Διεθνή Βραβεία Φωτογραφίας Σιένα

bloggerpersa 7.11.2016
τέχνες-πολιτισμός

Πριν λίγες μέρες, στα εγκαίνια της έκθεσης ‘Beyond the Lens’ δόθηκαν τα βραβεία στους νικητές του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας της Σιένα. Δεύτερη χρονιά δοργάνωσης του διεθνούς κύρους διαγωνισμού φωτογραφίας και οι κριτές είχαν να επιλέξουν τις καλύτερες ανάμεσα σε 50.000 φωτογραφίες που έλαβαν από 130 διαφορετικές χώρες. Μέσα από τις 10 κατηγορίες του διαγωνισμού ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανέδειξαν με το φακό τους παραδόσεις και πολιτισμούς ενός πολύχρωμου πλανήτη.

Ταξίδι, φύση, αρχιτεκτονική, άγρια ζωή, άνθρωπος και πορτραίτο, σπορ –μερικές από τις κατηγορίες- και μία ξεχωριστή για φέτος που αφορούσε το κρασί –γιατί όχι- ωδή στους αμπελώνες της Τοσκάνης και όχι μόνον. Στο official website Siena International Photo Awards υπάρχουν αναρτημένες περίπου 25 φωτογραφίες για την κάθε κατηγορία. Πάνω από διακόσιες εικόνες που σε ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, σε κάθε ‘κρυφή’ γωνιά του.

‘Φωτογράφος της Χρονιάς’ ο Γάλλος Greg Lecoeur για τη φωτογραφία ‘Sardine Run’ (κεντρική φωτό) που τράβηξε σε ακτή της Νότιας Αφρικής. Δηλώνει τυχερός που κατάφερε να βρεθεί την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση και να φυλακίσει στο φακό του την στιγμή που οι σαρδέλλες μεταναστεύουν και τα άλλα ψάρια τις κυνηγούν.

Gianluca De Bartolo (Italy). Joy of a Farmer, Romania. Winner Wine Category

Ένας Ρουμάνος αγρότης φιλάει τους καρπούς του κόπου του μετά τη συγκομιδή, υπενθυμίζοντάς μας τη στενή σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση.

Danny Yen Sin Wong (Malaysia). Making fishing nets, Vietnam. Winner Open Color Category

Σε ένα μικρό ψαροχώρι στο Νότιο Βιετνάμ οι γυναίκες φτιάχνουν τα δίχτυα με τον παραδοσιακό τρόπο ενώ οι άντρες ψαρεύουν.

Leyla Emektar (Turkey). Strawberry Greenhouses. Winner Travel Category.

Πολύχρωμα θερμοκήπια φράουλας κοντά στην περιοχή Ναζίλι στην Τουρκία

Antonius Andre Tjiu. Floating market, Malaysia. Third Place Travel Category.

Πλωτές αγορές τροφίμων στη Μαλαισία

Giuseppe Mario Famiani (Italy). The Power of Nature. Winner Nature Category.

Η Αίτνα στη Σικελία 'βρυχάται'...τέφρα και αέριο σε ύψος πολλών χλμ τον Δεκέμβριο του 2015

Jiming Lv (China). Mother and Son. Winner People & Portrait Category

Τόσο απλά και καθαρά ο δεσμός μάνας - γιου

Qingjun Rong (China). Living Place, Larong Ditch (Sichuan Province). Honorable Mention Architecture Category.

Στη Βουδιστική Ακαδημία Σέντα, στην επαρχία Σιτσουάν, τα σπίτια των θιβετιανών λάμας και καλογριών μετά από βαριά χιονόπτωση.

Hong Ding. Ripples in tea, China. Honorable Mention Travel Category.

Για όσους έχουν σχεδιάσει ταξιδάκι στη Σιένα, η έκθεση ‘Beyond the Lens’ όπου εκτίθενται οι νικήτριες φωτογραφίες θα διαρκέσει μέχρι 30 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό official website Siena International Photo Awards.

Πηγή (mymodernmet)

tags: blogging / φωτογραφία