• Τα γιγάντια σαλιγκάρια της Ανζέρ

  blogger T.A.F. 25.10.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Τα γιγάντια σαλιγκάρια της Ανζέρ

  Η Ανζέρ είναι μια όμορφη παραδοσιακή πόλη μιάμιση ώρα έξω από το Παρίσι και είναι γνωστή για τα πανεπιστήμια και τα μουσεία που παρέχουν στους κατοίκους της μια πλούσια σε πολιτισμικά ερεθίσματα ζωή.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: street art

 • Αναβιώνοντας το παρελθόν

  blogger T.A.F. 16.10.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Αναβιώνοντας το παρελθόν

  Αν και δεν συνηθίζουμε να παρουσιάζουμε νέα προϊόντα, θα κάνουμε μια εξαίρεση για μια νέα φωτογραφική κάμερα καθώς για δεκαετίες αποτελούσε κομμάτι της αστικής κουλτούρας. Ο λόγος για την περίφημη φωτογραφική μηχανή της Polaroid που είχε τη δυνατότητα να εκτυπώνει άμεσα τις φωτογραφίες που τραβούσε κάποιος κάτι που γινόταν μέσω της χρήσης ενός ειδικού φιλμ που μπορούσε να αναπτυχθεί σε μερικά λεπτά.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Τέχνη σε πυροσβεστικούς κρουνούς

  blogger T.A.F. 10.10.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Τέχνη σε πυροσβεστικούς κρουνούς

  Ίσως ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά των καλλιτεχνών, αλλά κι όσων γενικότερα έχουν καλλιτεχνική φλέβα, είναι να βλέπουν κάποιο μοτίβο εκεί που ο μέσος άνθρωπος βλέπει ένα απλό καθημερινό αντικείμενο. Για παράδειγμα εκεί που οι περισσότεροι βλέπουμε έναν φανοστάτη ένας καλλιτέχνης βλέπει δύο ψιλόλιγνες φιγούρες σε μια ερωτική σκηνή. Ή ακόμα και κάτι τόσο μονότονο όπως το αστικό πεδίο μπορεί να αναδειχθεί σε ένα ενδιαφέρον φόντο για ευφάνταστες χορογραφίες μπαλαρίνων.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: street art

 • Τα φύλλα που λάμπουν

  blogger T.A.F. 6.10.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Τα φύλλα που λάμπουν

  Η αμερικανίδα καλλιτέχνης Miya Ando δημιούργησε ένα έργο που αποτελούνταν από 1.000 φύλλα που επέπλεαν σε μια μικρή λίμνη. Τα φύλλα είχαν επικαλυφθεί με μια μη-τοξικη ουσία που αιχμαλώτιζε το φως τις πρωινές ώρες με αποτέλεσμα να φωσφορίζουν το βράδυ. Τα φύλλα αντανακλούσαν φως στο χρώμα του μπλε και του μωβ συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας μυστικιστικής ατμόσφαιρας αντιπαραβαλλόμενα με το φυσικό περιβάλλον και τη γαλήνη του τοπίου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ένα παλάτι από βότσαλα

  blogger T.A.F. 15.9.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ένα παλάτι από βότσαλα

  Το 1879 ο ταχυδρόμος Ferdinand Cheval έκανε την καθιερωμένη καθημερινή διαδρομή του στην περίχωρα της πόλης Hauterives στη νότια Γαλλία όταν σκόνταψε πάνω σε μια ασυνήθιστη πέτρα. Ήταν λευκή και θύμιζε βότσαλο παρόλο που εκεί κοντά δεν υπήρχε θάλασσα ή λίμνη.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ζωγραφίζοντας με μονωτική ταινία

  blogger T.A.F. 14.9.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ζωγραφίζοντας με μονωτική ταινία

  Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που ακόμα κι όταν τα διαβάζεις ή τα βλέπεις φαίνονται απίστευτα. Πως μπορεί να ζωγραφίσει κάποιος χρησιμοποιώντας μόνο μονωτική ταινία και μάλιστα μόνο μια απόχρωση;

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η πρώτη έκθεση σύγχρονης τέχνης για σκύλους

  blogger T.A.F. 12.9.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Η πρώτη έκθεση σύγχρονης τέχνης για σκύλους

  Αποτελούν τον πιστότερο φίλο του ανθρώπου κι όπως θα επιβεβαιώσει κάθε κάτοχος κατοικίδιου ομορφαίνουν τη ζωή μας προσφέροντας μας άπλετη αγάπη και χαρά. Οπότε γιατί να μην τους δώσουμε κι εμείς λίγη από αυτή τη χαρά πίσω; Κάπως έτσι σκέφτηκε ο Βρετανός καλλιτέχνης Dominic Wilcox ο οποίος σε συνεργασία με την εταιρία More Than η οποία παρείχε την χορηγική υποστήριξη, έστησε την πρώτη έκθεση τέχνης αποκλειστικά για σκύλους.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το γλυπτό από κλωστές

  blogger T.A.F. 8.9.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Το γλυπτό από κλωστές

  Ονομάζεται Plexus 35, από την ελληνική λέξη πλέξη, κι είναι ένα γλυπτό κατασκευασμένο από χιλιάδες χρωματιστές κλωστές που αιωρούνται στο κενό. Φιλοξενείται στο μουσείο Toledo στο Οχάιο των ΗΠΑ κι έχει εγκατασταθεί σε μια αίθουσα που περιλαμβάνει αριστουργήματα του Ρούμπενς. Το έργο καταλαμβάνει σχεδόν τη μισή αίθουσα καθώς η βάση του έχει μήκος έξι μέτρα και το ύψος οκτώ.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: installation