• Μεσογειακός Χαμαιλέοντας: Ένας ιδιαίτερος συγκάτοικός μας στο Αιγαίο

  blogger T.A.F. 16.7.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  Μεσογειακός Χαμαιλέοντας: Ένας ιδιαίτερος συγκάτοικός μας στο Αιγαίο

  Η Ομάδα Χερσαίας Έρευνας του Αρχιπελάγους, συνεχίζει για έκτη χρονιά τις καταγραφές του πληθυσμού Μεσογειακού χαμαιλέοντα στη Σάμο. Έχοντας συναίσθηση της σπανιότητας του είδους και της ευθύνης που το γεγονός αυτό δημιουργεί, από το 2009 η Ομάδα Χερσαίας Έρευνας του Αρχιπελάγους, ξεκίνησε την παρακολούθηση των πληθυσμών αυτού του σπάνιου πλέον είδους και εργάζεται συστηματικά όχι μόνο στην έρευνα πεδίου αλλά και για την ενημέρωση του κοινού, με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τη σημαντικότητα και τη σπανιότητα του είδους.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 'Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-Ανοιχτό λογισμικό στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία'

  blogger T.A.F. 4.7.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 'Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-Ανοιχτό λογισμικό στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία'

  Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στα πλαίσια του έργου Μονάδες Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ), διοργανώνει νέο κύκλο στο Σεμινάριο Επιμόρφωσης με θέμα «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Ανοιχτό Λογισμικό στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία». Το σεμινάριο περιλαμβάνει έξι (6) διαλέξεις που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και οι συμμετέχοντες θα συμμετέχουν ONLINE (από τον υπολογιστή τους, μέσω ειδικής εφαρμογής τηλε-διασκέψεων που ενεργοπείται μέσω ενός οποιουδήποτε browser).

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Μία ιδιαίτερη φώκια!

  blogger T.A.F. 22.6.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  Μία ιδιαίτερη φώκια!

  Όπως πιθανώς ήδη γνωρίζετε, κατά τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουμε υπό την καθημερινή μας επίβλεψη ένα σπάνιο ζώο, μία ιδιαίτερη νεαρή μεσογειακή φώκια, η οποία παρουσιάζει ασυνήθιστη συμπεριφορά, προσεγγίζοντας κατοικημένες και πολυσύχναστες ακτές.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • SMART CAMP - Μάθηση , δημιουργικότητα, πληροφορική!

  blogger T.A.F. 19.6.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  SMART CAMP - Μάθηση , δημιουργικότητα, πληροφορική!

  Για 2η συνεχή χρονιά το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος διοργανώνει τα εκπαιδευτικά σεμινάρια SMART CAMP.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Geek news – May edition

  blogger T.A.F. 25.5.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  Geek news – May edition

  Από τον προσιτό 3D εκτυπωτή Tiko μέχρι το έξυπνο κολάρο σκύλου: Gadgets και άλλα… αντικείμενα πόθου που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη – ή πιο ενδιαφέρουσα

  Χρήστος Τσαπακίδης

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Phila Place

  blogger communispace 30.4.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  Phila Place

  Το Phila Place είναι ένα project του Ιστορικού Συλλόγου της Φιλαδέλφεια και αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ψηφιακής αφήγησης που προσπαθεί να δημιουργήσει έναν σύνδεσμο μεταξύ ιστοριών και τοποθεσιών. Το site προβάλει καθημερινές ιστορίες από απλούς πολίτες και τις αντιπαραβάλει με ιστορικά αρχεία σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει μια ερμηνευτική αφήγηση της ιστορίας και της κουλτούρας της πόλης. Η αφήγηση γίνεται σε διάφορες μορφές όπως κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και podcasts.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Waag Society

  blogger communispace 28.4.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  Waag Society

  Το ινστιτούτο τεχνών, επιστήμης και τεχνολογίας Waag είναι ένα ίδρυμα στην Ολλανδία που ασχολείται με την ανάπτυξη δημιουργικών μορφών τεχνολογίας που αποσκοπούν σε κοινωνικές καινοτομίες. Μέσω της εκπόνησης μελετών, της ανάπτυξης πρωτότυπων και της υλοποίησης προτάσεων βοηθά διάφορα ανεξάρτητα ιδρύματα και ιδιώτες να εξερευνήσουν την εφαρμογή της τεχνολογίας σε καινοτόμες μεθόδους κοινωνικού προσανατολισμού σε μια σειρά από τομείς όπως η υγεία, οι μεταφορές, η βιοτεχνολογία, η ανάπτυξη ανοιχτών προτύπων διάχυσης της πληροφορίας, κ.α.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • dConstruct

  blogger communispace 27.4.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  dConstruct

  Το dConstruct είναι ένα ετήσιο συνέδριο που διοργανώνεται από το 2005 την πρώτη Παρασκευή του Σεπτεμβρίου. Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του απευθυνόταν σε επαγγελματίες του Διαδικτύου όπως προγραμματιστές και web designers. Με το πέρασμα του χρόνου εξελίχθηκε σε κάτι που δεν αφορά μόνο την τεχνολογία του Διαδικτύου αλλά κι άλλους τομείς όπως το design, η κοινωνία και ο πολιτισμός.

  Διαβάστε Περισσότερα