• Αργά το βράδυ με τους blitz

  blogger Georgina Kappa 16.11.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Αργά το βράδυ με τους blitz

  Τους γνώρισα πριν μερικά χρόνια στην «Κατερίνη», μια περφόρμανς που λάμβανε χώρα σε ένα σπίτι όπου οι ηθοποιοί φιλοξενούσαν τους θεατές και με κέρδισαν με τον «Γαλαξία», μια τετράωρη παρέλαση ανθρώπων, πραγμάτων, ιδεών, κινημάτων, εκφράσεων και λέξεων που έχουν χαθεί. Έκτοτε δηλώνω θαυμάστριά τους και με χαρά υποδέχομαι κάθε φορά τα νέα τους projects.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Fonlad

  blogger communispace 14.11.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Fonlad

  Το Fonlad είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ για τις ψηφιακές τέχνες που διοργανώνεται από το 2005 στην Πορτογαλία. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Αναδρομική έκθεση Helmut Newton

  blogger Georgina Kappa 9.11.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Αναδρομική έκθεση Helmut Newton

  Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ένα χρόνο μετά το αφιέρωμα στον φωτογράφο Robert Mapplethorpe, φιλοξενεί την αναδρομική έκθεση ενός άλλου σημαντικού φωτογράφου, του Helmut Newton (1920-2004), από τις 13 Νοεμβρίου 2012 έως τις 3 Μαρτίου 2013.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Usa Projects

  blogger communispace 7.11.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Usa Projects

  Με το μοντέλο του crowdfunding να γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουμε να βλέπουμε εξειδικευμένα sites αυτού του τύπου. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • The Luggage Store

  blogger communispace 6.11.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  The Luggage Store

  Το Luggage Store είναι ένας χώρος τέχνης που λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός και ιδρύθηκε το 1987 στο Σαν Φρανσίσκο. Ο σκοπός του οργανισμού είναι η δημιουργία κοινότητας μέσω διαφορετικών μορφών τέχνης. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 'Exit Through the Gift Shop'

  blogger Georgina Kappa 6.11.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  'Exit Through the Gift Shop'

  Ο Βρετανός street artist Banksy έχοντας κερδίσει διεθνή φήμη και αναγνώριση υπέγραψε το 2010 το ντοκιμαντέρ «Exit Through the Gift Shop» («Banksy: Η τέχνη στο δρόμο»), το οποίο μάλιστα προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκυμαντέρ την ίδια χρονιά.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Venn

  blogger communispace 5.11.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Venn

  Το Venn είναι ένας χώρος τέχνης και design στο Περθ της Αυστραλίας. Στεγάζεται σε έναν παλιό αλευρόμυλο που κατασκευάστηκε το 1906 και ανακαινίστηκε το 2010 για τις ανάγκες του κέντρου διατηρώντας όμως πολλά από τα αρχικά αρχιτεκτονικά στοιχεία.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Artsadmin

  blogger communispace 4.11.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Artsadmin

  Το Artsadmin είναι ένας χώρος τέχνης στο Λονδίνο που ασχολείται με την προβολή και την ανάδειξη του έργου νέων και ανερχόμενων καλλιτεχνών από τομείς όπως το θέατρο, ο χορός, η μουσική, ενώ παράλληλα αναζητεί νέους τρόπους έκφρασης που συνδυάζουν καινοτομίες από ένα διεπιστημονικό πεδίο δράσεων.

  Διαβάστε Περισσότερα