Το τούνελ της αγάπης

bloggerT.A.F. 31.10.2017
κοινωνία

tags: κόσμος

Θυμίζει σκηνικό από ταινία του Tim Burton και θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί ένα δείγμα του τι μπορεί να κάνει η φύση όταν έχει κέφια. Στην πόλη Kleven στην επαρχεία Rivnens'ka στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας βρίσκεται μια σιδηροδρομική γραμμή η οποία περνάει μέσα από ένα δάσος. Οι ιθύνοντες σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν το περιβάλλον αποφάσισαν να αφήσουν την φύση πέριξ της γραμμής ανέγγιχτη με το τρένο που περνά τέσσερις φορές την ημέρα να είναι το μόνο που καθορίζει το πώς εξελίσσεται η χλωρίδα.

Έτσι καθώς η βλάστηση ήταν οργιώδης, με τα χρόνια τα φυτά αναπτύχθηκαν σε όλα τα σημεία εκτός από εκεί που περνάει το τρένο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τούνελ. Με μήκος σχεδόν τέσσερα χιλιόμετρα το τούνελ είναι ένα ονειρικό μέρος που αποτελεί την ατραξιόν της περιοχής. Παράλληλα αποτελεί μια υπενθύμιση του τι μπορεί να κάνει η φύση αν αφεθεί ελεύθερη χωρίς τη συνεχή ανθρώπινη παρέμβαση και πως μπορεί να λειτουργήσει ως συμπλήρωμα σε ανθρώπινες κατασκευές αναβαθμίζοντας την αισθητική ενός έργου.

Το τούνελ αποτελεί αγαπημένο προορισμό των ερωτευμένων οι οποίοι σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αν αγαπιούνται αληθινά τότε όλες οι ευχές τους θα πραγματοποιηθούν.

Μπορείτε να δείτε κι ένα μικρό βίντεο από το μέρος.

tags: κόσμος