• Φωτορεαλισμός με μακέτες

  blogger T.A.F. 15.11.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Φωτορεαλισμός με μακέτες

  Ας υποθέσουμε πως είστε φωτογράφος και θέλετε να βγάλετε μια φωτογραφία σε φυσικό τοπίο που δείχνει έναν ανεμοστρόβιλο τη στιγμή που δημιουργείται. Ή ένα παραδεισένιο νησί στη μέση του πουθενά με έναν φοίνικα να γλείφει τα καταγάλανα νερά που μοιάζουν διάφανα. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Οι ιπτάμενες ομπρέλες

  blogger T.A.F. 12.11.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Οι ιπτάμενες ομπρέλες

  Φαίνεται πως οι ομπρέλες είναι από τα αγαπημένα αντικείμενα των καλλιτεχνών που δημιουργούν δημόσια έργα. Κάτι όχι και τόσο παράδοξο αν σκεφτεί κανείς δύο βασικά τους χαρακτηριστικά, το όμορφο στρογγυλό τους σχήμα και το γεγονός πως βγαίνουν σε χιλιάδες χρώματα και σχέδια, επιτρέποντας έτσι ευφάνταστους συνδυασμούς.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: street art

 • Ένα ποτάμι από πολύχρωμες ομπρέλες

  blogger T.A.F. 9.11.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ένα ποτάμι από πολύχρωμες ομπρέλες

  Ονομάζεται “Just Sometimes” και είναι μια εγκατάσταση που περιλαμβάνει περισσότερες από χίλιες ομπρέλες διαφόρων χρωμάτων στο κανάλι του Ρότερνταμ. Η εγκατάσταση είναι δημιουργία του Βρετανού καλλιτέχνη Luke Jerram και φιλοξενήθηκε εκεί στα πλαίσια του φεστιβάλ “Witte de With”.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το μουσικό δέντρο

  blogger T.A.F. 6.11.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Το μουσικό δέντρο

  Στο πάρκο Monbijou στο Βερολίνο, κάτω από μια τεράστια καστανιά έχει τοποθετηθεί μια ειδική κατασκευή από πράσινες φωτιζόμενες μεμβράνες που παράγουν ήχους από τα κάστανα που πέφτουν από το δέντρο. 

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: street art

 • Yarnstorming: Το πλέξιμο μεταμορφώνει τις πόλεις

  blogger T.A.F. 3.11.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Yarnstorming: Το πλέξιμο μεταμορφώνει τις πόλεις

  Το 2005 στο Χιούστον του Τέξας η Magda Sayeg ιδιοκτήτρια ενός μικρού καταστήματος ρούχων σκεφτόταν πως μπορούσε να χρησιμοποιήσει νήμα που τις είχε περισσέψει από το πλέξιμο. Έτσι αποφάσισε να ντύσει το πόμολο της κεντρικής εισόδου στο κατάστημα της με ένα πολύχρωμο υφαντό. Καθώς αυτή η κίνηση άρεσε στους πελάτες στη συνέχεια άρχισε να στολίζει με πλεκτά διάφορα αντικείμενα που βρίσκονταν στον δρόμο έξω από το κατάστημα της.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: street art

 • Ένα δέντρο από πατημασιές

  blogger T.A.F. 28.10.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ένα δέντρο από πατημασιές

  Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αυτοκινήτων παγκοσμίως με περισσότερα από πεντακόσια εκατομμύρια οχήματα στους δρόμους της χώρας. Κάτι τέτοιο όπως είναι αναμενόμενο έχει τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον μιας και τα αυτοκίνητα ευθύνονται για το 40% των εκπομπών άνθρακα συνολικά στη χώρα. 

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: street art

 • Φωταγωγόντας τη Sagrada Familia

  blogger T.A.F. 27.10.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Φωταγωγόντας τη Sagrada Familia

  Όποιος έχει επισκεφθεί τη Βαρκελώνη γνωρίζει πως είναι αδύνατο να περιηγηθείς στην πόλη και να μην συναντήσεις κάποια από τα κτίρια του φημισμένου αρχιτέκτονα Antoni Gaudi και ειδικότερα το πιο διάσημο από όλα, την καθολική εκκλησία Sagrada Familia που αποτελεί συγχρόνως και το σημαντικότερο ιστορικό κτίριο της πόλης και έναν πρώτης τάξεως τουριστικό προορισμό.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: digital art

 • Εκθέσεις τέχνης σε βαγόνια του Μετρό

  blogger T.A.F. 26.10.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Εκθέσεις τέχνης σε βαγόνια του Μετρό

  Πως θα ήταν αν η τέχνη μπορούσε να ενσωματωθεί στην καθημερινότητα μιας μεγαλούπολης; 

  Διαβάστε Περισσότερα