Μετατρέποντας έναν φράκτη σε δράκο

bloggerT.A.F. 20.6.2017
τέχνες-πολιτισμός

Δεν ξέρουμε αν θα το χαρακτηρίζαμε έργο τέχνης αλλά σίγουρα πρόκειται για κάτι μοναδικό κι εν πολλοίς αυθύπαρκτο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο John Brooker είναι ένας εβδομηνταπεντάχρονος που κατοικεί στο Νόρφλοκ στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει δαπανήσει χιλιάδες ώρες τα τελευταία 13 χρόνια κλαδεύοντας επιλεκτικά σημεία του φράκτη του ώστε να του δώσει το σχήμα δράκου.

Ο φράκτης έχει διαστάσεις 46 μέτρα μήκος και 3 ύψος και εκτείνεται στην μια πλευρά της φάρμας που διατηρεί ο Brooker. Όσο για την έμπνευση, όπως λέει ο ίδιος καθόταν μια μέρα στην κουζίνα κι όπως αγνάντευε διαπίστωσε ότι ο φράκτης φαινόταν πολύ βαρετός οπότε αποφάσισε να κάνει κάτι γι αυτό. Η, δε, ιδέα για τον δράκο προκύπτει από την στρατιωτική του θητεία στη Μαλαισία όπου όπως και στις περισσότερες ασιατικές χώρες οι δράκοι αποτελούν μέρος των εθίμων.

Δαπανά έως τρεις μέρες κάθε δύο με τρεις βδομάδες για να κλαδεύει το φράκτη και να τον συντηρεί στο βασικό του σχήμα ενώ για τις εργασίες χρησιμοποιεί μια ποικιλία από ηλεκτρικά κλαδευτήρια και χειροκίνητα. Η μία πλευρά του φράκτη βρίσκεται σε δημόσια έκταση κι όπως είναι φυσικό έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον περαστικών και κατοίκων της μικρής κωμόπολης.