• Ένα παλάτι από βότσαλα

  blogger T.A.F. 15.9.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ένα παλάτι από βότσαλα

  Το 1879 ο ταχυδρόμος Ferdinand Cheval έκανε την καθιερωμένη καθημερινή διαδρομή του στην περίχωρα της πόλης Hauterives στη νότια Γαλλία όταν σκόνταψε πάνω σε μια ασυνήθιστη πέτρα. Ήταν λευκή και θύμιζε βότσαλο παρόλο που εκεί κοντά δεν υπήρχε θάλασσα ή λίμνη.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ζωγραφίζοντας με μονωτική ταινία

  blogger T.A.F. 14.9.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Ζωγραφίζοντας με μονωτική ταινία

  Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που ακόμα κι όταν τα διαβάζεις ή τα βλέπεις φαίνονται απίστευτα. Πως μπορεί να ζωγραφίσει κάποιος χρησιμοποιώντας μόνο μονωτική ταινία και μάλιστα μόνο μια απόχρωση;

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Η πρώτη έκθεση σύγχρονης τέχνης για σκύλους

  blogger T.A.F. 12.9.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Η πρώτη έκθεση σύγχρονης τέχνης για σκύλους

  Αποτελούν τον πιστότερο φίλο του ανθρώπου κι όπως θα επιβεβαιώσει κάθε κάτοχος κατοικίδιου ομορφαίνουν τη ζωή μας προσφέροντας μας άπλετη αγάπη και χαρά. Οπότε γιατί να μην τους δώσουμε κι εμείς λίγη από αυτή τη χαρά πίσω; Κάπως έτσι σκέφτηκε ο Βρετανός καλλιτέχνης Dominic Wilcox ο οποίος σε συνεργασία με την εταιρία More Than η οποία παρείχε την χορηγική υποστήριξη, έστησε την πρώτη έκθεση τέχνης αποκλειστικά για σκύλους.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το γλυπτό από κλωστές

  blogger T.A.F. 8.9.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Το γλυπτό από κλωστές

  Ονομάζεται Plexus 35, από την ελληνική λέξη πλέξη, κι είναι ένα γλυπτό κατασκευασμένο από χιλιάδες χρωματιστές κλωστές που αιωρούνται στο κενό. Φιλοξενείται στο μουσείο Toledo στο Οχάιο των ΗΠΑ κι έχει εγκατασταθεί σε μια αίθουσα που περιλαμβάνει αριστουργήματα του Ρούμπενς. Το έργο καταλαμβάνει σχεδόν τη μισή αίθουσα καθώς η βάση του έχει μήκος έξι μέτρα και το ύψος οκτώ.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: installation

 • Μεταμορφώνοντας ένα εγκαταλειμμένο πλοίο

  blogger T.A.F. 1.9.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Μεταμορφώνοντας ένα εγκαταλειμμένο πλοίο

  Ονομάζεται “Duke of Lancaster” κι είναι ένα επιβατηγό πλοίο το οποίο βρισκόταν σε υπηρεσία από το 1956 έως το 1979 σε δρομολόγια στις θάλασσες της Ευρώπης. Μαζί με τα αδελφά πλοία “Duke of Rothesay” και “Duke of Argyll” αποτελούσε μια ιστορική τριάδα καθώς ήταν από τα τελευταία επιβατηγά που λειτουργούσαν με ατμό και στα χρόνια λειτουργίας του εκτός από τοπικά δρομολόγια επιτέλεσε και το ρόλο κρουαζιερόπλοιου με δρομολόγια στη Μεσόγειο.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: graffiti

 • Το δέντρο από ντόμινο

  blogger T.A.F. 30.8.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Το δέντρο από ντόμινο

  Ο κινέζος καλλιτέχνης Qiu Zhijie εμπνεύστηκε από το διάσημο παιχνίδι ντόμινο για τη δημιουργία μιας εγκατάστασης όπου διάφορα ξύλινα τουβλάκια σχημάτιζαν ένα δέντρο μεγάλων διαστάσεων. Με τον τίτλο “The small knocking down the big”, το έργο αναπαριστούσε ένα δέντρο με τον κορμό και κλαδιά με τις διακλαδώσεις τους σε μικρότερα.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: installation

 • Το φουσκωτό Stonehenge

  blogger T.A.F. 29.8.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Το φουσκωτό Stonehenge

  Είναι ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία διεθνώς με την ιστορία του να χάνεται στα βάθη των αιώνων. Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς κατασκευάστηκε, κάπου μεταξύ της τρίτης και της δεύτερης χιλιετίας π.χ. ούτε και για ποιον λόγο αν και η επικρατούσα άποψη είναι πως αποτελούσε ένα είδος προϊστορικού αστεροσκοπείου.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: installation

 • Γκράφιτι που δημιουργούν οφθαλμαπάτες

  blogger T.A.F. 28.8.2017
  τέχνες-πολιτισμός
  Γκράφιτι που δημιουργούν οφθαλμαπάτες

  Είναι δύσκολο όταν βλέπεις φωτογραφίες με δημιουργίες του Felice Varini να πιστέψεις πως είναι αληθινές κι όχι κάποιο εφέ που φτιάχτηκε με τη βοήθεια του photoshop.

  Διαβάστε Περισσότερα