• Διαδραστικά παραμύθια

  blogger T.A.F. 22.4.2013
  τεχνολογία-επιστήμη
  Διαδραστικά παραμύθια

  Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο από φοιτητές, στα γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα 15 Απριλίου, οι ελληνικοί τελικοί του 11ου Imagine Cup. Πρόκειται για έναν παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό που διοργανώνει κάθε χρόνο η εταιρεία με στόχο να ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές και να διεκδικήσουν διεθνή αναγνώριση.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • David Shing: 'To περιεχόμενο των Media θα περάσει στα χέρια του κόσμου'

  blogger T.A.F. 20.4.2013
  τεχνολογία-επιστήμη
  David Shing: 'To περιεχόμενο των Media θα περάσει στα χέρια του κόσμου'

  Ένας προφήτης µα τι προφήτης! Ψηφιακός. Έτσι επαγγέλλεται ο κύριος Shing, ψηφιακός προφήτης ενός από τους µεγαλύτερους οµίλους του κόσµου, της AOL. Και αν ο τίτλος του και το παρουσιαστικό του θυµίζουν Monty Python που να διαβάσετε αυτά που είπε…

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Μια ψηφιακή βιβλιοθήκη για τις ελληνικές διδακτορικές διατριβές

  blogger Georgina Kappa 14.4.2013
  τεχνολογία-επιστήμη
  Μια ψηφιακή βιβλιοθήκη για τις ελληνικές διδακτορικές διατριβές

  Στην ανανεωμένη και εμπλουτισμένη ιστοσελίδα του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών, που αποτελεί υπηρεσία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, μπορούν πλέον όλοι οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τις διδακτορικές εργασίες που αναζητούν. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η όαση της Ιεράς Οδού

  blogger T.A.F. 9.4.2013
  τεχνολογία-επιστήμη
  Η όαση της Ιεράς Οδού

  Απόλαυση να ανακαλύπτεις τον μικρό επίγειο παράδεισο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας: το Θερμοκήπιο Καλλωπιστικών Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ιερά οδό 75, που δίνει ανάσα στη πόλη και αυτή την εποχή είναι στα πάνω του. Ανοιξη, και τα περίπου 6.000 φυτά που ευδοκιμούν εδώ, μέσα και έξω από τα θερμοκήπια, σε κάνουν να ξεχνάς τη μαυρίλα που καραδοκεί έξω.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Narrative.ly - η τέχνη της online αφήγησης

  blogger Costas Barakitis 3.4.2013
  τεχνολογία-επιστήμη
  Narrative.ly - η τέχνη της online αφήγησης

  Μια παλιά παροιμία λέει «κάθε τόπος και ζακόνι», που σημαίνει πως κάθε μέρος έχει τις δικές του παραδόσεις, συνήθειες, ήθη και έθιμα, τις δικές του ιστορίες με άλλα λόγια. Αυτό φαίνεται πως πιστεύουν και οι συντελεστές του Narrative.ly, ενός δικτυακού τόπου που παρουσιάζει αφιερώματα στη Νέα Υόρκη και στους κατοίκους της. Το site αποτελεί προσωπικό εγχείρημα του Noah Rosenberg ο οποίος εργαζόταν για χρόνια ως δημοσιογράφος.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Introducing Graph Search aka facebook strikes back.

  blogger Neoklis Delegos 27.3.2013
  τεχνολογία-επιστήμη
  Introducing Graph Search aka facebook strikes back.

  Η Google τον Ιούνιο του 2011 λάνσαρε το Google+, με σκοπό να πάρει μερίδιο από το facebook. Δύο χρόνια αργότερα έρχεται η απάντηση του facebook με τη δημιουργία του Graph Search μιας εξελιγμένης μηχανής αναζήτησης. Γιατί το Graph Search που ετοιμάζεται να λανσάρει το Facebook φημολογέιται ότι θα εκτοπίσει το Google Search;

  Διαβάστε Περισσότερα

 • VoicePrints

  blogger communispace 22.3.2013
  τεχνολογία-επιστήμη
  VoicePrints

  Η τέχνη είσαι εσύ. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του site και αφορά την εικαστική αναπαραγωγή του ηχητικού αποτυπώματος της φωνής μας. Το αν και κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί ένα γράφημα ως τέχνη σηκώνει πολύ συζήτηση αλλά σίγουρα είναι κάτι απόλυτα μοναδικό.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • House of Cards: άλλο ένα πρόσωπο του filtering

  blogger Neoklis Delegos 16.3.2013
  τεχνολογία-επιστήμη
  House of Cards: άλλο ένα πρόσωπο του filtering

  Όποιος έχει παρακολουθήσει το "House of Cards" του online τηλεοπτικού δικτύου Netflix είναι δύσκολο να μην αισθανθει ότι είναι κάτι πολύ παραπάνω από ακόμα μια σειρά. Για την ακρίβεια, πρόκειται για την πιο τολμηρή κίνηση στην 15 χρονη ιστορία του καναλιού και η οποία, όπως όλα δείχνουν, αλλάζει αρκετά τους συσχετισμούς στο μέσο.

  Διαβάστε Περισσότερα