Το Lonely Planet 'ψηφίζει' Πελοπόννησο ως κορυφαίο ευρωπαϊκό προορισμό

bloggerpersa 7.6.2016
κοινωνία

tags: blogging

Πριν λίγες μέρες ο γνωστός ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet δημοσίευσε στον ιστότοπό του τη λίστα με τους δέκα καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2016 στην κορυφή της οποίας βρίσκεται η Πελοπόννησος. Για την ακρίβεια 'Top 10'  προορισμοί στην Ευρώπη για το 2016 είναι: 1. Πελοπόννησος, Ελλάδα 2. Aarhus, Δανία 3. Βενετία, Ιταλία 4. The Dordogne, Γαλλία 5. Lviv, Ουκρανία 6. Warwickshire, Αγγλία 7. Extremadura, Ισπανία 8. East Coast, Τενερίφη 9. Texel, Ολλανδία 10. Βόρεια Δαλματία, Κροατία

Παραδέχομαι ότι η ‘πρωτιά’ της Πελοποννήσου με χαροποίησε ιδιαιτέρως όχι μόνον γιατί προβάλλει ένα πολύ όμορφο κομμάτι της πατρίδας μας αλλά και γιατί σ΄αυτό έχω κάνει τα ομορφότερα ‘on the road’ ταξίδια και μάλλον πλησιάζει ο καιρός για ένα ακόμη.

Ευλογημένος τόπος, θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλες ομορφιές της μεσογείου του δόθηκαν απλόχερα. Κι από ιστορία και πολιτισμό, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς? Τα ρομαντικά της κάστρα ή τα αρχαία της θέατρα? Και ούτε λόγος βέβαια για τις παραλίες της. Δεν αναφέρω καμία, όλοι μας έχουμε κάποια ‘πολυαγαπημένη’ στο μυαλό μας και οι υπόλοιπες περιμένουν να τις ανακαλύψουμε με ή χωρίς τον οδηγό του Lonely Planet. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι πολύ κοντά και οι αμμώδεις παραλίες της Πελοποννήσου με τα γαλαζοπράσινα νερά ιδανικός προορισμός.

Οδηγός Lonely Planet για την Πελοπόννησο

Πηγή (Lonely Planet)

φωτό: παραλία Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία, 10 χιλιόμετρα μακριά από την Πύλο

tags: blogging