με την εταιρία More Than η οποία παρείχε την χορηγική υποστήριξη, έστησε την πρώτη έκθεση τέχνης αποκλειστικά για σκύλους.

 

art exhibition for dogs

Η έκθεση έγινε στα πλαίσια διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρία με τίτλο #PlayMore η οποία ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες σκύλων να παίζουν συχνότερα με τα ζωάκια τους καθώς έχει παρατηρηθεί ότι το παιχνίδι αυξάνει το προσδόκιμο ζωής των σκύλων γιατί τους κάνει πιο χαρούμενους. Και γι αυτό το λόγο μεγάλο μέρος της έκθεσης είχε αφιερωθεί στο παιχνίδι όπου βέβαια τις εντυπώσεις έκλεβε μια εγκατάσταση που θύμιζε δοχείο τροφίμων σε μεγάλες διαστάσεις γεμάτο με χρυσαφένια ελαστικά μπαλάκια που από ότι φαίνεται απόλαυσαν πολύ οι τετράποδοι επισκέπτες.

 

art exhibition for dogs

 

Η άλλη ατραξιόν της έκθεσης αποτελείτο από μια ξύλινη κατασκευή που αναπαριστούσε το πλαϊνό τμήμα ενός αυτοκινήτου με τα παράθυρα ανοιχτά όπου οι σκύλοι μπορούσαν να βγάλουν τη μουσούδα τους και να απολαύσουν τον αέρα που έβγαινε από έναν ανεμιστήρα, όπως ακριβώς κάνουν στα αυτοκίνητα που βρίσκονται εν κινήσει. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι σκέφτεται ένας σκύλος όταν κοιτάζει έναν πίνακα ζωγραφικής, αλλά αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες και το βίντεο φαίνεται ότι απόλαυσαν με το παραπάνω την όλη εμπειρία και μαζί με αυτούς και τα αφεντικά τους.

tags: εκθέσεις