• Πολιτικό Σινεμά: Nowhere to hide

  blogger T.A.F. 4.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Πολιτικό Σινεμά: Nowhere to hide

  Ένα καθηλωτικό, οδυνηρό ταξίδι στη ζωή του νοσηλευτή και πατέρα τεσσάρων παιδιών Νόρι Σαρίφ, κατά τη διάρκεια πέντε ετών και δραματικών αλλαγών σε μία από τις πιο επικίνδυνες και απρόσιτες περιοχές, στο «τρίγωνο του θανάτου», στο κεντρικό Ιράκ.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στην 2η Πλατφόρμα Έκφρασης στο Θέατρο ΠΚ

  blogger T.A.F. 3.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στην 2η Πλατφόρμα Έκφρασης στο Θέατρο ΠΚ

  Μετά την πολύ επιτυχημένη 1η Πλατφόρμα Έκφρασης που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2016, όπου συμμετείχαν 21 ομάδες και πάνω από 50 χορευτές, το Θέατρο ΠΚ διοργανώνει την 2η Πλατφόρμα Έκφρασης προσκαλώντας όλους τους νέους καλλιτέχνες, που θέλουν να παρουσιάσουν στο κοινό τα έργα τους. Στο πλαίσιο αυτού του θεσμού, ο χώρος του θεάτρου ΠΚ θα φιλοξενήσει νέους χορευτές και performers δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις ιδέες τους προάγοντας την τέχνη του χορού και του χοροθεάτρου.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: open call

 • FFF4: Piraeus / Heterotopia του Akira Takayama

  blogger T.A.F. 3.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  FFF4: Piraeus / Heterotopia του Akira Takayama

  Ο Ιάπωνας «αρχιτέκτονας του θεάτρου», δημιουργός site-specific έργων μεγάλης εμβέλειας, μας παρασύρει από τις 2 έως τις 14 Μαΐου 2017, σε ένα περιπατητικό θέαμα-εμπειρία εκτός Στέγης, σε μια εκ νέου ανακάλυψη του Πειραιά και της μακραίωνης προσφυγικής ιστορίας του, μέσα από smartphones, apps και νέους πολιτισμικούς χάρτες, στο πλαίσιο του Fast Forward Festival 4.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Ξενάγηση & περίπατος στα Πρώην Βασιλικά Ανάκτορα Τατοΐου

  blogger T.A.F. 3.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ξενάγηση & περίπατος στα Πρώην Βασιλικά Ανάκτορα Τατοΐου

  Ένα τεράστιο κτήμα αναψυχής, ένας από τους σημαντικότερους εθνικούς δρυμούς στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, η θερινή κατοικία των τέως βασιλέων της Ελλάδας, ένα κτήμα με καλλιέργειες, κοπάδια κι ένα μικρό χωριό, 40 συνολικά κτίσματα του 19ου και του πρώτου μισού του 20ου αι.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Κείμενα: ένα πρόγραμμα ταινιών της documenta 14 στην ΕΡΤ2 / Μάιος

  blogger T.A.F. 3.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Κείμενα: ένα πρόγραμμα ταινιών της documenta 14 στην ΕΡΤ2 / Μάιος

  Δείτε τον Μάιο

  Διαβάστε Περισσότερα

 • «Αόρατα χέρια» πάνω απ’ την πόλη: Προβολές από την documenta 14

  blogger T.A.F. 2.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  «Αόρατα χέρια» πάνω απ’ την πόλη: Προβολές από την documenta 14

  Με την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας της Μαρίνας Γιώτη The Invisible Hands, στον κινηματογράφο Τριανόν την Πέμπτη 27 Απριλίου, συνεχίζεται το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών της documenta 14, που θα φιλοξενηθεί, στο μεγαλύτερο μέρος του στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • «Αϊνστάιν-Πικάσο, Μύθοι στις διαστάσεις της πραγματικότητας»

  blogger T.A.F. 27.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  «Αϊνστάιν-Πικάσο, Μύθοι στις διαστάσεις της πραγματικότητας»

  Στην έβδομη διάλεξη της ομάδας ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ, την Παρασκευή 28 Απριλίου  στις 19.00, με τίτλο «Αϊνστάιν-Πικάσο, Μύθοι στις διαστάσεις της πραγματικότητας», ο φυσικός Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο, δυο εμβληματικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα, υπήρξαν ηγέτες μιας διαφορετικής επανάστασης ο καθένας, στην επιστήμη και στην τέχνη αντιστοίχως. Δικαίως παραμένουν στο μυαλό μας δύο μύθοι. Η Θεωρία της Σχετικότητας και οι «Δεσποινίδες της Αβινιόν» άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Είναι η τεράστια θεωρητική συνεισφορά ή η μεγάλη καλλιτεχνική δημιουργία έργο μιας απομονωμένης μεγαλοφυΐας ;

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Open Call Kourdisto Mantarini Art Festival 2017

  blogger T.A.F. 25.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Open Call Kourdisto Mantarini Art Festival 2017

  Όπως και πέρσι ξεκινάμε τις προετοιμασίες για το δεύτερο Φεστιβάλ Κουρδιστό Μανταρίνι, όπως και πέρσι η πανσέληνος θα μας συνοδεύσει σε αυτή την καλλιτεχνική εκδήλωση που όπως και πέρσι θα μας φέρει κοντά επικοινωνώντας το έργο μας και κομμάτια του εαυτού μας μέσα και έξω από την καλλιτεχνική δραστηριότητα που πάντα γύρω από αυτή θα βρούμε τρόπους να πειραματιστούμε έξω από τα όρια της πόλης, στο βουνό της Πεντέλης.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: open call