• Σε 'κακιά ώρα' για τους δεινοσαύρους έπεσε ο αστεροειδής στη Γη- Τι λένε νέα στοιχεία!

  blogger T.A.F. 30.7.2014
  τεχνολογία-επιστήμη
  Σε 'κακιά ώρα' για τους δεινοσαύρους έπεσε ο αστεροειδής στη Γη- Τι λένε νέα στοιχεία!

  Οι δεινόσαυροι ίσως να είχαν επιβιώσει του πλήγματος από τον μετεωρίτη, που έσκασε στην Γη, αν αυτός έπεφτε σε κάποια πιο βολική περίοδο γι' αυτούς. Αυτό υποστηρίζουν νέες έρευνες του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η Ελλάδα από ψηλά μέσα από το TripΙnview

  blogger T.A.F. 25.7.2014
  τεχνολογία-επιστήμη
  Η Ελλάδα από ψηλά μέσα από το TripΙnview

  Συγκεντρώνοντας φαντασμαγορικές αεροφωτογραφίες των ελληνικών θαλασσών, η πλατφόρμα νέας γενιάς, Trip in View, οπτικοποιεί λεπτομερώς την ακτογραμμή της χώρας, προσφέροντας μια διαφορετική εμπειρία τουριστικής εξερεύνησης. Ένα ταξίδι στην Ελλάδα από ψηλά.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Apps καθημερινής χρήσης

  blogger T.A.F. 18.7.2014
  τεχνολογία-επιστήμη
  Apps καθημερινής χρήσης

  Μπορούν οι startups να βελτιώσουν την καθημερινότητα ενός ατόμου που ζει, δουλεύει και κινείται στο πλαίσιο μιας μεγαλούπολης; Η απάντηση είναι σίγουρα ναι, αν πάρουμε υπόψη μας τις εταιρείες που παρουσιάζονται στη συνέχεια. Ποιος εξάλλου δεν θέλει να ξέρει πώς να βρει γρήγορα και σωστά ιατρικές υπηρεσίες στον τόπο διαμονής του, πού να παρκάρει οικονομικά το αυτοκίνητό του, πού να βρει κριτικές για το εστιατόριο που θέλει να επισκεφτεί, πώς να καλέσει δωρεάν το καλύτερο κοντινό του ταξί, πώς να μάθει ποιο είναι το πλησιέστερο φαρμακείο που εφημερεύει ή από πού να αγοράσει σπιτικό φαγητό;

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η γειτονιά σου online

  blogger T.A.F. 12.6.2014
  τεχνολογία-επιστήμη
  Η γειτονιά σου online

  Ξεπερνώντας τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, η Google παρουσίασε και επίσημα το Street View στην Ελλάδα. Η υπηρεσία της, που είναι ήδη διαθέσιμη σε 55 χώρες, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εξερευνούν εικονικά μια γειτονιά μέσω πανοραμικών φωτογραφιών από το επίπεδο του δρόμου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η τέχνη του πειράγματος

  blogger T.A.F. 16.5.2014
  τεχνολογία-επιστήμη
  Η τέχνη του πειράγματος

  Μια διαφορετική προσέγγιση στις social messaging εφαρμογές

  Το να έχεις πείσμα, όρεξη για δουλειά και κυρίως οργανωμένο σχέδιο για να πετύχεις τον σκοπό σου είναι ορισμένα από τα χαρίσματα που δεν συναντάς κάθε μέρα σε έναν 25χρονο. Παρ” όλα αυτά ο Αποστόλης Λιανός, συνιδρυτής μαζί με τον πρώτο του ξάδερφο Σπύρο Ξένο της startup tizU, φαίνεται πως τα διαθέτει. Οταν αποφάσισε λοιπόν πριν από ένα περίπου χρόνο να προχωρήσει στη δημιουργία ενός social messaging app είχε καλά στο μυαλό του πώς θα προχωρήσουν. 

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Αναζητώντας τη σιωπή

  blogger T.A.F. 7.4.2014
  τεχνολογία-επιστήμη
  Αναζητώντας τη σιωπή

  Όταν κάποιος λέει τη φράση «θέλω την ησυχία μου», εκτός από την μεταφορική της έννοια εκφράζει και μια επιθυμία που είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Η απόλυτη απουσία θορύβου στο αστικό περιβάλλον μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε συνθήκες ηχομόνωσης ενός στούντιο. Και εκεί όμως, σύμφωνα με επιστήμονες που έψαξαν να βρουν σημεία επάνω στη γη απαλλαγμένα από τεχνητούς -παραγόμενους από ανθρώπινη δραστηριότητα- ήχους, κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τους θορύβους που παράγει το ίδιο του το σώμα! 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Εξερευνώντας την ιστορία αγαπημένων ειδών μουσικής μέσω Google Music Live

  blogger persa 8.2.2014
  τεχνολογία-επιστήμη
  Εξερευνώντας την ιστορία αγαπημένων ειδών μουσικής μέσω Google Music Live

  Εδώ και λίγο καιρό η ερευνητική ομάδα της google παρουσίασε την πλατφόρμα Google Music Live – Timeline μέσω της οποίας , χρησιμοποιώντας πολύχρωμα γραφικά, χτίζεται μια εικόνα που δείχνει τη δημοτικότητα και τις διακυμάνσεις συγκεκριμένων ειδών μουσικής στη διάρκεια συγκεκριμένης περιόδου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Dr Κώστας Συνολάκης, Τσουναμολόγος, «Πότε πήγες τελευταία φορά σε παραλία χωρίς ξαπλώστρα»;

  blogger T.A.F. 31.1.2014
  τεχνολογία-επιστήμη
  Dr Κώστας Συνολάκης, Τσουναμολόγος, «Πότε πήγες τελευταία φορά σε παραλία χωρίς ξαπλώστρα»;

  «Πότε πήγες τελευταία φορά σε παραλία χωρίς ξαπλώστρα»; ...διερωτάται δικαίως ο Δρ Συνολάκης. Έχοντας μελετήσει επιτόπου περισσότερες από είκοσι μεγάλες φυσικές καταστροφές με την ομάδα του και έχοντας διατελέσει πρόεδρος της διακυβερνητικής ωκεανογραφικής επιτροπής της UNESCO είναι ένας από τους ανθρώπους που μπορεί να σε διαβεβαιώσει για κάτι μη αναμενόμενο. Ότι οι αναπτυσσόμενες κοινωνίες μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά μια πανωλεθρία από τις δυτικές κοινωνίες! Κι αυτό εξαιτίας της αλληλεγγύης που τις διακρίνει. Γιατί στη Δύση εκτός από περίσσεια υποδομών έχουμε και περίσσεια κυνισμού.

  Διαβάστε Περισσότερα