Υπόγειος παράδεισος

bloggerioli 11.9.2015
practiscope

100 και πλέον πόδια κάτω από τους δρόμους του πολυσύχναστου Λονδίνου βρίσκεται ένας σπηλαιώδης, εγκαταλελειμμένος χώρος. Αρχικά χτίστηκε ως καταφύγιο για βόμβες την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και σχεδιάστηκε για να παρέχει προστασία και στέγη σε περίπου 8.000 ανθρώπους. Ο χώρος αυτός παρέμεινε εγκαταλελειμμένος για περίπου 70 χρόνια, ώσπου οι επιχειρηματίες Richard Ballard και Steven Dring αποφάσισαν να τον μετατρέψουν στην πρώτη παγκόσμια υπόγεια φάρμα ονόματι Growing Underground / Μεγαλώνοντας Υπόγεια.

Τα στοιβαγμένα κατακόρυφα κρεβάτια υδροπονικής καλλιέργειας είναι ό,τι καλύτερο για την ανάπτυξη μικρών, φυλλωδών, πράσινων λαχανικών που έχουν σύντομο κύκλο ζωής όπως το κάρδαμο, ο βασιλικός Ταϊλάνδης, το ιαπωνικό mizuna. Με έναν υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας ο οποίος ελέγχει τη θερμοκρασία, το φώς και τα θρεπτικά συστατικά, η υπόγεια φάρμα μπορεί να έχει συνεχή παραγωγή χωρίς ηλιακό φώς (ή φυτοφάρμακα!!) και με 70% λιγότερο νερό από τις συμβατικές φάρμες, εξ ου και το όνομα της εταιρείας: Zero Carbon Food / Φαγητό Χωρίς Άνθρακα.

Με τη βοήθεια του chef Michel Roux, η επιχείρηση πλέον συνεργάζεται με τοπικά εστιατόρια στα οποία διανέμει παραγωγή "από το αγρόκτημα στο τραπέζι" σε λιγότερο απο 4 ώρες. Όταν το Growing Underground γίνει πλήρως λειτουργικό, υπολογίζεται ότι θα είναι σε θέση να παράγει περίπου 5.000 -20.000 κιλά καλλιέργειας ετησίως.

Περισσότερα εδώ: www.thisiscolossal.com

Δείτε επίσης

Open Call for exhibition "Mediterranean Bodies"

Εφευρέσεις ''για πέταμα''

Για τις μέλισσες με αγάπη

tags: blogging / περιβάλλον / υγεία / διατροφή