• Ars Electronica: Η ευρύτερη εικόνα

  blogger Grigoris Miliaresis 7.10.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Ars Electronica: Η ευρύτερη εικόνα

  Για μια εβδομάδα –από τις 30 Αυγούστου ως τις 3 Σεπτεμβρίου- τα μάτια όσων ασχολούνται με την ηλεκτρονική τέχνη ήταν στραμμένα στο Λιντς της Αυστρίας όπως γίνεται κάθε χρόνο από το 1979, τη χρονιά που ξεκίνησε η Ars Electronica, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις/γεγονότα του χώρου. 

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Βαλκανικοί Πόλεμοι: ένας αιώνας – μια έκθεση…

  blogger Thanasis Antoniou 6.10.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Βαλκανικοί Πόλεμοι: ένας αιώνας – μια έκθεση…

  Ας αφήσουμε στην μπάντα τις βάρβαρες ρατσιστικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά σε βάρος ανήμπορων και απροστάτευτων μεταναστών και πολιτικών προσφύγων σε όλη την Ελλάδα. Ας αφήσουμε στην άκρη τους συνεχείς διαπληκτισμούς ανάμεσα σε οργανωμένες συμμορίες της άκρας δεξιάς και ομάδες αντεξουσιαστών και ακροαριστερών πολιτών με κάθε ευκαιρία κι αφορμή σε όλη την Ελλάδα. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Σαββατοκύριακο Τρολλάρουμε!

  blogger Thanasis Antoniou 5.10.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Σαββατοκύριακο Τρολλάρουμε!

  Δεν είμαι από αυτούς που προσπαθούν να βρουν το θετικό μέσα στη μιζέρια των ημερών απλώς και μόνο για να γίνουν ευχάριστοι στα μάτια και τα αυτιά των αναγνωστών τους ή για να απέχουν από το μέσο όρο των δημοσιογράφων που μοιρολογούν. Η κρίση που βιώνουμε είναι ένα φαινόμενο κοινωνικής και, δυστυχώς, πολιτιστικής αποσύνθεσης και δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από δάκτυλό μας.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το άλμπουμ που βγήκε 'από την ντουλάπα'

  blogger Vassiliki Kotzia 5.10.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Το άλμπουμ που βγήκε 'από την ντουλάπα'

  Ο Frank Ocean είναι 24 ετών, συνθέτης, μουσικός και στιχουργός. Έχει γράψει τραγούδια για πολλά «αγαπημένα παιδιά» του MTV, όπως η Beyonce, ο John Legend και ο Justin Bieber, αλλά, μέχρι πρόσφατα, το όνομά του δεν έλεγε πολλά στο ευρύ κοινό.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • European Cultural Foundation

  blogger communispace 4.10.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  European Cultural Foundation

  Το ECF είναι ένα ίδρυμα που εδρεύει στην Ολλανδία και ασχολείται με την ανάδειξη πολιτιστικών χαρακτηριστικών και της δημιουργικής έκφρασης όπως αποτυπώνεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Όλα είναι εικόνα

  blogger 'Αννα Ζαρίφη 3.10.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Όλα είναι εικόνα

  Κάντε το δώρο σε ένα φίλο σας σχεδιαστή ή και στον εαυτό σας. Η έκδοση «Phaidon Archive of Graphic Design» είναι ένα βιβλίο που δεν είναι βιβλίο. Μας συστήνει αλλά και μας ξανασυστήνει τα 500 σχέδια graphic design που “έπλασαν τη σύγχρονη κουλτούρα”. 

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging / design

 • 35 χρόνια punk κι όμως …πουλάει

  blogger Thanasis Antoniou 2.10.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  35 χρόνια punk κι όμως …πουλάει

  Το καλοκαίρι του 1977, όταν το μουσικό κι αισθητικό κίνημα του punk ξέσπασε με τη βία τροπικού τυφώνα στα βρετανικά νησιά κι από εκεί σε ολόκληρο τον κόσμο, οι περισσότεροι από τους αναγνώστες του metamatic:taf δεν είχαν καν γεννηθεί. Ορισμένοι πρέπει να ήταν νήπια και ο Περικλής μπορεί και να πήγαινε στον παιδικό σταθμό. Εγώ ήμουν δέκα χρονών κι άκουγα Donna Summer, Roxy Music και Police. Και Θεοδωράκη καθημερινά…

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ο Βαρβάκης, η πατρίδα, μια έκθεση και μια ιστορία

  blogger Thanasis Antoniou 2.10.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Ο Βαρβάκης, η πατρίδα, μια έκθεση και μια ιστορία

  Την Παρασκευή το βράδυ το metamatic:taf βρέθηκε στην υπέροχη Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά. Πρόκειται για μια μεγάλων διαστάσεων βιομηχανική αποθήκη η οποία αποτελεί πλέον μέρος της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά και προορίζεται για εκθεσιακός και συνεδριακός χώρος.

  Διαβάστε Περισσότερα