• Τέχνη και Επαυξημένη Πραγματικότητα

  blogger Costas Barakitis 2.9.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Τέχνη και Επαυξημένη Πραγματικότητα

  Η επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία που προσφέρει τη δυνατότητα εμφάνισης ψηφιακών αντικειμένων που ενσωματώνονται με έμμεσο τρόπο στο φυσικό περιβάλλον. Ένα προκαθορισμένο σημείο του περιβάλλοντος ανιχνεύεται από την κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου ή μιας ταμπλέτας και χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς ώστε να εμφανιστεί στη θέση του μέσα από την οθόνη ένα animation με το οποίο μπορεί ο κάτοχος της συσκευής να αλληλεπιδράσει. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Crowdfunding-microfunding: Χρηματοδότηση τέχνης σε καιρό κρίσης

  blogger Costas Barakitis 18.6.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Crowdfunding-microfunding: Χρηματοδότηση τέχνης σε καιρό κρίσης

  Καθώς η πολιτιστική παραγωγή δεν μπορεί να μειωθεί, ενώ παράλληλα έχει παρατηρηθεί πως στην κρίση αυξάνεται το ενδιαφέρον του κοινού για τις τέχνες, οι πολιτιστικοί φορείς καλούνται να ανακαλύψουν εναλλακτικές πηγές εσόδων.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Great Masters Gallery

  blogger communispace 20.5.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Great Masters Gallery

  Το topofart είναι ένα site που πουλά αντίγραφα έργων διάσημων καλλιτεχνών. Η ιδιαιτερότητα είναι πως εκτός από τις συνήθεις μεθόδους αναπαραγωγής έργων που περιλαμβάνουν την εκτύπωση, υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσουμε αντίγραφα τα οποία έχουν ζωγραφιστεί στο χέρι από καλλιτέχνες που συνεργάζονται με την εταιρία.

  Διαβάστε Περισσότερα