Ζωγραφίζοντας την Αθήνα με ήχους Ευρωπαϊκούς και Παναθρώπινους στο Μέγαρο Υπατία

bloggerT.A.F. 19.6.2017
τέχνες-πολιτισμός

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Heritage & Museums (Η&Μ), Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και Μουσεία, γιορτάζουν φέτος την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής και παρουσιάζουν τη συναυλία Ζωγραφίζοντας την Αθήνα με ήχους Ευρωπαϊκούς και Πανανθρώπινους την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 20.30 στο Μέγαρο "Υπατία", με στόχο την ανάδειξη της Τέχνης μέσα από την Εκπαίδευση και τα Μουσεία, προβάλλοντας παράλληλα τον πολιτισμό μας διεθνώς.

Η συναυλία τελεί υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας και της Α.Ε. του Πρέσβη κ. Lorenso Amberg και συμμετέχουν γνωστοί σολίστ αλλά και νέοι μουσικοί, που έχουν κερδίσει στο διαγωνισμό φλάουτου "Urs Ruttimann".

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε σαν πρωτοβουλία μιας ομάδας μαθητών του Ελβετού φλαουτίστα Ούρς Ρούτιμαν, ο οποίος εργάστηκε στην Ελλάδα από το 1965 ως το τέλος της ζωής του ως Καθηγητής της Σχολής Πλαυγιαύλου του Ωδείου Αθηνών και ως κορυφαίος φλαουτίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Διοργανώθηκε δύο φορές το 2013 και το 2015 με τη στήριξη του Ωδείου Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Πρεσβείας της Ελβετίας και με διακόσιους συνολικά συμμετέχοντες και αποτελεί φόρο τιμής στο μεγάλο Ελβετό φλαουτίστα και στην προσφορά του στον πολιτισμό της χώρας μας.

Με τη συναυλία στο Μέγαρο «Υπατία» γιορτάζεται παράλληλα η επέτειος των 30 χρόνων από την ανακήρυξη της Αθήνας ως Πρώτης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ένα όνειρο της Μελίνας Μερκούρη που έγινε πανευρωπαϊκός θεσμός.

Το κοινό θα απολαύσει έργα κλασικής μουσικής των C. Debussy, R.Korsakov, G. F. Telemann, T. Takemitsu, R. Korsakov, H. Villa Lobos, W. Wagner, L. van Beethoven και B. Smetana.

Συντελεστές της συναυλίας: Μ. Ραμός (φλάουτο) - μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Άννα- Μαρία Γαλάνη (κιθάρα), Ν. Φουντουκίδης (κιθάρα), Μ. Μακροπόδη, Ε. Τσαλαπάτη, Δ. Χαλιανάκη (φλάουτο), Μαίρη Βλάσση (βιολί) - μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και Πέτρος Βλάσσης (βιόλα) - μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Συντελεστές και συμμετέχοντες του διαγωνισμού:

Χλόη Αλειφτήρα - 1ο βραβείο κατηγορίας μέχρι 14 ετών, Κ. Μάργαρης - 2ο βραβείο κατηγορίας άνω των 18 ετών, Α. Ζηνέλη - 3ο βραβείο κατηγορίας άνω των 18 ετών και Κ. Λυντιρίδη - εύφημος μνεία κατηγορίας μέχρι 18 ετών.

Μέγαρο Υπατία

Στις 21/06/2015

Ηπείρου 2 και Πατησίων Αθήνα / Πλ. Βικτωρίας +302108231509

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πηγή (monopoli.gr)

tags: μουσική