• «Αϊνστάιν-Πικάσο, Μύθοι στις διαστάσεις της πραγματικότητας»

  blogger m:t 27.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  «Αϊνστάιν-Πικάσο, Μύθοι στις διαστάσεις της πραγματικότητας»

  Στην έβδομη διάλεξη της ομάδας ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ, την Παρασκευή 28 Απριλίου  στις 19.00, με τίτλο «Αϊνστάιν-Πικάσο, Μύθοι στις διαστάσεις της πραγματικότητας», ο φυσικός Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο, δυο εμβληματικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα, υπήρξαν ηγέτες μιας διαφορετικής επανάστασης ο καθένας, στην επιστήμη και στην τέχνη αντιστοίχως. Δικαίως παραμένουν στο μυαλό μας δύο μύθοι. Η Θεωρία της Σχετικότητας και οι «Δεσποινίδες της Αβινιόν» άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Είναι η τεράστια θεωρητική συνεισφορά ή η μεγάλη καλλιτεχνική δημιουργία έργο μιας απομονωμένης μεγαλοφυΐας ;

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Open Call Kourdisto Mantarini Art Festival 2017

  blogger m:t 25.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Open Call Kourdisto Mantarini Art Festival 2017

  Όπως και πέρσι ξεκινάμε τις προετοιμασίες για το δεύτερο Φεστιβάλ Κουρδιστό Μανταρίνι, όπως και πέρσι η πανσέληνος θα μας συνοδεύσει σε αυτή την καλλιτεχνική εκδήλωση που όπως και πέρσι θα μας φέρει κοντά επικοινωνώντας το έργο μας και κομμάτια του εαυτού μας μέσα και έξω από την καλλιτεχνική δραστηριότητα που πάντα γύρω από αυτή θα βρούμε τρόπους να πειραματιστούμε έξω από τα όρια της πόλης, στο βουνό της Πεντέλης.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: open call

 • Η Βουλή των Σωμάτων / Κάσελ, 27-29 Απριλίου 2017 - Πώς είναι να είσαι πρόβλημα;

  blogger m:t 24.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Η Βουλή των Σωμάτων / Κάσελ, 27-29 Απριλίου 2017 - Πώς είναι να είσαι πρόβλημα;

  Η Βουλή των Σωμάτων, το Πρόγραμμα Δημόσιων Δράσεων της documenta 14, προέκυψε από την εμπειρία του λεγόμενου μακρού «καλοκαιριού της μετανάστευσης» στην Ευρώπη, που αποκάλυψε την ταυτόχρονη αποτυχία όχι μόνο των θεσμών της σύγχρονης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας αλλά και της ηθικής της φιλοξενίας. Το κοινοβούλιο ήταν ερείπιο. Το πραγματικό κοινοβούλιο ήταν στους δρόμους, αποτελούνταν από μη αντιπροσωπευόμενα και μη καταγεγραμμένα σώματα που αντιστέκονταν στα μέτρα λιτότητας και στις ξενοφοβικές πολιτικές.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Βιβλία στην πόλη: Πληθώρα εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

  blogger m:t 21.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Βιβλία στην πόλη: Πληθώρα εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

  Σιγά σιγά οι «διακοπές» κάθε είδους, με αφορμή το Πάσχα, ολοκληρώνονται και οι ρυθμοί ξεκινούν σε κάθε τομέα. Ισως οι εκδηλώσεις βιβλίου ξεκινούν λίγο νωρίτερα φέτος, αφού την Κυριακή του Θωμά, στις 23 Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οπότε, εκδότες, συγγραφείς, φορείς, έχουν πολλές και διαφορετικές προτάσεις με αφορμή τον διεθνή εορτασμό.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: βιβλίο

 • Γνωριμία με την Εθνική μας Γλυπτοθήκη

  blogger m:t 20.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Γνωριμία με την Εθνική μας Γλυπτοθήκη

  Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γλυπτικής στις 24 Απριλίου, η ActionPlus οργανώνει μια μοναδική ξενάγηση στην Εθνική μας Γλυπτοθήκη στο Γουδί.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Documenta 14: Με ελεύθερη είσοδο

  blogger m:t 19.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Documenta 14: Με ελεύθερη είσοδο

  Τους κύριους εκθεσιακούς της χώρους ανοίγει στο κοινό με ελεύθερη είσοδο η documenta 14, την Πέμπτη 20 Απριλίου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ρεμπέτικες κομπανίες νέων προσκαλούνται στο πάλκο του Μεγάρου

  blogger m:t 19.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ρεμπέτικες κομπανίες νέων προσκαλούνται στο πάλκο του Μεγάρου

  Ο Σύλλογος των Φίλων της Μουσικής, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός του για τη διάδοση της ελληνικής μουσικής και τη στήριξη των νέων, καλεί κομπανίες νέων μουσικών και μεμονωμένους μουσικούς / τραγουδιστές που αγαπούν και ασχολούνται με το ρεμπέτικο τραγούδι, να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα πρωτότυπο μουσικό «αγώνα».

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: open call

 • ΔΕΣΤΕ: Επετειακή έκθεση χωρίς βραβείο

  blogger m:t 12.4.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  ΔΕΣΤΕ: Επετειακή έκθεση χωρίς βραβείο

  «Εδώ ας σταθώ...» Με τον καβαφικό στίχο κατά νου, φαίνεται, το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και οι συνεργάτες του αποφάσισαν φέτος να πραγματοποιήσουν μια στάση, προκειμένου να αναστοχαστούν αλλά και να αξιολογήσουν την πορεία του ομώνυμου βραβείου, που απονέμεται κάθε δυο χρόνια σε έναν Έλληνα ή Κύπριο σύγχρονο καλλιτέχνη, δημιουργώντας εδώ και 18 χρόνια «μια πλατφόρμα για νέους, πάνω στην οποία θα βασιστούν για να δημιουργήσουν», όπως τόνισε ο εμπνευστής του βραβείου, Δάκης Ιωάννου.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging