• Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Ιωνικών Γιορτών Ν. Σμύρνης

  blogger Thanasis Antoniou 1.8.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Ιωνικών Γιορτών Ν. Σμύρνης

  Το πρόγραμμα των Ιωνικών Γιορτών, της μεγαλύτερης ετήσιας πολιτιστικής διοργάνωσης της Νέας Σμύρνης που φιλοξενείται στο διάσημο Άλσος της πόλης ανακοινώθηκε μόλις προχθές. Σε καιρούς οικονομικής ασφυξίας οι Ιωνικές Γιορτές δίνουν τη δυνατότητα σε δημότες να παρακολουθήσουν σημαντικές παραστάσεις με ένα ανεκτό εισιτήριο.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η μουσική του σώματος

  blogger Grigoris Miliaresis 28.7.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Η μουσική του σώματος

  Πίτερ Κιρν από τις ΗΠΑ, Μάρκο Ντοναρούμα από την Ιταλία, Κλόντια Ρόμπλες Έιντζελ από την Κολομβία –τι τους συνδέει; Η δημιουργία μουσικής μέσω του ανθρώπινου σώματος.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ένα σκαθάρι, πέντε κύκλοι και μια Βασίλισσα

  blogger Thanasis Antoniou 24.7.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Ένα σκαθάρι, πέντε κύκλοι και μια Βασίλισσα

  Την εβδομάδα που ο Σερ Μικ Τζάκερ πάντρευε την κόρη του Τζέιντ συνοδευόμενος από τη μελαχρινή Μπιάνκα (τη μάνα της νύφης) και την αιώνια ξανθιά Τζέριλ Χολ, δύο από τις συζύγους του- τις διασημότερες, σε κάποια άλλη γωνιά του Λονδίνου η Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωνε ότι ο Σερ Πολ Μακάρτνι θα συμμετέχει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ηλιοτρόπια –κυριολεκτικά!

  blogger Grigoris Miliaresis 19.7.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Ηλιοτρόπια –κυριολεκτικά!

  Στο πλαίσιο των πολιτισμικών εκδηλώσεων που γίνονται στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ο δανό-ισλανδός καλλιτέχνης Όλαφουρ Έλιασον, παρουσίασε στην Γκαλερί Τέιτ της πόλης ένα αντικείμενο που είναι ταυτόχρονα έργο τέχνης και ενεργειακή πρόταση:

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Στάχτη 2000 φωτογραφικά έργα

  blogger Grigoris Miliaresis 18.7.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Στάχτη 2000 φωτογραφικά έργα

  Γράψαμε και σε προηγούμενα κείμενα για καταστροφές έργων τέχνης από φανατικούς θρησκόληπτους όμως αυτή τη φορά, παρότι η καταστροφή προήλθε από «φυσικά» αίτια μας πονάει περισσότερο γιατί αφορά δική μας πολιτισμική κληρονομιά:

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Στην Αμερική η τελευταία «Κραυγή»

  blogger Grigoris Miliaresis 17.7.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Στην Αμερική η τελευταία «Κραυγή»

  Ανακοινώθηκε τελικά ποιος ήταν ο άνθρωπος που έναντι 120 εκατομμυρίων δολαρίων αγόρασε την άνοιξη που πέρασε την τελευταία εναπομείνασα «Κραυγή» του Έντβαρντ Μουνκ, ένα από τα γνωστότερα ζωγραφικά έργα του εικοστού αιώνα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Πιστεύω εις ένα Θεόν: Foxy Shazam

  blogger Thanasis Antoniou 13.7.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Πιστεύω εις ένα Θεόν: Foxy Shazam

  Οι φίλοι με ρωτάνε συνεχώς γιατί παθιάζομαι με νέα συγκροτήματα, γιατί ψάχνω με μανία τη νέα μπάντα και το νέο τραγούδι που θα με ξετρελάνει. Τους απαντάω ότι όπως έρχεται κάθε χρόνο η άνοιξη και είναι πάντα καλοδεχούμενη, όπως κάθε βουτιά στην καλοκαιρινή θάλασσα είναι πάντα δροσιστική για το σώμα και το μυαλό, όπως κάθε όμορφο κορίτσι ή αγόρι που περνάει δίπλα σου σε κάνει να ανατριχιάζεις, έτσι και η νέα μπάντα που έρχεται φουριόζα και γκαζωμένη από το γκαράζ του σπιτιού κάποιου από τα μέλη της, με κάνει να γυρνάω πίσω στο παρελθόν μου. Όταν η μουσική ήταν έρωτας. Κυνήγι. Περιπέτεια.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ο John Lydon είναι και πάλι εδώ…

  blogger Thanasis Antoniou 7.7.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Ο John Lydon είναι και πάλι εδώ…

  «I’m John/ I was born in London. We come from chaos/you cannot change us. We are ageless/ we are teenagers”

  Είναι οι πρώτοι στίχοι από το συγκλονιστικό One Drop, το νέο single των Public Image Limited.. Ο John Lydon δυόμιση δεκαετίες μετά ξαναστήνει το θέατρο των PiL και περιοδεύει με ένα νέο δίσκο (‘This Is PiL’) στις μητροπόλεις της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Είναι σε φόρμα ο μπαγάσας…

  Διαβάστε Περισσότερα