• Αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

  blogger T.A.F. 29.9.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

  Αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση ανανεώσιμων πηγών από 1160 Τέραβατ που είναι σήμερα σε 1840 έως το 2017, μια αύξηση που ισοδυναμεί με 60%, προβλέπει μια μελέτη της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Γκρέιπφρουτ εναντίον καρκίνου

  blogger T.A.F. 28.9.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Γκρέιπφρουτ εναντίον καρκίνου

  Ανέκαθεν υπήρχαν αναφορές για την ωφέλεια των φρούτων ή των φρουτοχυμών για την ενίσχυση της υγείας ενός οργανισμού και την καταπολέμηση διάφορων ασθενειών. Μια νέα κλινική δοκιμή διαπίστωσε πως ένα ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ σε καθημερινή βάση παρέχει στον οργανισμό τα ίδια οφέλη όσο η τριπλάσια δόση ενός αντικαρκινικού φαρμάκου. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Θερμική απεικόνιση παχυσαρκίας

  blogger T.A.F. 27.9.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Θερμική απεικόνιση παχυσαρκίας

  Οι δείκτες παιδικής παχυσαρκίας έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία τριάντα χρόνια με περισσότερα από 155 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως να θεωρούνται παχύσαρκα. Πέρα από την ψυχολογική πίεση που έχουν τα παχύσαρκα παιδιά από το περιβάλλον τους όπως ο εκφοβισμός και η γελοιοποίηση από άλλα παιδιά, τα αποτελέσματα της παχυσαρκίας είναι πολύ πιο μακροπρόθεσμα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Avatar: Κυνηγώντας την αθανασία

  blogger T.A.F. 14.9.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Avatar: Κυνηγώντας την αθανασία

  Ο Ρώσος μεγιστάνας των ΜΜΕ Dmitry Itskov έχει ένα φιλόδοξο διεπιστημονικό σχέδιο για την επίτευξη της αθανασίας στο οποίο έχει δώσει τον τίτλο “Avatar”. Για να επιτύχει το σκοπό του σχεδιάζει να αποκρυπτογραφήσει τον εγκέφαλο ώστε οι πληροφορίες που αποθηκεύονται εκεί να μπορούν να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο μέσο, μεταφέροντας έτσι την προσωπικότητα, τις σκέψεις και τις αναμνήσεις μας.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Περιβάλλον στην προβιομηχανική εποχή

  blogger T.A.F. 13.9.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Περιβάλλον στην προβιομηχανική εποχή

  Όταν οι επιστήμονες προσπαθούν να συγκρίνουν την ιστορική εξέλιξη του φαινομένου του θερμοκηπίου και κατά πόσο κάθε χώρα στο παρελθόν συνέβαλε στην εκπομπή αερίων, οι εκτιμήσεις φτάνουν μέχρι το 1840 που σηματοδοτεί κατά προσέγγιση την αρχή της βιομηχανικής εποχής. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Εναέρια αιολικά συστήματα

  blogger T.A.F. 12.9.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Εναέρια αιολικά συστήματα

  Επιστήμονες της NASA ερευνούν τρόπους για να κάνουν πιο εφικτά εναέρια συστήματα παραγωγής ενέργειας. Υπάρχουν δύο ειδών υλοποιήσεις αυτού του τύπου. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το ενεργειακό αποτύπωμα του Facebook

  blogger T.A.F. 6.9.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Το ενεργειακό αποτύπωμα του Facebook

  Το να είσαι μία από τις κορυφαίες Διαδικτυακές εταιρίες συνεπάγεται πως η τεχνολογική σου υποδομή θα πρέπει να βρίσκεται σε κορυφαία επίπεδα. Για εταιρίες του επιπέδου της Facebook αυτό σημαίνει χρήση καινοτόμων τεχνικών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που συνεπάγεται η παροχή μιας υπηρεσίας σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες ταυτόχρονα. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το Harvard στρέφεται στην Ανοιχτή Εκπαίδευση

  blogger metamatic:taf 10.6.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Το Harvard στρέφεται στην Ανοιχτή Εκπαίδευση

  Η αρχή έγινε πριν από λίγους μήνες όταν το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακοίνωσε τη χρήση Open Educational Resources. 

  Διαβάστε Περισσότερα