• CORE RELIEF Εργαστήριο Ανθρωπιστικού Σχεδιασμού – Λέσβος

  blogger T.A.F. 7.9.2016
  τεχνολογία-επιστήμη
  CORE RELIEF Εργαστήριο Ανθρωπιστικού Σχεδιασμού – Λέσβος

  CORE RELIEF είναι το πρώτο διεθνές εργαστήριο εφαρμοσμένης καινοτομίας στον ανθρωπιστικό σχεδιασμό το οποίο πραγματοποιείται στην Λέσβο απο τις 3 εως και τις 9 Οκτωβρίου 2016.

  Το εργαστήριο στην Λέσβο θα εστιάσει σε εφαρμογές open source design και 3D printing στον σχεδιασμό, κατασκευή και προμήθεια βασικών ειδών πρώτης ανάγκης που διανείμονται σε παγκόσμιες ανθρωπιστικές κρίσεις. Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου στην Λέσβο μια διεθνής ομάδα απο Ολλανδία, Σουηδία, Συρία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ελλάδα, θα δουλέψουν στο ανθρωπιστικό πεδίο της Λέσβου πλάϊ σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον ανθρωπιστικό σχεδιασμό, με σκοπό την δημιουργία βελτιομένων προϊόντων και διαδικασίων μέσω της καινοτομίας.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Πρωτοποριακή τεχνική θα παράγει 4,5 δισεκατομμύρια λίτρα πόσιμο νερό από τον ωκεανό

  blogger persa 31.8.2016
  τεχνολογία-επιστήμη
  Πρωτοποριακή τεχνική θα παράγει 4,5 δισεκατομμύρια λίτρα πόσιμο νερό από τον ωκεανό

  Ο τεράστιος ‘σωλήνας’ που επιπλέει το τελευταίο διάστημα στα ανοιχτά της Santa Monica στην Καλιφόρνια έχει τη δυνατότητα, λειτουργώντας με ηλιακή ενέργεια, να αφαλατώνει το θαλασσινό νερό και να παράγει 4,5 δισεκατομμύρια λίτρα πόσιμου νερού για την πόλη. Παράλληλα ο χώρος θα είναι προσβάσιμος σε επισκέπτες για να απολαμβάνουν την πανοραμική θέα του ωκεανού.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η Μούσα των ξεναγήσεων

  blogger T.A.F. 27.4.2016
  τεχνολογία-επιστήμη
  Η Μούσα των ξεναγήσεων

  Η Clio Muse είναι μία εφαρμογή ξενάγησης για εκθέσεις εσωτερικού χώρου ή περιπάτους στην πόλη

  Η κοινή γνώμη κατηγορεί τους Ελληνες ότι δεν ενδιαφέρονται για την πολιτιστική κληρονομιά τους. Ταυτόχρονα, γίνεται σύγκριση με αλλοδαπούς επισκέπτες: αυτοί γυρίζουν με τα βιβλία στο χέρι, διαβάζουν για τα αρχαία μας, ενώ εμείς δεν τα εκτιμούμε ή δεν τα επισκεπτόμαστε ποτέ. Το παράδοξο, ωστόσο, παρατηρείται με κάθε ευκαιρία οργανωμένης ξενάγησης για το κοινό! Οι «αδιάφοροι» Ελληνες σχηματίζουν ουρές υπομονετικά κάτω από τον ήλιο για να ξεναγηθούν μέσα από δράσεις του ΟΠΑΝΔΑ ή από οργανώσεις όπως οι atenistas, με πιο πρόσφατο ίσως το παράδειγμα του Open House Athens πριν από λίγες ημέρες.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Αφηγήσεις από το παρελθόν

  blogger T.A.F. 27.4.2016
  τεχνολογία-επιστήμη
  Αφηγήσεις από το παρελθόν

  Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας και Κοινωνίας (ΟΜΙΚ) έχει στόχο την προαγωγή της προοδευτικής επιστημονικής μελέτης της ιστορίας και άλλων κοινωνικών επιστημών

