• Σεμινάριο για όσους αγαπούν το κόσμημα και το σχέδιο

  blogger metamatic:taf 9.10.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Σεμινάριο για όσους αγαπούν το κόσμημα και το σχέδιο

  Σεμινάριο για όσους αγαπούν το κόσμημα και το σχέδιο διοργανώνει η  Αναστασία Κανδαράκη. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους αγαπούν το κόσμημα και το σχέδιο, σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες, σε όσους κατασκευάζουν ή θέλουν να κατασκευάζουν ή απλά να σχεδιάζουν κοσμήματα.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: design

 • Βόλτα στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων για να γνωρίσω τα 'Λουμπκί'

  blogger persa 7.10.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Βόλτα στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων για να γνωρίσω τα 'Λουμπκί'

  Το παραδέχομαι ότι στο άκουσμα ‘Συλλογή Κωστάκη’ υποκλίνομαι και η μόνη περίπτωση να μην παρακολουθήσω κάτι που έχει σχέση με αυτή είναι να μου έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι. Έτσι γνωρίζοντας εδώ και μέρες, ότι η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Athens Print Fest, φιλοξενεί την έκθεση ‘Λουμπόκ’, σημειώνοντας ότι το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα αυτά τα έργα, έτρεξα να προλάβω.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • European Cultural Foundation

  blogger communispace 4.10.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  European Cultural Foundation

  Το ECF είναι ένα ίδρυμα που εδρεύει στην Ολλανδία και ασχολείται με την ανάδειξη πολιτιστικών χαρακτηριστικών και της δημιουργικής έκφρασης όπως αποτυπώνεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Crowd Funding Campaign

  blogger Jan Van de Engel 1.10.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Crowd Funding Campaign

  Το Πρώτο μας βινύλιο 45 στροφών θα κυκλοφορήσει το Νοέμβρη ως ανεξάρτητη παραγωγή και με τη συγχρηματοδότηση του κοινού μέσω του groopio.com.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • TheArtStack - Ένα Pinterest για την τέχνη

  blogger Costas Barakitis 11.9.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  TheArtStack - Ένα Pinterest για την τέχνη

  Ήταν αναμενόμενο κι εν πολλοίς δεδομένο πως με την πρόσφατη ραγδαία επιτυχία που γνώρισε το PInterest σύντομα θα αρχίζαμε να βλέπαμε κλώνους του.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Google Cultural Institute

  blogger Costas Barakitis 5.9.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Google Cultural Institute

  Αν και η Google είναι ευρέως γνωστή για τη μηχανή αναζήτησης, υπάρχουν δεκάδες μικρά projects που αναπτύσσει τα οποία εντάσσονται σε αυτό που είναι γνωστό ως “Internet of Things”, την προσπάθεια δηλαδή να ενοποιηθούν τα πάντα, από το ψυγείο μας έως τη δημόσια βιβλιοθήκη, σε μια κοινή πλατφόρμα. Το Google Cultural Insight είναι μια εντυπωσιακή προσπάθεια ψηφιοποίησης και παρουσίασης διαφόρων πολιτιστικών θεμάτων.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Τέχνη και Επαυξημένη Πραγματικότητα

  blogger Costas Barakitis 2.9.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Τέχνη και Επαυξημένη Πραγματικότητα

  Η επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία που προσφέρει τη δυνατότητα εμφάνισης ψηφιακών αντικειμένων που ενσωματώνονται με έμμεσο τρόπο στο φυσικό περιβάλλον. Ένα προκαθορισμένο σημείο του περιβάλλοντος ανιχνεύεται από την κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου ή μιας ταμπλέτας και χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς ώστε να εμφανιστεί στη θέση του μέσα από την οθόνη ένα animation με το οποίο μπορεί ο κάτοχος της συσκευής να αλληλεπιδράσει. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Crowdfunding-microfunding: Χρηματοδότηση τέχνης σε καιρό κρίσης

  blogger Costas Barakitis 18.6.2012
  τέχνες-πολιτισμός
  Crowdfunding-microfunding: Χρηματοδότηση τέχνης σε καιρό κρίσης

  Καθώς η πολιτιστική παραγωγή δεν μπορεί να μειωθεί, ενώ παράλληλα έχει παρατηρηθεί πως στην κρίση αυξάνεται το ενδιαφέρον του κοινού για τις τέχνες, οι πολιτιστικοί φορείς καλούνται να ανακαλύψουν εναλλακτικές πηγές εσόδων.

  Διαβάστε Περισσότερα