• Ένα δέντρο από πατημασιές

  blogger T.A.F. 28.10.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ένα δέντρο από πατημασιές

  Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αυτοκινήτων παγκοσμίως με περισσότερα από πεντακόσια εκατομμύρια οχήματα στους δρόμους της χώρας. Κάτι τέτοιο όπως είναι αναμενόμενο έχει τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον μιας και τα αυτοκίνητα ευθύνονται για το 40% των εκπομπών άνθρακα συνολικά στη χώρα. 

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: street art

 • Φωταγωγόντας τη Sagrada Familia

  blogger T.A.F. 27.10.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Φωταγωγόντας τη Sagrada Familia

  Όποιος έχει επισκεφθεί τη Βαρκελώνη γνωρίζει πως είναι αδύνατο να περιηγηθείς στην πόλη και να μην συναντήσεις κάποια από τα κτίρια του φημισμένου αρχιτέκτονα Antoni Gaudi και ειδικότερα το πιο διάσημο από όλα, την καθολική εκκλησία Sagrada Familia που αποτελεί συγχρόνως και το σημαντικότερο ιστορικό κτίριο της πόλης και έναν πρώτης τάξεως τουριστικό προορισμό.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: digital art

 • Εκθέσεις τέχνης σε βαγόνια του Μετρό

  blogger T.A.F. 26.10.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Εκθέσεις τέχνης σε βαγόνια του Μετρό

  Πως θα ήταν αν η τέχνη μπορούσε να ενσωματωθεί στην καθημερινότητα μιας μεγαλούπολης; 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Τα γιγάντια σαλιγκάρια της Ανζέρ

  blogger T.A.F. 25.10.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Τα γιγάντια σαλιγκάρια της Ανζέρ

  Η Ανζέρ είναι μια όμορφη παραδοσιακή πόλη μιάμιση ώρα έξω από το Παρίσι και είναι γνωστή για τα πανεπιστήμια και τα μουσεία που παρέχουν στους κατοίκους της μια πλούσια σε πολιτισμικά ερεθίσματα ζωή.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: street art

 • Αναβιώνοντας το παρελθόν

  blogger T.A.F. 16.10.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Αναβιώνοντας το παρελθόν

  Αν και δεν συνηθίζουμε να παρουσιάζουμε νέα προϊόντα, θα κάνουμε μια εξαίρεση για μια νέα φωτογραφική κάμερα καθώς για δεκαετίες αποτελούσε κομμάτι της αστικής κουλτούρας. Ο λόγος για την περίφημη φωτογραφική μηχανή της Polaroid που είχε τη δυνατότητα να εκτυπώνει άμεσα τις φωτογραφίες που τραβούσε κάποιος κάτι που γινόταν μέσω της χρήσης ενός ειδικού φιλμ που μπορούσε να αναπτυχθεί σε μερικά λεπτά.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Τέχνη σε πυροσβεστικούς κρουνούς

  blogger T.A.F. 10.10.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Τέχνη σε πυροσβεστικούς κρουνούς

  Ίσως ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά των καλλιτεχνών, αλλά κι όσων γενικότερα έχουν καλλιτεχνική φλέβα, είναι να βλέπουν κάποιο μοτίβο εκεί που ο μέσος άνθρωπος βλέπει ένα απλό καθημερινό αντικείμενο. Για παράδειγμα εκεί που οι περισσότεροι βλέπουμε έναν φανοστάτη ένας καλλιτέχνης βλέπει δύο ψιλόλιγνες φιγούρες σε μια ερωτική σκηνή. Ή ακόμα και κάτι τόσο μονότονο όπως το αστικό πεδίο μπορεί να αναδειχθεί σε ένα ενδιαφέρον φόντο για ευφάνταστες χορογραφίες μπαλαρίνων.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: street art

 • Τα φύλλα που λάμπουν

  blogger T.A.F. 6.10.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Τα φύλλα που λάμπουν

  Η αμερικανίδα καλλιτέχνης Miya Ando δημιούργησε ένα έργο που αποτελούνταν από 1.000 φύλλα που επέπλεαν σε μια μικρή λίμνη. Τα φύλλα είχαν επικαλυφθεί με μια μη-τοξικη ουσία που αιχμαλώτιζε το φως τις πρωινές ώρες με αποτέλεσμα να φωσφορίζουν το βράδυ. Τα φύλλα αντανακλούσαν φως στο χρώμα του μπλε και του μωβ συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας μυστικιστικής ατμόσφαιρας αντιπαραβαλλόμενα με το φυσικό περιβάλλον και τη γαλήνη του τοπίου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ένα παλάτι από βότσαλα

  blogger T.A.F. 15.9.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ένα παλάτι από βότσαλα

  Το 1879 ο ταχυδρόμος Ferdinand Cheval έκανε την καθιερωμένη καθημερινή διαδρομή του στην περίχωρα της πόλης Hauterives στη νότια Γαλλία όταν σκόνταψε πάνω σε μια ασυνήθιστη πέτρα. Ήταν λευκή και θύμιζε βότσαλο παρόλο που εκεί κοντά δεν υπήρχε θάλασσα ή λίμνη.

  Διαβάστε Περισσότερα