• Αναδιαμορφώνοντας ένα ερειπωμένο εργοστάσιο τσιμέντου

  blogger persa 6.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Αναδιαμορφώνοντας ένα ερειπωμένο εργοστάσιο τσιμέντου

  Ήταν το έτος 1973 που ο Ισπανός αρχιτέκτονας Ricardo Bofill αγόρασε ένα ερειπωμένο εργοστάσιο τσιμέντου, λίγο έξω από τη Βαρκελώνη, διακρίνοντας σ’ αυτό το άχαρο μουντό οικοδόμημα τόσο εξαιρετικά πολλές κρυμμένες δυνατότητες ώστε να μετατραπεί σε σπίτι και χώρο εργασίας των ονείρων του. Μετά από το δύο χρόνια μελέτης αναδιαμόρφωσης μίας έκτασης 3.100 τ.μ. –με 80 σιλό και τεράστιους άχαρους χώρους χτισμένους χωρίς σχέδιο την εποχή του Α’ ΠΠ- άρχισε η ανακατασκευή της για την οποία χρειάστηκαν περίπου 40 χρόνια.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Γυμνός Οιδίποδας για δύο βραδιές στο Μέγαρο

  blogger m:t 3.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Γυμνός Οιδίποδας για δύο βραδιές στο Μέγαρο

  Το εμβληματικότερο ίσως δράμα της αρχαίας γραμματείας, τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή, προσεγγίζουν, μέσα από την παράσταση «Η πράξη μου τότε υπάρχει πάντα;», οι απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών –και νυν Ομάδα Boi–, η οποία ανεβαίνει για δύο μόνο βραδιές στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Μαρτίου (ώρα έναρξης 20:00) στο πλαίσιο του Κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Μοιράσου μια φωτογραφία από τις δικές σου Κυκλάδες / διαγωνισμός @ cycladic_museum

  blogger m:t 3.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Μοιράσου μια φωτογραφία από τις δικές σου Κυκλάδες / διαγωνισμός @ cycladic_museum

  Μοιράσου μια φωτογραφία από τις δικές σου Κυκλάδες στο instagram έως τις 30 Μαρτίου με το hashtag #mycyclades και μπες στην κλήρωση για δύο αριθμημένα αντίτυπα φωτογραφιών της έκθεσης «Robert McCabe. Αναμνήσεις & Μνημεία του Αιγαίου», υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Εσωστρέφεια / Εξωστρέφεια: Πού τοποθετείται η ελληνική τέχνη;

  blogger m:t 3.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Εσωστρέφεια / Εξωστρέφεια: Πού τοποθετείται η ελληνική τέχνη;

  Στο πλαίσιο του προγράμματος συζητήσεων της έκθεσης Past Forward: Το παρελθόν αφορμή για νέες αφηγήσεις του παρόντος, το ISET Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης/Contemporary Greek Art Institute σας προσκαλεί στη συζήτηση με θέμα:

  "Εσωστρέφεια" / "Εξωστρέφεια": Πού τοποθετείται η ελληνική τέχνη;

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Athens Photo Festival / Open Call for Submissions

  blogger m:t 2.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Athens Photo Festival / Open Call for Submissions

  Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο Athens Photo Festival 2017. Tο κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα της επετειακής διοργάνωσης του Athens Photo Festival, υπό το γενικό τίτλο «Still Searching», θα πραγματοποιηθεί από τις 7 Ιουνίου έως τις 30 Ιουλίου 2017 στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Οδού Πειραιώς).

  Διαβάστε Περισσότερα

 • documenta 14 / μια εκπαίδευση: Συναντήσεις Πρόγραμμα Μαρτίου 2017

  blogger m:t 2.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  documenta 14 / μια εκπαίδευση: Συναντήσεις Πρόγραμμα Μαρτίου 2017

  Από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2017, μια σειρά δημόσιων συζητήσεων υπό τον τίτλο «Συναντήσεις» παρουσιάζουν στην Αθήνα την documenta μέσα από προσωπικές ιστορίες, σκέψεις, αφηγήσεις και βιώματα, προβολές, ομιλίες, περφόρμανς και DJ sets. Πώς μπορεί μια έκθεση σύγχρονης τέχνης να προσφέρει πολλαπλές προοπτικές της παγκόσμιας κατάστασης; Οφείλουν οι εκθέσεις να σχετίζονται με τις κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτικές πραγματικότητες της καθημερινής ζωής; Ποια παγκόσμια γεγονότα επηρέασαν τις documenta στο παρελθόν και ποιο ήταν το αντίκτυπο αυτών των εκθέσεων;

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Τέχνη και δημόσιος χώρος

  blogger m:t 1.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Τέχνη και δημόσιος χώρος

  Στο πλαίσιο του προγράμματος συζητήσεων της έκθεσης Past Forward: Το παρελθόν αφορμή για νέες αφηγήσεις του παρόντος, το ISET Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης/Contemporary Greek Art Institute σας προσκαλεί στη συζήτηση με θέμα:

  "Τέχνη και δημόσιος χώρος"

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Ο αγώνας της Μελίνας για τα γλυπτά του Παρθενώνα

  blogger m:t 1.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ο αγώνας της Μελίνας για τα γλυπτά του Παρθενώνα

  Περάσανε 35 χρόνια από τότε που η Μελίνα Μερκούρη ξεκίνησε τον αγώνα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Το Μουσείο Ακρόπολης, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή της στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την επανένωση των περίφημων γλυπτών που είναι μοιρασμένα στην Αθήνα και το Λονδίνο, προχώρησε στη δημιουργία ενός βίντεο με υλικό που του παραχώρησε το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στο οποίο καταγράφεται η σύληση του Παρθενώνα από τον Έλγιν και η διεθνής εκστρατεία της Μελίνας Μερκούρη.

  Διαβάστε Περισσότερα