• Tomorrows: Ουτοπίες του παρελθόντος, δυστοπίες του μέλλοντος

  blogger T.A.F. 25.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Tomorrows: Ουτοπίες του παρελθόντος, δυστοπίες του μέλλοντος

  Από ποια υλικά είναι φτιαγμένο το μέλλον; Πώς το σκεφτόμαστε και πώς το σκέφτηκαν άλλοι, πριν από μας; Ακόμα, όταν μιλάμε για το μέλλον, για τι ακριβώς μιλάμε; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν τους σχεδιαστές και τους καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στην έκθεση Tomorrows, που διοργανώνει η Στέγη και φιλοξενείται στη Διπλάρειο Σχολή.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • ANIMART GREECE 2017 - Περιπατητικά δίκτυα / Ηχοτοπία (Ανοιχτό Κάλεσμα)

  blogger T.A.F. 24.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  ANIMART GREECE 2017 - Περιπατητικά δίκτυα / Ηχοτοπία (Ανοιχτό Κάλεσμα)

  Το MADE OF WALKING είναι μια συνεργατική/συμμετοχική διάδραση σχετική με το περπάτημα, στο πλαίσιο της 11ης ANIMART (Σχολείο - Φόρουμ - Φεστιβάλ) στους Δελφούς. Η πρώτη διοργάνωση συσπείρωσε 23 περιπατητές και 100 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 23 Ιουλίου 2017, πάλι στους Δελφούς και την ευρύτερη περιοχή. Το φετινό Made of Walking ΙΙ δίνει έμφαση στις υπαίθριες περιπατητικές πρακτικές και τις νέες τεχνολογίες (live electronics), αναζητώντας νέους τρόπους συνεργασίας μεταξύ ήχου και πεζοπορίας, εστιάζοντας στη ροή και την κίνηση μέσα στον περιβάλλοντα χώρο.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: open call

 • Και αυτό το καλοκαίρι θα είναι αφιερωμένο στον Ισπανόφωνο κινηματογράφο!

  blogger T.A.F. 24.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Και αυτό το καλοκαίρι θα είναι αφιερωμένο στον Ισπανόφωνο κινηματογράφο!

  Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας (FeCHA) επιστρέφει και φέτος στο θερινό κινηματογράφο Λαΐς, με 15 ισπανόφωνες ταινίες σε πρώτη προβολή, που θα μας κρατήσουν συντροφιά κάτω από τα αστέρια. Έτσι, στην έναρξη την Πέμπτη 8 Ιουνίου, βυθιζόμαστε στο μυστήριο του «Αόρατου Επισκέπτη» -ενός θρίλερ χιτσκοκικών επιρροών- και ρίχνουμε αυλαία την Πέμπτη 15 Ιουνίου, με τον Ρικάρντο Νταρίν και τη βραβευμένη ταινία «Ο Πιλότος».

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Mind the fact festival: Το νέο πολιτιστικό φεστιβάλ της Αθήνας

  blogger T.A.F. 23.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Mind the fact festival: Το νέο πολιτιστικό φεστιβάλ της Αθήνας

  Το mind the fact έρχεται για να φέρει στο προσκήνιο πραγματικές εμπειρίες ανθρώπων και εξιστορήσεις σημαντικών γεγονότων, που ίσως κάποτε ακούσαμε ότι συμβαίνουν δίπλα μας ... ίσως και όχι. Το πρώτο mind the fact πραγματοποιείται από τις 26 έως τις 29 Μαΐου, με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε πολλά διαφορετικά σημεία του κέντρου της Αθήνας με στόχο να διαδώσει το μήνυμα παντού στην πόλη.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Μουσική για το Νέο Κόσμο: πώς μια γειτονιά γίνεται μουσικό έργο;

  blogger T.A.F. 22.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Μουσική για το Νέο Κόσμο: πώς μια γειτονιά γίνεται μουσικό έργο;

  Η γειτονιά του Νέου Κόσμου ή το Δουργούτι όπως λέγονταν παλαιότερα, εμπνέει μουσικούς και καλλιτέχνες και αποτελεί τη βάση για ένα πρωτότυπο μουσικό πείραμα που παρουσιάζεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 26 και 27 Μαϊου από την ομάδα Όχι Παίζουμε και το μουσικό σύνολο ARTefacts.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Περί έρωτος, Πλάτων - Συμπόσιο @ Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος

  blogger T.A.F. 22.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Περί έρωτος, Πλάτων - Συμπόσιο @ Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος

  - Τί οὖν;

  -Δαίμων μέγας, καὶ γὰρ πᾶν τὸ δαιμόνιον μεταξύ ἐστι θεοῦ τε καὶ θνητοῦ.

  Με αφορμή ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας φιλοσοφίας, το Συμπόσιο του Πλάτωνα, επτά σύγχρονοι καλλιτέχνες καλούνται στο ίδιο μέρος που ο φιλόσοφος συνέγραψε το έργο του να ερευνήσουν το ζήτημα του έρωτα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Τα μουσεία γιορτάζουν: όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα

  blogger T.A.F. 18.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Τα μουσεία γιορτάζουν: όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα

  Το Ελληνικό Τμήμα του ICOM τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, που φέτος έχει ως θέμα "Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται", με μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, σε όλη την Ελλάδα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • «Αισθητική νύχτα» σε γαλλογερμανικό άξονα

  blogger T.A.F. 18.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  «Αισθητική νύχτα» σε γαλλογερμανικό άξονα

  Όταν πριν από τέσσερα χρόνια το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας αποφάσιζε να διοργανώσει την πρώτη «Νύχτα της Φιλοσοφίας», κανείς δεν ήξερε πώς θα αντιμετώπιζε το κοινό μια εκδήλωση που ουσιαστικά αποτελούσε έναν μαραθώνιο ομιλιών και συζητήσεων για θέματα «δύσκολα», όπως ο Λόγος ή η Ηθική, από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις μικρές ώρες της νύχτας.

  Διαβάστε Περισσότερα