Οι βιτρίνες διηγούνται την ιστορία της πόλης

bloggerpersa 4.11.2016
τέχνες-πολιτισμός

Οι ομορφιές της κάθε πόλης δεν είναι μόνον τα διάσημα τοπόσημά της αλλά βρίσκονται κρυμμένα σε διάφορες άλλες λεπτομέρειες και μυστικά της καθημερινότητας -εξαιρετικές εμπειρίες για κάθε επισκέπτη που θα γίνει κοινωνός τους. Ο φωτογράφος Sebastian Erras έχει καταφέρει με τη δουλειά του να γίνει ‘πρέσβης’ όμορφων λεπτομερειών των πόλεων -όπως η σειρά φωτογραφιών, από Παρίσι και άλλες πόλεις, που αναδεικνύει τα πατώματα σαν έργα τέχνης.

Στο ίδιο μήκος κύματος στο νέο του project «paris re-tale» αιχμαλωτίζει με το φακό του εκπληκτικές προσόψεις καταστημάτων του Παρισιού παρουσιάζοντας μια διαφορετική και ταυτόχρονα την πλέον δημιουργική πλευρά της πόλης. Μια σειρά εικόνων με τις περίτεχνες βιτρίνες κάθε λογής καταστημάτων με τους χαμογελαστούς ιδιοκτήτες τους να στέκονται στην είσοδο.

Στο 3λεπτο βίντεο που ακολουθεί μαγαζιά με κεραμικά, κούκλες για κουκλοθέατρο, ζαχαροπλαστεία, αντίκες και ότι άλλο φανταστεί κανείς διηγούνται μικρές ιστορίες για την πόλη μέσα από τις πολύχρωμες βιτρίνες τους.

Πηγή (designboom)

tags: blogging / φωτογραφία