• Χρήστος Στεργίου / Αυθεντικότητα, η νέα πολυτέλεια

  blogger T.A.F. 26.6.2013
  practiscope
  Χρήστος Στεργίου / Αυθεντικότητα, η νέα πολυτέλεια

  «Ήλιος, θάλασσα, χωριάτικη, μουσακάς» και η λίστα των κλισέ πάει λέγοντας... Μια γραφική εικόνα της Ελλάδας που έχει πλέον εμπορευματοποιηθεί τόσο πολύ που έχει χάσει κάθε σύνδεση με την πραγματική αξία μιας εμπειρίας στη χώρα. Ο Χρήστος Στεργίου με το TrueGreece, δίνει στους επισκέπτες του κόσμου μια αυθεντική εμπειρία της Ελλάδας. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Urania Gazelli / Στιλ Made In Greece

  blogger T.A.F. 17.6.2013
  practiscope
  Urania Gazelli / Στιλ Made In Greece

  Η Ράνια Γιουρµετάκη µας εξηγεί πώς το plexiglass έγινε... τσάντα! Είναι 28 χρονών, µένει στην Αθήνα και εδώ και ενάµιση χρόνο συνδυάζει τις δύο µεγάλες της αγάπες, το βιοµηχανικό σχέδιο και το σχέδιο µόδας. Εσείς έχετε ξαναδεί τσάντες από Plexiglas; 

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging / design

 • Ρούχα με IQ

  blogger T.A.F. 13.6.2013
  practiscope
  Ρούχα με IQ

  Μπορεί να σπούδασε χημικός μηχανικός και να εργάστηκε σε μεγάλες βιομηχανίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ωστόσο συναντώντας κανείς τον 35χρονο Αλέξανδρο Χριστόπουλο καταλαβαίνει αμέσως πως η μεγάλη του αγάπη είναι το ντιζάιν. Ακούγεται, λοιπόν, απόλυτα φυσιολογικό όταν μου λέει ότι σήμερα ασχολείται ενεργά με αυτό και πως παρέα με τους Αριστείδη Λαύκα, Δημήτρη Καλλίρη και Βενέδικτο Αντύπα δημιούργησαν τη Human Electric.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging / design

 • Ο άλλος δρόμος

  blogger T.A.F. 13.4.2013
  practiscope
  Ο άλλος δρόμος

  Στο γραφείο προχθές είχαμε αποχαιρετιστήριο πάρτι. Μας άφησε ένα από τα καλύτερα παιδιά, ο Ακης. Οπως υποψιάζεστε, για να λέω μας «άφησε» και για να έχουμε οργανώσει πάρτι, δεν πρόκειται για απόλυση. Ο Ακης αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα μόνος του.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Το cookειν εστί φιλοσοφείν. Συνέντευξη με την Αλεξάνδρα Στράτου

  blogger Georgina Kappa 13.3.2013
  practiscope
  Το cookειν εστί φιλοσοφείν. Συνέντευξη με την Αλεξάνδρα Στράτου

  Πρόκειται για μια καθημερινή πρακτική που ίσως περνάει απαρατήρητη εξαιτίας των ταχύτατων ρυθμών που έχει αποκτήσει το εικοσιτετράωρό μας. Οι περισσότεροι ζητάμε κάτι γρήγορο και εύκολο, όμως πίσω από το φαγητό κρύβεται μια ολόκληρη φιλοσοφία. Η Αλεξάνδρα Στράτου μοιράζεται με εμάς τις δικές της σκέψεις σχετικά με την μαγειρική σε μια συνέντευξη που σίγουρα θα σας ανοίξει την όρεξη!

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Οι πρωταθλητές της καινοτομίας

  blogger T.A.F. 22.2.2013
  practiscope
  Οι πρωταθλητές της καινοτομίας

  Πρωτοπόρες ιδέες, διάθεση για σκληρή δουλειά, κέφι και μπόλικη τεχνολογία ήταν τα συστατικά του πέμπτου Startup Weekend Athens που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 15 και 17 Φεβρουαρίου. Συνολικά 16 ομάδες είχαν στη διάθεσή τους 54 ώρες για να προχωρήσουν στη σύσταση μιας καινούργιας startup εταιρείας, να δουλέψουν την ιδέα τους και να την παρουσιάσουν την Κυριακή το βράδυ σε μια κατάμεστη αίθουσα στο κτίριο του AKTO Art & Design College.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ραπτομηχανή, the return

  blogger T.A.F. 20.2.2013
  practiscope
  Ραπτομηχανή, the return

  Υπάρχει τουλάχιστον ένα κοινό σημείο στην ιστορία της Εύης (δεξιά στη φωτογραφία) και της Χριστίνας (αριστερά). Αν όντως τα παιδικά χρόνια είναι η μόνη μας (και πιο αληθινή) πατρίδα, εκείνες συναντήθηκαν στον «πλανήτη της Μπάρμπι», στα πέντε η έξι τους, κάνοντας όλα όσα κάνουν τα κοριτσάκια σε εκείνες τις ηλικίες. Με μια μικρή διαφορά όμως.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Akira Mushi: Οι ονειροπόλοι του σήμερα

  blogger Georgina Kappa 18.1.2013
  practiscope
  Akira Mushi: Οι ονειροπόλοι του σήμερα

  Περνώντας από τα κατάστηματα των Akira Mushi δεν γίνεται να μην σου τραβήξει την προσοχή ένα περίεργο πλάσμα με δύο κεφάλια που διακοσμεί τη βιτρίνα και μοιάζει σα να ξεπήδησε από κάποιον ελληνικό μύθο.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging / design