• «Αισθητική νύχτα» σε γαλλογερμανικό άξονα

  blogger T.A.F. 18.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  «Αισθητική νύχτα» σε γαλλογερμανικό άξονα

  Όταν πριν από τέσσερα χρόνια το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας αποφάσιζε να διοργανώσει την πρώτη «Νύχτα της Φιλοσοφίας», κανείς δεν ήξερε πώς θα αντιμετώπιζε το κοινό μια εκδήλωση που ουσιαστικά αποτελούσε έναν μαραθώνιο ομιλιών και συζητήσεων για θέματα «δύσκολα», όπως ο Λόγος ή η Ηθική, από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις μικρές ώρες της νύχτας.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • «Εύκρατη ζώνη» στην Άνδρο από το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως

  blogger T.A.F. 17.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  «Εύκρατη ζώνη» στην Άνδρο από το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως

  Έχει καθιερωθεί ως η δεύτερη μεγάλη θερινή εικαστική έκθεση στην Άνδρο, αυτή που φιλοξενείται στο ιστορικό διατηρητέο κτίριο του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως, στη Χώρα του νησιού, και υπό τον γενικό τίτλο «Πλόες» ανοίγει πανιά κάθε χρόνο γύρω στα τέλη Ιουλίου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Generations Family Festival

  blogger T.A.F. 17.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Generations Family Festival

  Φανταστείτε ένα φεστιβάλ όπου υπάρχει χώρος για όλους, μικρούς και μεγάλους, και για όλα: Μουσική, χορό, παιχνίδια και δραστηριότητες. Ένα φεστιβάλ κάπως διαφορετικό από αυτά που ξέρετε, καθώς συνδυάζει πράγματα που, αντί να απευθύνονται μόνο σε ενήλικές ή μόνο σε παιδιά, απευθύνονται σε όλους. Αυτό είναι το Generations!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2017 / Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής

  blogger T.A.F. 16.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2017 / Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής

  Με ένα ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε φορείς και μουσικούς, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής προετοιμάζεται για την 18η επέτειο της Γιορτής της Μουσικής που από τις 21 μέχρι τις 25 Ιουνίου 2017, θα μετατρέψει σε μουσική σκηνή δρόμους, πλατείες, πάρκα, σημεία αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, κήπους και ταράτσες, αλλάζοντας τους ρυθμούς των πόλεων μας, με αφορμή την μελωδικότερη γιορτή του χρόνου.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: open call

 • Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: 7 δυνατές προσκλήσεις για Χορό

  blogger T.A.F. 15.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: 7 δυνατές προσκλήσεις για Χορό

  Επιλέγουμε παραστάσεις Χορού και περφόρμανς ανάμεσα στις πλείστες παραγωγές που επιφυλάσσει για το κοινό της πόλης η μεγαλύτερη πολιτιστική διοργάνωση του καλοκαιριού.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Summer Nostos Festival

  blogger T.A.F. 15.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Summer Nostos Festival

  To SummerNostosFestival (SNFestival) έρχεται αυτόν τον Ιούνιο, προτείνοντας έναν νόστο, μια ομαδική ‘επιστροφή’ σε όλα όσα σημαίνει για τον καθένα μας η άφιξη του καλοκαιριού, με μια εβδομάδα δωρεάν εκδηλώσεων για όλους από τις 18 έως τις 25 Ιουνίου. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ/SNF) και βρίσκει ιδανικό χώρο φιλοξενίας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), επιστρέφοντας έτσι, μια φορά τον χρόνο, στο σπίτι που δημιούργησε το ΙΣΝ για όλον τον κόσμο.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Διεθνής Ημέρα Μουσείων & Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων στο Μουσείο της Ακρόπολης

  blogger T.A.F. 12.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Διεθνής Ημέρα Μουσείων & Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων στο Μουσείο της Ακρόπολης

  Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 με μια σειρά δράσεων για τους επισκέπτες του.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Athens Gardens Festival: Ένας μήνας με δωρεάν εκδηλώσεις στους κήπους της πόλης

  blogger T.A.F. 12.5.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Athens Gardens Festival: Ένας μήνας με δωρεάν εκδηλώσεις στους κήπους της πόλης

  Το Athens Gardens Festival γιορτάζει φέτος τα πέντε του χρόνια τιμώντας τους μεγαλύτερους κήπους της Αθήνας με θέμα: «Φυσικά μουσικά τοπία & εκφάνσεις ρομαντισμού».

  Επισκεφτείτε τον Εθνικό Κήπο στις 8, 9 και 10 Ιουνίου και το Πεδίον του Άρεως στις 11 Ιουνίου και χαρείτε τον ρομαντισμό σε όλες του τις μουσικές αποχρώσεις με 13 συναυλίες αλλά και ένα εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό-καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.

  Διαβάστε Περισσότερα