Στο χρώμα ...του αίματος

bloggerpersa 19.9.2016
τέχνες-πολιτισμός

Μία ακόμη καθηλωτική εικαστική εγκατάσταση της Γιαπωνέζας καλλιτέχνιδος Chiharu Shiota έχει κατακλύσει εδώ και λίγες μέρες το αίθριο της γκαλερί Blain|Southern στο Βερολίνο. Ένα λαβυρινθώδες πλέγμα από κόκκινο νήμα καλύπτει το ταβάνι και τους τοίχους καταλήγοντας σε ένα στολίσκο από σκελετούς καϊκιών.  ‘Uncertain Journey’ ο τίτλος του έργου με το οποίο η καλλιτέχνης συμβολίζει αφενός με το κόκκινο χρώμα το αίμα που κυλάει στις φλέβες μας και αφετέρου με τα μπερδεμένα νήματα τις νευρωνικές συνδέσεις του εγκεφάλου.

Ένα ακόμη έργο τέχνης της Chiharu Shiota που προκαλεί με τους συμβολισμούς του έντονα συναισθήματα και προβληματισμούς. Άλλωστε είναι κάτι που το συνηθίζει αν θυμηθούμε και το έργο της ‘The key in the Hand’ για την 56η Μπιενάλε της Βενετίας.

Με αυτή την τελευταία εικαστική εγκατάσταση η καλλιτέχνης θάλεγε κανείς ότι μας προσκαλεί να αγαπήσουμε αυτό το ‘ταξίδι’ ακριβώς επειδή είναι ‘αβέβαιο’. Για όποιον βρεθεί στο Βερολίνο το ‘Uncertain Journey’ θα εκτίθεται στη γκαλερί Blain|Southern μέχρι 12 Νοεμβρίου.

Πηγή (designboom)

tags: blogging / installation