Αστικές Περιπλανήσεις ΙΙ: Έκθεση Φωτογραφίας στο Instagram

bloggerT.A.F. 24.3.2015
τέχνες-πολιτισμός

Μία Έκθεση για την τέχνη της φωτογραφίας στο Instagram, φιλοξενεί ο Πολυχώρος Πολιτισμού "Αθηναΐς" στην αίθουσα ArtHall έως τις 5 Απριλίου. Φωτογραφίες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, φωτογραφίες από τον φακό, μεταξύ άλλων, της Έλλης Στάη και του Νίκου Αλιάγα, στην ομαδική έκθεση "Αστικές περιπλανήσεις ΙΙ".

Τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη των κοινωνικών δικτύων και ιδιαίτερα του Instagram, η τέχνη της φωτογραφίας έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και γνωρίζει μεγάλη αποδοχή από το ευρύ κοινό. Στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες χρήστες Instagram οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους σχεδόν καθημερινά μέσα από τις εικόνες που αποτυπώνουν κι αναρτούν στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο.

Ένα χρόνο μετά την πρώτη ομαδική έκθεση φωτογραφίας που διοργανώθηκε από την μη κερδοσκοπική ομάδα «GreekInstagramΕvents» (www.grevents.gr, @gr_events) οι καλλιτέχνες του Instagram σας ταξιδεύουν και πάλι! Αυτή την φορά όχι μόνο στις ομορφιές της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης,με την ομαδική έκθεση«Αστικές περιπλανήσεις ΙΙ». Οι φωτογραφίες που εκθέτονται προέκυψαν από τις πρόσφατες φωτογραφικές εξορμήσεις που έλαβαν χώρα και στις δυο πόλεις. Πάνω από 100 άτομα συναντήθηκαν και περιπλανήθηκαν μαζί, με σκοπό να απαθανατίσουν τις αστικές ομορφιές των πόλεων που ζούμε κι αγαπάμε.

Οι "Αστικές περιπλανήσεις ΙΙ" περιλαμβάνουν 106 φωτογραφίες που αποτυπώνουν ομορφιές και στιγμιότυπα από την αστική καθημερινότητα μας! Μετά την λήξη της έκθεσης στην Αθήνα, οι "Αστικές Περιπλανήσεις ΙΙ" θα μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη.

Εικόνες της πόλης που ζούμε και αγαπάμε ζωντανεύουν μέσα από τη ματιά ερασιτεχνών φωτογράφων που ο καθένας από αυτούς αποτύπωσε με το δικό του μοναδικό τρόπο σε μια ομαδική, αστική περιπλάνηση! Δρόμοι, άνθρωποι, σπίτια, μνημεία, χρώματα, στιγμές, εικόνες καθημερινότητας σε μία έκθεση από καλλιτέχνες ανώνυμους με ταλέντο, φαντασία, μεράκι και απέραντη αγάπη για την τέχνη της φωτογραφίας!

Είσοδος Ελεύθερη

Πολυχώρος Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ, αίθουσα Art Hall

Καστοριάς 34-36, Βοτανικός

Πηγή (monopoli.gr)

tags: blogging / φωτογραφία