• Μεταμορφώνοντας ένα εγκαταλειμμένο πλοίο

  blogger T.A.F. 1.9.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Μεταμορφώνοντας ένα εγκαταλειμμένο πλοίο

  Ονομάζεται “Duke of Lancaster” κι είναι ένα επιβατηγό πλοίο το οποίο βρισκόταν σε υπηρεσία από το 1956 έως το 1979 σε δρομολόγια στις θάλασσες της Ευρώπης. Μαζί με τα αδελφά πλοία “Duke of Rothesay” και “Duke of Argyll” αποτελούσε μια ιστορική τριάδα καθώς ήταν από τα τελευταία επιβατηγά που λειτουργούσαν με ατμό και στα χρόνια λειτουργίας του εκτός από τοπικά δρομολόγια επιτέλεσε και το ρόλο κρουαζιερόπλοιου με δρομολόγια στη Μεσόγειο.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: graffiti

 • Το δέντρο από ντόμινο

  blogger T.A.F. 30.8.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Το δέντρο από ντόμινο

  Ο κινέζος καλλιτέχνης Qiu Zhijie εμπνεύστηκε από το διάσημο παιχνίδι ντόμινο για τη δημιουργία μιας εγκατάστασης όπου διάφορα ξύλινα τουβλάκια σχημάτιζαν ένα δέντρο μεγάλων διαστάσεων. Με τον τίτλο “The small knocking down the big”, το έργο αναπαριστούσε ένα δέντρο με τον κορμό και κλαδιά με τις διακλαδώσεις τους σε μικρότερα.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: installation

 • Το φουσκωτό Stonehenge

  blogger T.A.F. 29.8.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Το φουσκωτό Stonehenge

  Είναι ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία διεθνώς με την ιστορία του να χάνεται στα βάθη των αιώνων. Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς κατασκευάστηκε, κάπου μεταξύ της τρίτης και της δεύτερης χιλιετίας π.χ. ούτε και για ποιον λόγο αν και η επικρατούσα άποψη είναι πως αποτελούσε ένα είδος προϊστορικού αστεροσκοπείου.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: installation

 • Γκράφιτι που δημιουργούν οφθαλμαπάτες

  blogger T.A.F. 28.8.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Γκράφιτι που δημιουργούν οφθαλμαπάτες

  Είναι δύσκολο όταν βλέπεις φωτογραφίες με δημιουργίες του Felice Varini να πιστέψεις πως είναι αληθινές κι όχι κάποιο εφέ που φτιάχτηκε με τη βοήθεια του photoshop.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το μονοπάτι με τα χάρτινα καραβάκια

  blogger T.A.F. 26.8.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Το μονοπάτι με τα χάρτινα καραβάκια

  Για την τέχνη του Οριγκάμι έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο και συγκεκριμένα σε μια παραλλαγή αυτής που ονομάζεται Κιριγκάμι. Ίσως η χαρακτηριστικότερη φιγούρα, τουλάχιστον για εμάς τους δυτικούς, είναι αυτή ενός μικρού χάρτινου καραβιού-στην άπω ανατολή αντιστοίχως η πιο συνήθης φιγούρα είναι του γερανού.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: installation

 • Το πολύχρωμο παρεκκλήσι

  blogger T.A.F. 21.8.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Το πολύχρωμο παρεκκλήσι

  Συνήθως η εικόνα που έχουμε όταν ακούμε παρεκκλήσι είναι κάποιο μικρό γραφικό εκκλησάκι σε μια απομονωμένη περιοχή εκτός συνόρων της πόλης, όπου θα πάτε με τον καλό σας και θα ανταλλάξετε αιώνιους όρκους πίστης ενώ ο ήλιος θα δύει στον ορίζοντα δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό τοπίο.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ένα συννεφάκι στο γραφείο σας

  blogger T.A.F. 14.8.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ένα συννεφάκι στο γραφείο σας

  Θέλετε ένα πρωτότυπο φωτιστικό για το γραφείο σας που θα τραβά τα βλέμματα και θα γίνει αφορμή για συζητήσεις; Έχουμε τη λύση. Το σχεδιαστικό γραφείο Richard Clarkson Studio δημιούργησε μια λάμπα που έχει το σχήμα ενός σύννεφου και αιωρείται στο κενό.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: design

 • Europeana Collections, το μεγαλύτερο πολιτιστικό site στην Ευρώπη.

  blogger T.A.F. 5.8.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Europeana Collections, το μεγαλύτερο πολιτιστικό site στην Ευρώπη.

  Σε μια προσπάθεια να προάγει τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και να κάνει την τέχνη πιο προσβάσιμη στους πολίτες, η πρωτοβουλία Europeana Collections κάνει διαθέσιμα στο ευρύ κοινό περισσότερα από πενήντα εκατομμύρια έργα πολιτιστικού περιεχομένου που περιλαμβάνουν από πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά μέχρι μουσικά κομμάτια, βιβλία και φωτογραφίες.

  Διαβάστε Περισσότερα