Πολύχρωμα 'καταφύγια' για τους φτερωτούς μας φίλους

bloggerpersa 2.9.2016
κοινωνία

Τα τελευταία 7 χρόνια ο Δανός καλλιτέχνης Thomas Dambo έχει κατασκευάσει 3.500 φωλιές για τους φτερωτούς κατοίκους διαφόρων πόλεων σ΄όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας διάφορες πεταμένες ξύλινες επιφάνειες όπως σπασμένα skateboards. Έχοντας δε ασχοληθεί στο παρελθόν με το graffiti στο τέλος ‘ντύνει’ τα μικροσκοπικά ‘καταφύγια’ άλλες φορές με ζωηρά χρώματα και άλλες καμουφλάροντάς τα έτσι ώστε να μην ξεχωρίζουν από τα χρώματα της πόλης.

Ασχέτως αν βλέπουμε τα περιστέρια εν αφθονία γύρω μας το περιβάλλον μιας πόλης, με τους θορύβους και τη μόλυνση, είναι πολλές φορές σκληρό για πολλά άλλα είδη πουλιών, όπως σπουργίτια και χελιδόνια, και αυτό ο  Thomas Dambo το γνώριζε καλά.

Έτσι ξεκίνησε το project ‘Happy City Birds’ τοποθετώντας στην αρχή ‘καταφύγια’ για τους φτερωτούς γείτονες σε διάφορα σημεία της Κοπεγχάγης. Στη συνέχεια παρατηρώντας ότι δεν αγαπούν το πολύβουο περιβάλλον των πόλεων έφτιαξε συνοικίες πουλιών μέσα στα πάρκα υποστηρίζοντας ότι είναι σημαντική η παρουσία τους στο αστικό χώρο άρα θα πρέπει να βρίσκουν καταφύγιο σε αυτόν.

Γνωρίστε τον Thomas Dambo επισκεπτόμενοι την επίσημη ιστοσελίδα του Thomas Dambo official website

Πηγή (boredpanda)

tags: blogging / περιβάλλον