• Πως μπορούν οι τυφλοί να "βλέπουν" έργα τέχνης

  blogger T.A.F. 4.8.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Πως μπορούν οι τυφλοί να

  Αν υπάρχει κάτι κοινό σε όλα τα μουσεία είναι ταμπέλες που ενημερώνουν το κοινό να μην αγγίζει τα εκθέματα. Σε όλα, εκτός από ένα. Στο Museo del Prado στη Μαδρίτη υπάρχει μια διαρκής έκθεση με τίτλο "Hoy toca el Prado" που σημαίνει "Αγγίξτε το Prado", όπου οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να αγγίζουν τους πίνακες.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ρούχα από μάρμαρο

  blogger T.A.F. 3.8.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ρούχα από μάρμαρο

  Μοιάζουν αέρινα και τόσο φίνα, έτοιμα να φορεθούν μια καλοκαιρινή βραδιά που θα πάτε σε κάποιο πάρτι.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η ομάδα που ζωγραφίζει σκάλες

  blogger T.A.F. 2.8.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Η ομάδα που ζωγραφίζει σκάλες

  Ονομάζονται Dihzahyners και είναι μια ομάδα ακτιβιστών στην Βυρηττό που αναλαμβάνει μέσα από διάφορα εθελοντικά έργα τον καλλωπισμό της πόλης.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: street art

 • Σύννεφα σε δωμάτια

  blogger T.A.F. 31.7.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Σύννεφα σε δωμάτια

  Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτόσασταν αν βλέπατε ένα σύννεφο μέσα σε ένα δωμάτιο; Σίγουρα θα υποθέτατε ότι πρόκειται για κάτι τεχνητό, ίσως από βαμβάκι ή κάποιο ύφασμα που το κάνει να φαίνεται αληθινό.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Οικιακές συσκευές εμπνευσμένες από τον Warhol

  blogger T.A.F. 28.7.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Οικιακές συσκευές εμπνευσμένες από τον Warhol

  Με αφορμή τη χορηγία της έκθεσης “Silver and Suede” όπου φιλοξενούνταν έργα του Warhol και δημιουργίες του σχεδιαστή μόδας Halston , η εταιρία ηλεκτρικών ειδών Electrolux δημιούργησε μια σειρά συσκευών που αναμφισβήτητα κερδίζουν τον τίτλο των πιο πρωτότυπων που έχουμε δει εδώ και καιρό. Εν προκειμένω η εταιρία χρησιμοποίησε δύο στεγνωτήρια τα οποία «έντυσε» με αυτοκόλλητη ταπετσαρία που μιμείται τα σχέδια των έργων του Warhol δίνοντας ένα αν μη τι άλλο μοναδικό περίβλημα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το διάτρητο βαγόνι

  blogger T.A.F. 27.7.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Το διάτρητο βαγόνι

  Στην πόλη Suown στη Νότια Κορέα υπήρχε ένας σιδηροδρομικός σταθμός που λειτουργούσε από το 1937 έως το 1995. Μετά την κατάργηση του ξηλώθηκαν οι γραμμές του τρένου και τίποτα πια δεν μαρτυρά ότι για εφτά δεκαετίες περνούσε από την περιοχή τρένο.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: installation

 • Το δέντρο από χιλιάδες κομμάτια ξύλου

  blogger T.A.F. 26.7.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Το δέντρο από χιλιάδες κομμάτια ξύλου

  Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ένα γλυπτό που απεικονίζει τον κορμό ενός δέντρου. Από τον κορμό ξεπροβάλλουν μια ντουζίνα κλαδιά που εκτείνονται στον χώρο καθώς όλη η κατασκευή αιωρείται στο κενό από σχοινιά δεμένα στην οροφή της γκαλερί.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Μια γιγάντια καρέκλα στο Μεξικό

  blogger T.A.F. 25.7.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Μια γιγάντια καρέκλα στο Μεξικό

  Το DECODE είναι ένα φεστιβάλ design που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πόλη Μοντερέυ στο Μεξικό κι έχει ως σκοπό την ανάδειξη των σύγχρονων τάσεων στο βιομηχανικό σχέδιο. Το φεστιβάλ διαρκεί τρεις μέρες και καλύπτει μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων όπως ομιλίες και παρουσιάσεις, σεμινάρια, δημιουργικά εργαστήρια όπως και εκθέσεις έργων τέχνης

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: installation