  Ο Ομιλος Μελέτης Ιστορίας και Κοινωνίας (ΟΜΙΚ) κλείνει φέτος 10 χρόνια δραστηριότητας. Πρόκειται για ένα επιστημονικό σωματείο που συστάθηκε το 2006 με καταστατικούς στόχους την προαγωγή της προοδευτικής επιστημονικής μελέτης της ιστορίας και των άλλων κοινωνικών επιστημών με ταυτόχρονη ενεργή προσπάθεια για επικοινωνία της επιστημονικής γνώσης και μεθοδολογίας.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτικών Εργαλείων στην Εποχή της Κρίσης

  blogger T.A.F. 22.4.2016
  τεχνολογία-επιστήμη
  Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτικών Εργαλείων στην Εποχή της Κρίσης

  To Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα: Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτικών Εργαλείων στην Εποχή της Κρίσης: (ΕΣΠΑ, Νεοφυής Επιχειρηματικότητα και Ενίσχυση ΜΜΕ).

  Το Σεμινάριο απευθύνεται σε πτυχιούχους (ή φοιτητές) ΑΕΙ και ΤΕΙ όλων των επιστημονικών κατευθύνσεων, σε νέους Επιχειρηματίες, Στελέχη Επιχειρήσεων, Οικονομικούς Διευθυντές, Υπεύθυνους Διαχείρισης Προγραμμάτων, Συμβούλους Επιχειρήσεων, φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να εμβαθύνουν στο εν λόγω γνωστικό αντικείμενο.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Ημερίδα Παρουσίασης του Bitcoin και της Τεχνολογίας Blockchain @ INNOVATHENS

  blogger T.A.F. 10.2.2016
  τεχνολογία-επιστήμη
  Ημερίδα Παρουσίασης του Bitcoin και της Τεχνολογίας Blockchain @ INNOVATHENS

  Η ομάδα εργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ για το Ανοικτό Λογισμικό και η ελληνική κοινότητα του bitcoin, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, τον ελληνικό κόμβο του δικτύου Enterprise Europe Network, και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS, σας καλούν, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 στις 18:00, σε μια ημερίδα παρουσίασης του bitcoin και της τεχνολογίας blockchain.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • If The Oceans Die, We Die - Captain Paul Watson

  blogger ioli 11.12.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  If The Oceans Die, We Die - Captain Paul Watson

  Η adidas και η ομάδα parley for the oceans αποδεικνύουν ότι η βιομηχανία και το σύγχρονο design έχουν τη δύναμη να παράγουν καινοτόμες ιδέες επαναπροσδιορίζοντας τις αντιλήψεις και τις αξίες που επικρατούν στο χώρο τους.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Ξοδέψτε τον χρόνο σας ευχάριστα!

  blogger ioli 25.11.2015
  τεχνολογία-επιστήμη
  Ξοδέψτε τον χρόνο σας ευχάριστα!

  Θέλετε να σκοτώσετε λίγο χρόνο καθώς περιμένετε το λεωφορείο ή το τρένο; Αντί να κοιτάτε άσκοπα το κινητό σας ή να κάνετε tweet, γιατί να μην τυπώσετε μια γρήγορη μικρή ιστορία. Μια μικρή επιχείρηση start-up στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας προσπαθεί ακριβώς αυτό, προωθώντας τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης Short Edition. Τα μηχανήματα σχεδιάστηκαν από τον συνιδρυτή της Short Edition, Christophe Sibieude, ο οποίος συνέλαβε την ιδέα ενώ καθόταν μπροστά από ένα κλασσικό αυτόματο πωλητή για γλυκά και αναρωτιόταν αν υπήρχε καλύτερος τρόπος να περάσει την ώρα του από το να τρώει σνακ.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging