• Οικιακές συσκευές εμπνευσμένες από τον Warhol

  blogger T.A.F. 28.7.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Οικιακές συσκευές εμπνευσμένες από τον Warhol

  Με αφορμή τη χορηγία της έκθεσης “Silver and Suede” όπου φιλοξενούνταν έργα του Warhol και δημιουργίες του σχεδιαστή μόδας Halston , η εταιρία ηλεκτρικών ειδών Electrolux δημιούργησε μια σειρά συσκευών που αναμφισβήτητα κερδίζουν τον τίτλο των πιο πρωτότυπων που έχουμε δει εδώ και καιρό. Εν προκειμένω η εταιρία χρησιμοποίησε δύο στεγνωτήρια τα οποία «έντυσε» με αυτοκόλλητη ταπετσαρία που μιμείται τα σχέδια των έργων του Warhol δίνοντας ένα αν μη τι άλλο μοναδικό περίβλημα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το διάτρητο βαγόνι

  blogger T.A.F. 27.7.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Το διάτρητο βαγόνι

  Στην πόλη Suown στη Νότια Κορέα υπήρχε ένας σιδηροδρομικός σταθμός που λειτουργούσε από το 1937 έως το 1995. Μετά την κατάργηση του ξηλώθηκαν οι γραμμές του τρένου και τίποτα πια δεν μαρτυρά ότι για εφτά δεκαετίες περνούσε από την περιοχή τρένο.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: installation

 • Το δέντρο από χιλιάδες κομμάτια ξύλου

  blogger T.A.F. 26.7.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Το δέντρο από χιλιάδες κομμάτια ξύλου

  Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ένα γλυπτό που απεικονίζει τον κορμό ενός δέντρου. Από τον κορμό ξεπροβάλλουν μια ντουζίνα κλαδιά που εκτείνονται στον χώρο καθώς όλη η κατασκευή αιωρείται στο κενό από σχοινιά δεμένα στην οροφή της γκαλερί.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Μια γιγάντια καρέκλα στο Μεξικό

  blogger T.A.F. 25.7.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Μια γιγάντια καρέκλα στο Μεξικό

  Το DECODE είναι ένα φεστιβάλ design που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πόλη Μοντερέυ στο Μεξικό κι έχει ως σκοπό την ανάδειξη των σύγχρονων τάσεων στο βιομηχανικό σχέδιο. Το φεστιβάλ διαρκεί τρεις μέρες και καλύπτει μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων όπως ομιλίες και παρουσιάσεις, σεμινάρια, δημιουργικά εργαστήρια όπως και εκθέσεις έργων τέχνης

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: installation

 • Ένας διάδρομος από ζαχαρωτά

  blogger T.A.F. 21.7.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ένας διάδρομος από ζαχαρωτά

  Αν είστε σε δίαιτα καλύτερα να μη διαβάσετε ότι ακολουθεί γιατί θα σας έρθει μια λιγούρα. Το κινεζικό γραφείο design AllRightsReserved σε συνεργασία με το δίδυμο Craig&Karl είχαν την έμπνευση να στήσουν το μεγαλύτερο γλυκό του κόσμου στο κέντρο του πιο εμπορικού δρόμου στην πόλη Chengdu της κεντρικής Κίνας.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: installation

 • Η τέχνη μειώνει το άγχος

  blogger T.A.F. 18.7.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Η τέχνη μειώνει το άγχος

  Ο Πικάσο είχε πει ότι η τέχνη καθαρίζει από την ψυχή την σκόνη της καθημερινότητας. Πολλοί που ασχολούνται με την τέχνη λένε ότι τους ηρεμεί ως δραστηριότητα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το κτίριο που θυμίζει πνευστό

  blogger T.A.F. 7.7.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Το κτίριο που θυμίζει πνευστό

  Βρίσκεται στην Γεωργία και είναι το νέο πολιτιστικό κέντρο της πρωτεύουσας. Σχεδιάστηκε από το ιταλικό αρχιτεκτονικό γραφείο fuksas κι εντυπωσιάζει με το σχέδιο του.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το γλυπτό βρόχος

  blogger T.A.F. 21.6.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Το γλυπτό βρόχος

  Ποια είναι η πρώτη εικόνα που σας έρχεται στο νου όταν ακούτε τη φράση παιδική χαρά; Τραμπάλες, κούνιες, τσουλήθρες, φουσκωτά παιχνίδια και πάει λέγοντας.

  Διαβάστε Περισσότερα