• Λύση στο φαινόμενο θανάτου μελισσών

  blogger T.A.F. 18.10.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Λύση στο φαινόμενο θανάτου μελισσών

  Ονομάζεται «Σύνδρομο Κατάρρευσης Αποικίας» και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα της εποχής μας. Αφορά το μαζικό θάνατο μελισσών που άρχισε να παρατηρείται για πρώτη φορά το 2007 σε περιοχές σε όλο τον κόσμο. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Λέιζερ κατά καρκίνου

  blogger T.A.F. 15.10.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Λέιζερ κατά καρκίνου

  Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Τεννεσί ανέπτυξαν ένα νέο είδος λέιζερ το οποίο θα μπορούσε να χρησιμεύσει στην καταπολέμηση του καρκίνου, ειδικά για μορφές της ασθένειας που εντοπίζονται στον εγκέφαλο.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Κυλινδρική ανεμογεννήτρια

  blogger T.A.F. 14.10.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Κυλινδρική ανεμογεννήτρια

  Με την αιολική ενέργεια να αποτελεί έναν από τους πιο αποδοτικούς τομείς στην παραγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας, η έρευνα σε νέες μορφές ανεμογεννητριών συνεχώς εξελίσσεται. 

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Ηλιακά πάνελ από χαλκό

  blogger T.A.F. 13.10.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Ηλιακά πάνελ από χαλκό

  Μέχρι σήμερα η δημιουργία ηλιακών πάνελ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο απαιτεί τη χρήση ειδικών κρυστάλλων από σιλικόνη κάτι που αυξάνει το κόστος παραγωγής τους.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Μειώνοντας τις διαρροές νερού

  blogger T.A.F. 11.10.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Μειώνοντας τις διαρροές νερού

  Στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις υπολογίζεται πως το 20% έως 40% των διαθέσιμων υδάτινων πόρων χάνονται λόγω διαρροών στα δίκτυα μεταφοράς. Με τους σωλήνες να βρίσκονται θαμμένοι κάτω από το έδαφος, ο εντοπισμός των διαρροών είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία με υψηλό κόστος.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Τα κλιματιστικά επιβαρύνουν το κλίμα

  blogger T.A.F. 11.10.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Τα κλιματιστικά επιβαρύνουν το κλίμα

  Έχοντας ζήσει ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια στην ιστορία η παγκόσμια κοινότητα αρχίζει να επανεξετάζει το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη καθώς αρχίζει να γίνεται όλο και πιο κατανοητό πως κάτι θα πρέπει να αλλάξει στον τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Μια από τις ευκολίες της σύγχρονης ζωής που επιβαρύνει πολύ περισσότερο από όσο μπορεί να φανταστεί κάποιος είναι τα κλιματιστικά μηχανήματα. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Υποβάθμιση της Νεκράς Θάλασσας

  blogger T.A.F. 10.10.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Υποβάθμιση της Νεκράς Θάλασσας

  Στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας που βρίσκεται μεταξύ Ισραήλ, Ιορδανίας και Παλαιστίνης, μια καταβόθρα έχει καταπιεί ένα μέρος του δρόμου που περνά από δίπλα καθώς και τμήμα ενός φράχτη. Πρόκειται για ένα συχνά παρατηρούμενο φαινόμενο, ειδικά στη δυτική πλευρά της κλειστής αυτής θάλασσας η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις βυθίζεται κατά ένα μέτρο το έτος.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Απειλή της βιοποικιλότητας

  blogger T.A.F. 10.10.2012
  τεχνολογία-επιστήμη
  Απειλή της βιοποικιλότητας

  Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature και υπογράφεται από 200 επιστήμονες από διάφορες χώρες υποστηρίζει πως η αποψίλωση των δασών προχωρά με ραγδαίους ρυθμούς με αποτέλεσμα διάφορα οικοσυστήματα να αγωνίζονται να διατηρήσουν τη βιοποικιλότητα τους. Οι επιστήμονες μελέτησαν περισσότερα από τριάντα διαφορετικά είδη, από δέντρα και πεταλούδες μέχρι πρωτεύονται θηλαστικά κι αρπακτικά, εντός προστατευόμενων περιοχών στην τροπική Αμερική, τη Αφρική και την Ασία. 

  Διαβάστε Περισσότερα