• Εβδομάδα Αστρονομίας στα Ανοιχτά Σχολεία

  blogger T.A.F. 26.4.2017
  τεχνολογία-επιστήμη
  Εβδομάδα Αστρονομίας στα Ανοιχτά Σχολεία

  Έχετε ταξιδέψει ποτέ από τη Γη στο Σύμπαν; `Γνωρίζετε τι είναι ο μαγεμένος ύφαλος; Τον Μάΐο, το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων σας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο σύμπαν, με προορισμό τα αστέρια και σκοπό την εξερεύνηση του μαγεμένου ύφαλου!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Κολλητική ταινία για LEGOκατασκευές σε κάθε επιφάνεια

  blogger persa 21.3.2017
  τεχνολογία-επιστήμη
  Κολλητική ταινία για LEGOκατασκευές σε κάθε επιφάνεια

  Οι designers Anine Kirsten and Max Basler, από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, μετά από ένα χρόνο έρευνας δημιούργησαν ένα προϊόν το οποίο, όπως φαίνεται, θα προσφέρει ατελείωτες ώρες παιγνιδιού και LEGOκατασκευών με τα αγαπημένα τουβλάκια μικρών και μεγάλων.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • 7o εργαστήριο “χτίζοντας με φυσικά υλικά” της ομάδας “πηλΟίκο”

  blogger T.A.F. 15.3.2017
  τεχνολογία-επιστήμη
  7o εργαστήριο “χτίζοντας με φυσικά υλικά” της ομάδας “πηλΟίκο”

  Η ομάδα «πηλΟίκο», μη κερδοσκοπική εταιρεία, πραγματοποιεί σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βατολάκκου 7ήμερο εργαστήριο δόμησης με φυσικά υλικά από 1/5/2017 έως 7/5/2017 στο Βατόλακκο, Χανιά. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα υλοποιηθούν υπαίθριες κατασκευές κίνησης και στάσης που θα αποτελέσουν έκθεση διαφορετικών τεχνικών με φυσικά υλικά: τεχνικές ελαφροπηλού (τσατμάς-wattle & daub, lightclay), επιχρίσματα (plaster), cob, τεχνική με καλάμια.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • 'Ζωντανό' ραδιόφωνο απ' όλο τον κόσμο

  blogger persa 14.3.2017
  τεχνολογία-επιστήμη
  'Ζωντανό' ραδιόφωνο απ' όλο τον κόσμο

  Radio Garden –ένας παγκόσμιος διαδραστικός χάρτης όπου πάνω του βρίσκονται ‘καρφιτσωμένοι’, με τη μορφή πράσινων κουκίδων, ραδιοφωνικοί σταθμοί από όλα τα σημεία του πλανήτη. Ραδιόφωνο λοιπόν, live, από όλο τον κόσμο ‘με ένα κλικ’ σε πράσινη κουκίδα, ζουμάροντας απλά σε όποιο σημείο της υδρογείου θέλουμε. Δεξιά στην οθόνη μας θα εμφανιστεί το όνομα και η θέση του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού ακόμη και από την άλλη άκρη του κόσμου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Νέα πρόσκληση υποβολής ερευνητικών προτάσεων για χρηματοδότηση από το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες

  blogger T.A.F. 19.1.2017
  τεχνολογία-επιστήμη
  Νέα πρόσκληση υποβολής ερευνητικών προτάσεων για χρηματοδότηση από το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες

  Την τρίτη δημόσια πρόσκληση για υποβολή ερευνητικών προτάσεων ανακοίνωσε το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, εκπληρώνοντας το βασικό του στόχο που είναι η οικονομική ενίσχυση της έρευνας στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Το Κέντρο προσκαλεί ερευνητές να υποβάλουν για χρηματοδότηση μία ερευνητική τους πρόταση διάρκειας ενός έτους, την οποία προτίθενται να εκπονήσουν κατά το ημερολογιακό έτος 2018. Θα επιλεγούν συνολικά έως δέκα ερευνητικές προτάσεις, με τη μέγιστη χρηματοδότηση για κάθε έρευνα να ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ. Η υποβολή των προτάσεων ξεκίνησε στις 15 Ιανουαρίου και θα μπορεί να γίνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Ο Έλληνας καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στη Στέγη / Τεχνητή Νοημοσύνη 2.0

  blogger T.A.F. 4.1.2017
  τεχνολογία-επιστήμη
  Ο Έλληνας καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στη Στέγη / Τεχνητή Νοημοσύνη 2.0

  Αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, Amazon Alexa, image search... η ζωή μας εμπλουτίζεται συνεχώς με «έξυπνους αλγόριθμους». Οι αλγόριθμοι γίνονται ολοένα εξυπνότεροι: καταλαβαίνουν τι λέμε, μαθαίνουν πράγματα για εμάς, μαθαίνουν ξένες γλώσσες, μαθαίνουν να ζωγραφίζουν και, γενικώς, μαθαίνουν. Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτούς και τι πάει να πει «μαθαίνουν»;

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Εκπαίδευση Μουσικοθεραπείας GIM

  blogger T.A.F. 7.11.2016
  τεχνολογία-επιστήμη
  Εκπαίδευση Μουσικοθεραπείας GIM

  Η «Sonora: Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας & Έρευνας» σε συνεργασία με το IMAGEing-European GIM Training Programs, διοργανώνει πλήρη πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κύκλο επαγγελματικής εξειδίκευσης στη μέθοδο μουσικής ψυχοθεραπείας GIM, εγκεκριμένο διεθνώς από το Association for Music and Imagery (USA) και το European Association for Music & Imagery

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Δημιουργία δάσους στην έρημο με χρήση λυμάτων

  blogger persa 14.9.2016
  τεχνολογία-επιστήμη
  Δημιουργία δάσους στην έρημο με χρήση λυμάτων

  Στη μέση της ερήμου, δύο ώρες μακριά από το Κάιρο, βρίσκεται το δάσος Serapium  -αποτέλεσμα ενός καινοτόμου προγράμματος της Αιγυπτιακής κυβέρνησης που στηρίζεται στη χρήση του νερού των λυμάτων για την ανάπτυξη των δέντρων και την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της ερημοποίησης.

  Διαβάστε Περισσότερα