• Αυτό το βίντεο μπορεί να σας κάνει να ερωτευτείτε τη χημεία

  blogger ioli 9.11.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  Αυτό το βίντεο μπορεί να σας κάνει να ερωτευτείτε τη χημεία

  Οι "Όμορφες Χημικές Αντιδράσεις", ένα βίντεο που αποτελεί συνεργασία μεταξύ επιστημόνων και γκουρού της τεχνολογίας στο University of Science and Technology της Κίνας και το Tsinghua University Press, παρουσιάζουν οχτώ διαφορετικούς χημικούς μετασχηματισμούς σε όλο το μικροσκοπικό τους μεγαλείο.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Open innovation is a new frontier

  blogger Christina Dilari 1.11.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  Open innovation is a new frontier

  Πώς θα μπορούσε να βοηθηθεί μια παραγκούπολη υπό την απειλή της κλιματικής αλλαγής?

  Υπάρχει λύση στη διαχείριση των ηλεκτρονικών αποβλήτων προκειμένου να προστατευθεί η ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον?

  Πώς μπορεί η τεχνολογία να βοηθήσει τους ανθρώπους που εργάζονται για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια στην παράνομη κράτηση ανθρώπων;

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Κάλεσμα για δημιουργία καταλόγου προγραμματιστών ανοικτού λογισμικού

  blogger T.A.F. 14.10.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  Κάλεσμα για δημιουργία καταλόγου προγραμματιστών ανοικτού λογισμικού

  Οι εφαρμογές ανοικτού λογισμικού έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας των επιχειρήσεων και των οργανισμών. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο zdnet το 78% των επιχειρήσεων χρησιμοποιεί και βασίζεται σε κάποιο έργο ανοικτού λογισμικού (π.χ λογισμικό cloud, CRMs, ERPs, βάσεις δεδομένων, ενδιάμεσο λογισμικό(middleware), web servers, τηλεφωνία, internet of things, λειτουργικά συστήματα και εφαρμογές κτλ) .

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Μεσογειακός Χαμαιλέοντας - Ένας μοναδικός συγκάτοικός μας στο Αιγαίο

  blogger T.A.F. 8.10.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  Μεσογειακός Χαμαιλέοντας - Ένας μοναδικός συγκάτοικός μας στο Αιγαίο

  Η Ομάδα Χερσαίας Έρευνας του Αρχιπελάγους, συνεχίζει για έκτη χρονιά τις καταγραφές του πληθυσμού Μεσογειακού χαμαιλέοντα στη Σάμο. Έχοντας συναίσθηση της σπανιότητας του είδους και της ευθύνης που το γεγονός αυτό δημιουργεί, από το 2009 το Αρχιπέλαγος, ξεκίνησε επιτόπια έρευνα και δράσεις προστασίας με στόχο να συμβάλλει ουσιαστικά στην άμυνα αυτού του σπάνιου πλέον είδους. 

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Μιμούμενοι τον ήλιο

  blogger ioli 12.9.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  Μιμούμενοι τον ήλιο

  Το σχεδόν τέλειο ηλιακό φως έχει εφευρεθεί από έναν Ιταλό επιστήμονα, όταν φίλτραρε μια πηγή φωτός μέσα από δέσμη νανοσωματιδίων τα οποία μιμούνται τη γήινη ατμόσφαιρα. Αυτό σημαίνει ότι το φως ταιριάζει όχι μόνο ως προς το χρώμα, αλλά και ως προς την ποιότητα με το φως του ήλιου.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Πρόγραμμα Βραδινών Ξεναγήσεων @ Αστεροσκοπείο Πεντέλης

  blogger T.A.F. 27.8.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  Πρόγραμμα Βραδινών Ξεναγήσεων @ Αστεροσκοπείο Πεντέλης

  Το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης λειτουργεί το Κέντρο Επισκεπτών στις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη από το 1995. Το βασικό μέλημα του Κέντρου είναι η διάχυση αστρονομικών γνώσεων προς το ευρύ κοινό και ειδικά στους νέους, και η πληροφόρηση του κοινού για τα νέα επιτεύγματα και ανακαλύψεις στην Αστρονομία και Διαστημική Φυσική. Αυτό επιτυγχάνεται με την οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων και με νυχτερινές παρατηρήσεις με το διοπτρικό τηλεσκόπιο 62.5 εκ. Newall. Επιπλέον, το Κέντρο παράγει ταινίες με αστρονομικό περιεχόμενο, οι οποίες και παρουσιάζονται στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Βυθισμένο οικισμό έφερε στο φως η έρευνα στον όρμο Κοιλάδας στην Αργολίδα

  blogger T.A.F. 13.8.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  Βυθισμένο οικισμό έφερε στο φως η έρευνα στον όρμο Κοιλάδας στην Αργολίδα

  Μεγάλης έκτασης βυθισμένο οικισμό της 3ης χιλιετίας π.Χ. έφερε στο φως η έρευνα συνεργασίας της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Πανεπιστημίου της Γενεύης υπό την αιγίδα της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, στον όρμο Κοιλάδας στην Αργολίδα. Η έρευνα, που ξεκίνησε από το 2014 στην θαλάσσια περιοχή του σπηλαίου Φράγχθι με την αποστολή Terra Submersa και το ηλιακό σκάφος Planet Solar, διεξάγεται υπό την διεύθυνση της Προϊσταμένης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Δρ Αγγελικής Γ. Σίμωσι και του Διευθυντή της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής καθηγητή Karl Reber, με υπεύθυνους επί τόπου την καταδυόμενη αρχαιολόγο της ΕΕΑ Δέσποινα Κουτσούμπα και τον λέκτορα ελληνικής προϊστορίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης Julien Beck.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Ιντερνετικός γύρος του κόσμου

  blogger iphigenia pap 12.8.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  Ιντερνετικός γύρος του κόσμου

  Το Earth View είναι μια συναρπαστική συλλογή από 1500 επιλεγμένες εικόνες, οι οποίες αποτελούν τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες που βρέθηκαν μέσω τουGoogle Earth. Επιλέχθηκαν μία προς μία από τους δημιουργούς του site και ο συνδυασμός τους αποκαλύπτει την ομορφιά της απλότητας και της γεωμετρίας στη φύση, αλλά και τη μαγευτική ποικιλία σε χρώματα, σχήματα, υφές και μοτίβα που διακρίνεται στην επιφάνεια του πλανήτη.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging