• Η Βουλή των Σωμάτων / Κάσελ, 27-29 Απριλίου 2017 - Πώς είναι να είσαι πρόβλημα;

  blogger T.A.F. 24.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Η Βουλή των Σωμάτων / Κάσελ, 27-29 Απριλίου 2017 - Πώς είναι να είσαι πρόβλημα;

  Η Βουλή των Σωμάτων, το Πρόγραμμα Δημόσιων Δράσεων της documenta 14, προέκυψε από την εμπειρία του λεγόμενου μακρού «καλοκαιριού της μετανάστευσης» στην Ευρώπη, που αποκάλυψε την ταυτόχρονη αποτυχία όχι μόνο των θεσμών της σύγχρονης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας αλλά και της ηθικής της φιλοξενίας. Το κοινοβούλιο ήταν ερείπιο. Το πραγματικό κοινοβούλιο ήταν στους δρόμους, αποτελούνταν από μη αντιπροσωπευόμενα και μη καταγεγραμμένα σώματα που αντιστέκονταν στα μέτρα λιτότητας και στις ξενοφοβικές πολιτικές.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Βιβλία στην πόλη: Πληθώρα εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

  blogger T.A.F. 21.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Βιβλία στην πόλη: Πληθώρα εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

  Σιγά σιγά οι «διακοπές» κάθε είδους, με αφορμή το Πάσχα, ολοκληρώνονται και οι ρυθμοί ξεκινούν σε κάθε τομέα. Ισως οι εκδηλώσεις βιβλίου ξεκινούν λίγο νωρίτερα φέτος, αφού την Κυριακή του Θωμά, στις 23 Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οπότε, εκδότες, συγγραφείς, φορείς, έχουν πολλές και διαφορετικές προτάσεις με αφορμή τον διεθνή εορτασμό.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: βιβλίο

 • Γνωριμία με την Εθνική μας Γλυπτοθήκη

  blogger T.A.F. 20.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Γνωριμία με την Εθνική μας Γλυπτοθήκη

  Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γλυπτικής στις 24 Απριλίου, η ActionPlus οργανώνει μια μοναδική ξενάγηση στην Εθνική μας Γλυπτοθήκη στο Γουδί.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Documenta 14: Με ελεύθερη είσοδο

  blogger T.A.F. 19.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Documenta 14: Με ελεύθερη είσοδο

  Τους κύριους εκθεσιακούς της χώρους ανοίγει στο κοινό με ελεύθερη είσοδο η documenta 14, την Πέμπτη 20 Απριλίου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ρεμπέτικες κομπανίες νέων προσκαλούνται στο πάλκο του Μεγάρου

  blogger T.A.F. 19.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ρεμπέτικες κομπανίες νέων προσκαλούνται στο πάλκο του Μεγάρου

  Ο Σύλλογος των Φίλων της Μουσικής, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός του για τη διάδοση της ελληνικής μουσικής και τη στήριξη των νέων, καλεί κομπανίες νέων μουσικών και μεμονωμένους μουσικούς / τραγουδιστές που αγαπούν και ασχολούνται με το ρεμπέτικο τραγούδι, να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα πρωτότυπο μουσικό «αγώνα».

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: open call

 • ΔΕΣΤΕ: Επετειακή έκθεση χωρίς βραβείο

  blogger T.A.F. 12.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  ΔΕΣΤΕ: Επετειακή έκθεση χωρίς βραβείο

  «Εδώ ας σταθώ...» Με τον καβαφικό στίχο κατά νου, φαίνεται, το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και οι συνεργάτες του αποφάσισαν φέτος να πραγματοποιήσουν μια στάση, προκειμένου να αναστοχαστούν αλλά και να αξιολογήσουν την πορεία του ομώνυμου βραβείου, που απονέμεται κάθε δυο χρόνια σε έναν Έλληνα ή Κύπριο σύγχρονο καλλιτέχνη, δημιουργώντας εδώ και 18 χρόνια «μια πλατφόρμα για νέους, πάνω στην οποία θα βασιστούν για να δημιουργήσουν», όπως τόνισε ο εμπνευστής του βραβείου, Δάκης Ιωάννου.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • 'Όταν τα σύνορα των διαφόρων τεχνών παύουν να είναι διακριτά'

  blogger persa 11.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  'Όταν τα σύνορα των διαφόρων τεχνών παύουν να είναι διακριτά'

  Τέχνη παντού, η Αθήνα στο ρυθμό της documenta 14. Δεν ξέρω τι θα επιλέξει ο καθείς να παρακολουθήσει, και αν, αλλά προσωπικά χαίρομαι που κατάφερα έστω και το τελευταίο βράδυ-άλλωστε ήταν μόνον τέσσερα-να βρεθώ στην Ακαδημίας 23 και να απολαύσω το ‘μαγικό’ αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του ερευνητικού εργαστηρίου του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Παρισιού Palais de Tokyo και του Ελβετικού πολιτισμικού ιδρύματος Fluxum/Flux Laboratory. Στο συγκεκριμένο πρότζεκτ με τίτλο Prec(ar)ious Collectives, σε επιμέλεια Fabien Danesi, οι έξι καλλιτέχνες in-residence του Palais de Tokyo κλήθηκαν να συνεργαστούν με οκτώ έλληνες χορευτές υπό τη διεύθυνση του διευθυντή του μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Αντώνη Φωνιαδάκη.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Βιβλία στο... κομοδίνο - Προτάσεις για το Πάσχα

  blogger T.A.F. 10.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Βιβλία στο... κομοδίνο - Προτάσεις για το Πάσχα

  Είναι η εποχή που μπορεί κανείς να φορέσει άνετα παπούτσια, να ξεκινήσει έναν περίπατο για το σημείο της πόλης που αγαπά περισσότερο, να καθήσει κάπου -σ' ένα βραχάκι, σ' ένα πεζούλι, σ' ένα καφέ- και να διαβάσει το βιβλίο που θα έχει πάρει μαζί του. Και την ίδια στιγμή να απολαμβάνει όλα εκείνα τα αρώματα της άνοιξης που μας χαρίζει ό,τι ανθίζει αυτόν τον καιρό. Βίβλία για την πασχαλινή περίοδο, νέες εκδόσεις ή λίγο παλαιότερες, λογοτεχνικές επί το πλείστον ή περί της λογοτεχνίας. Μια που είναι και μέρες με κάποιες αργίες, με λιγότερες υποχρεώσεις, με κάποιες διαφυγές εκτός πόλης ίσως, όπου και να πάτε, ρίχτε στην τσάντα σας κι ένα βιβλίο. Τουλάχιστον ένα.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: βιβλίο