• Μια ''βόλτα'' μέχρι το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ

  blogger persa 9.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Μια ''βόλτα'' μέχρι το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ

  Πριν 2 χρόνια τέτοια εποχή ο Banksy, ο διασημότερος ανώνυμος street artist στον κόσμο, ζωγράφιζε στα ερείπια της Γάζας προτρέποντάς μας μάλιστα μέσω ενός βίντεο διάρκειας 1,5΄να δούμε την πολύπαθη περιοχή ως έναν ‘νέο προορισμό’ μη τουριστικό. Φέτος, ο διάσημος Βρετανός καλλιτέχνης, συνεπής με τα μηνύματα που στέλνει, εγκαινιάζει το ξενοδοχείο ‘The Walled Off Hotel’ στη Βηθλεέμ –στις 11 Μαρτίου ανοίγουν οι κρατήσεις.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • H documenta 14 και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στην Αθήνα και στο Κάσελ

  blogger m:t 9.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  H documenta 14 και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στην Αθήνα και στο Κάσελ

  Κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Μουσείο Fridericianum του Κάσελ, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ελλάδας (ΕΜΣΤ) και η documenta 14 παρουσίασαν τις πτυχές της συνεργασίας τους στις πόλεις όπου εδρεύουν τα δύο ιδρύματα. Η Κατερίνα Κοσκινά (Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης) και ο Adam Szymczyk (Καλλιτεχνικός Διευθυντής της documenta 14) ανακοίνωσαν ότι η documenta 14 θα φιλοξενηθεί στο ΕΜΣΤ το οποίο και θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο της διοργάνωσης. Με τη σειρά της, η documenta 14 θα φιλοξενήσει τμήμα της μουσειολογικής μελέτης της μόνιμης συλλογής του ΕΜΣΤ με έργα από την ελληνική και διεθνή σύγχρονη τέχνη στο Fridericianum του Κάσελ, πριν από τα επίσημα εγκαίνιά του στην Αθήνα, αργότερα μέσα στη χρονιά.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Art Athina 2017

  blogger m:t 9.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Art Athina 2017

  Πλήρως ανανεωμένη, με νέα πρόσωπα και ολοκαίνουριες προτάσειςη Art Athina, η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα, δίνει ραντεβού με το φιλότεχνο κοινό και φέτος. Για 22η χρονιά η διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης θα φιλοξενηθεί από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στο γήπεδο του TaeΚwonDo στο Φάληρο.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 1st Woman 's Day Music Festival / Αθήνα 2017

  blogger m:t 8.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  1st Woman 's Day Music Festival / Αθήνα 2017

  13 γυναίκες μουσικοί, 3 σχήματα, 120 λεπτά μουσικής παρουσιάζονται στο χώρο- ορόσημο του κινηματογράφου Τριανόν για μια εμφάνιση με αφορμή τη γιορτή της γυναίκας.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 2ο Θερινό εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στους Δελφούς

  blogger m:t 8.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  2ο Θερινό εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στους Δελφούς

  To Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών διοργανώνουν το 2ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στο μοναδικής ομορφιάς και ενέργειας τόπο των Δελφών, τον ομφαλό της γης, από τις 16 έως τις 30 Ιουλίου 2017.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Το πέμπτο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Σύρου δέχεται ταινίες!

  blogger m:t 8.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Το πέμπτο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Σύρου δέχεται ταινίες!

  Το πέμπτο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Σύρου ανακοινώνει την έναρξη αιτήσεων υποβολής ελληνικών ταινιών για το 2017.Η πρόσκληση ισχύει για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, από Έλληνες σκηνοθέτες ή μόνιμους κατοίκους της χώρας, ή η παραγωγή των οποίων έλαβε χώρα στην Ελλάδα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ημερίδα «Τέχνη και Δικαιώματα του Ανθρώπου σήμερα» @ Lab'attoir

  blogger m:t 7.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ημερίδα «Τέχνη και Δικαιώματα του Ανθρώπου σήμερα» @ Lab'attoir

  Τα δικαιώματα του ανθρώπου, η πολιτική, οι λογοκρισίες, το στίγμα-λειτουργία της τέχνης και οι νομικές, κοινωνικές και θεσμικές πτυχές αυτού του πλαισίου, αποτελούν τον θεματικό πυρήνα της ημερίδας με τίτλο «Τέχνη και Δικαιώματα του Ανθρώπου σήμερα» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, 10:00-15:00, στον χώρο Lab'attoir (πρώην Σφαγεία). Η ημερίδα -σε οργάνωση και παραγωγή της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης- αποτελεί μέρος του προγράμματος «Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος» που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 6η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

  blogger m:t 6.3.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  6η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

  Η Ελληνική Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Δημοκρατία Πρεσβειών και Επίτιμων Προξενείων των Αφρικανικών Χωρών παρουσιάζουν την 6η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από την Πέμπτη 9 μέχρι και την Τετάρτη 15 Μαρτίου, και για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας από την Πέμπτη 16 έως την Τετάρτη 22 Μαρτίου.

  Διαβάστε Περισσότερα