• Βe my eyes: Δάνεισε τα μάτια σε όσους το χρειάζονται!

  blogger T.A.F. 19.1.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  Βe my eyes: Δάνεισε τα μάτια σε όσους το χρειάζονται!

  Όταν η τεχνολογία χρησιμοποιείται για καλό σκοπό γίνονται θαύματα! Ο λόγος για το νέο μη κερδοσκοπικό application, με τίτλο "Be My Eyes" που έχει στόχο να βοηθήσει άτομα με προβλήματα όρασης φέρνοντάς τα σε επαφή με άτομα που βλέπουν.

  Το δωρεάν application επιτρέπει σε όσους χρήστες επιθυμούν να "δανείσουν" με απλό τρόπο την όρασή τους σε ένα τυφλό άτομο, τη στιγμή που χρειάζεται για να διαβάσει μια επιγραφή ή να αναγνωρίσει ένα αντικείμενο.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Future Timeline

  blogger communispace 6.1.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  Future Timeline

  Πως θα είναι η ζωή στη Γη μετά από 100 χρόνια; Ή μετά από μια χιλιετία ή και περισσότερο; Πως θα εξελιχθεί το σύμπαν μετά από ένα εκατομμύριο χρόνια. Ποιες θα είναι οι τεχνολογικές εξελίξεις στις δεκαετίες ή τους αιώνες που έρχονται και ποιες οι κοινωνικές τους διαστάσεις; Απαντήσεις σε ερωτήματα όπως αυτά επιχειρεί να δώσει το Future Timeline το οποίο όπως υποδεικνύει και το όνομα του ασχολείται με την πρόβλεψη μελλοντικών εξελίξεων.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Πανεπιστήμιο Αθηνών e-learning / εξ αποστάσεως προγράμματα εκπαίδευσης

  blogger T.A.F. 1.12.2014
  τεχνολογία-επιστήμη
  Πανεπιστήμιο Αθηνών e-learning / εξ αποστάσεως προγράμματα εκπαίδευσης

  Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το νέο κύκλο e-learning Προγραμμάτων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Hacker News

  blogger communispace 23.11.2014
  τεχνολογία-επιστήμη
  Hacker News

  Το Hacker News δεν είναι το τυπικό community που θα περίμενε κανείς να βρει σε αυτά που παρουσιάζουμε εδώ. Κι αυτό, γιατί εκ πρώτης όψεως είναι μια κοινότητα κομπιουτεράδων. Ιδρύθηκε το 2007 από τον Paul Graham ως υποστηρικτικό του επενδυτικού fund που διατηρεί και το οποίο χρηματοδοτεί διαδικτυακές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, τα γνωστά και ως startups. Το site αρχικά είχε ως σκοπό το σχολιασμό διαφόρων θεμάτων τεχνολογικού ενδιαφέροντος που άπτονται της επιστήμης των υπολογιστών. Με τα χρόνια εξελίχθηκε σε μια παγκόσμια κοινότητα που αναλύει μια πληθώρα θεμάτων από τεχνολογία μέχρι επιστήμη και κοινωνικά θέματα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Τι συμβολίζει το δαγκωμένο μήλο στο logo της Apple;

  blogger T.A.F. 8.10.2014
  τεχνολογία-επιστήμη
  Τι συμβολίζει το δαγκωμένο μήλο στο logo της Apple;

  Ένα από τα πιο διάσημα logo αναμφίβολα είναι αυτό της εταιρείας- κολοσσού Apple. Αν και η επιλογή του μήλου είναι κάτι το αυτονόητο, λόγω του ονόματος της εταιρείας, το γεγονός ότι αυτό απεικονίζεται δαγκωμένο σε ένα σημείο, έγινε αντικείμενο διατύπωσης πολλών θεωριών.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Play on

  blogger T.A.F. 11.9.2014
  τεχνολογία-επιστήμη
  Play on

  Πέντε παιχνίδια κινητού για εσένα που δεν παίζεις παιχνίδια.

  Ανδρέας Γιαννόπουλος

  Αν είσαι ο τύπος που όχι μόνο παίζει παιχνίδια στο κινητό του τηλέφωνο από την εποχή του Nokia 3210 -αυτό που πέταγες στο πάτωμα και έσπαγαν τα πλακάκια- αλλά έχεις ακουμπήσει και την ουρά σου στο φιδάκι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαβάσεις αυτό το κείμενο. Σε περίπτωση πάλι που βλέπεις τους διπλανούς σου μέσα στο τρένο να μην ξεκολλάνε τα μάτια τους από το smartphone και θα ήθελες να μάθεις το γιατί, τότε βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο. Κι αυτό γιατί λιώσαμε τις μπαταρίες των τηλεφώνων μας και βρήκαμε πέντε παιχνίδια με τα οποία αξίζει να ασχοληθείς αυτό το φθινόπωρο.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Web λύσεις για το καλοκαίρι

  blogger T.A.F. 5.8.2014
  τεχνολογία-επιστήμη
  Web λύσεις για το καλοκαίρι

  Ψηφιακές πλατφόρμες στην υπηρεσία των… διακοπών

  Ανδρέας Γιαννόπουλος

  Έχει τελειώσει ο Ιούλιος και εσύ ακόμα δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το πού θα πας διακοπές. Ηλπιζες πως θα σκεφτόσουν κάτι έστω και την τελευταία στιγμή αλλά τελικά τίποτα. Δεν χρειάζεται παρόλα αυτά να ανησυχείς: ακόμα και τώρα υπάρχει λύση, είτε θες ένα μικρό κατάλυμα, είτε ένα πλήρες πακέτο διακοπών, είτε ένα ολόκληρο σκάφος για να χαθείς στο πέλαγος και να αδειάσει το μυαλό σου. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το δέντρο που παράγει 40 είδη φρούτων

  blogger persa 1.8.2014
  τεχνολογία-επιστήμη
  Το δέντρο που παράγει 40 είδη φρούτων

  Το 2008, ο βραβευμένος καλλιτέχνης και καθηγητής στο Syracuse University των ΗΠΑ Sam Van Aken αντιλαμβανόμενος ότι ένας οπωρώνας στον οποίο καλλιεργούνταν σπάνιες ποικιλίες πυρηνόκαρπων φρούτων, από σπόρους 150 και 200 ετών, θα έκλεινε λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων αποφάσισε να τον αγοράσει για να διαφυλάξει όλον αυτόν τον θησαυρό. Δεν συνέχισε όπως απλά την καλλιέργεια αυτών των δέντρων αλλά άρχισε να ψάχνει τρόπους ώστε να καλλιεργήσει ένα δέντρο το οποίο να μπορεί να παράξει πολλά είδη φρούτων.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging