• Το παγκάκι διακόπτης

  blogger T.A.F. 12.12.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Το παγκάκι διακόπτης

  Το ολλανδικό δημιουργικό γραφείο ΗΙΚ Οntwerpers εγκατέστησε σε ένα μικρό πάρκο ένα παγκάκι το οποίο έχει το σχήμα ενός διακόπτη. Το όνομα της κατασκευής είναι “Zet die knop om!” που σημαίνει «κλείστε το διακόπτη».

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ο χειρουργός των βιβλίων

  blogger T.A.F. 9.12.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ο χειρουργός των βιβλίων

  Αν και πολλές φορές βλέπουμε εκπληκτικές δημιουργίες υπάρχουν κάποιες τεχνικές που μας αφήνουν άφωνους. Ο Brian Dettmer είναι ένας καλλιτέχνης ο οποίος χρησιμοποιεί μια πρωτοποριακή τεχνική χάραξης βιβλίων για τη δημιουργία περίτεχνων γλυπτών.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Συνομιλώντας με την πόλη

  blogger T.A.F. 6.12.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Συνομιλώντας με την πόλη

  Στα πλαίσια του DLECTRICITY, ενός υπαίθριου light art φεστιβάλ που διοργανώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Ντιτρόιτ, ο αρχιτέκτονας Marcos Zotes εγκατέστησε ένα έργο στην πρόσοψη ενός κτιρίου το οποίο λειτουργούσε με τη συμμετοχή του κοινού.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η στριφογυριστή γέφυρα

  blogger T.A.F. 3.12.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Η στριφογυριστή γέφυρα

  Στο Σαράγιεβο, δίπλα από την Ακαδημία Καλών Τεχνών ολοκληρώθηκε η κατασκευή μιας γέφυρας που περνά πάνω από ένα ποτάμι κι έχει την ιδιαιτερότητα πως στο κέντρο της έχει έναν βρόγχο. Το σχέδιο της γέφυρας είναι τριών φοιτητών της σχολής οι οποίοι πριν πέντε χρόνια κέρδισαν έναν σχετικό διαγωνισμό.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το μουσείο της γυναικείας τσάντας

  blogger T.A.F. 30.11.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Το μουσείο της γυναικείας τσάντας

  Η Νότιος Κορέα λόγω της αλματώδους ανάπτυξης που έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια, είναι χαρακτηριστικό πως μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις τεχνολογίας παγκοσμίως είναι κορεατικές, αποτελεί πόλο έλξης για τους διεθνείς αρχιτέκτονες καθώς διαρκώς κατασκευάζονται νέα κτίρια. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Horrorgami – Δημιουργίες από χαρτί

  blogger T.A.F. 24.11.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Horrorgami – Δημιουργίες από χαρτί

  Γνωρίζετε το οριγκάμι; Είναι η γιαπωνέζικη τεχνική μέσω της οποία κατασκευάζουμε φιγούρες με τη χρήση χαρτιού, σαν τις σαΐτες που φτιάχναμε μικροί στο σχολείο για να ενοχλούμε τους συμμαθητές μας ή για να κάνουμε κόντρες για το ποιο θα πάει μακρύτερα. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Φωτεινή μυσταγωγία στο Βερολίνο

  blogger T.A.F. 21.11.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Φωτεινή μυσταγωγία στο Βερολίνο

  Στο Βερολίνο κάθε χρόνο τον Οκτώβρη και για 12 μέρες διοργανώνεται το «Φεστιβάλ των Φώτων». Τις νυχτερινές ώρες επιλεγμένα ιστορικά μνημεία της πόλης φωταγωγούνται από καλλιτέχνες οι οποίοι επιλέγουν να δημιουργήσουν μέσω του φωτός περίτεχνα σχέδια ή εικόνες.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: street art

 • Φανάρια με ηλεκτρονικά παιχνίδια

  blogger T.A.F. 18.11.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Φανάρια με ηλεκτρονικά παιχνίδια

  Όσοι από τους αναγνώστες γεννηθήκατε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’70 ίσως θυμάστε το Pong, ένα από τα πρώτα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Δημιουργός του ήταν η Atari και παιζόταν μέσω μιας συσκευής που συνδεόταν με την τηλεόραση. 

  Διαβάστε Περισσότερα