• Αστική saga στο Κουκάκι

    blogger T.A.F. 5.3.2015
    practiscope
    Αστική saga στο Κουκάκι

    Τα καινούργια θαύματα των γειτονιών της Αθήνας που ανανεώνουν όχι μόνο τις ίδιες αλλά και την πόλη στο σύνολό της είναι αυτά τα οποία μετατρέπουν μια απλή περιήγηση σε «περιπέτεια» ντυμένη με ευχάριστες εκπλήξεις. Προορισμός αυτού του τεύχους του “Metropolis”, το Κουκάκι. Η παλιά ιστορική γειτονιά στην ανατολική βάση της Ακρόπολης που τα τελευταία χρόνια θέλει να διεκδικήσει μια θέση στη ζωντανή πλευρά της πόλης με νέα μπαρ και προσεγμένα εστιατόρια. «Eνα τσιγάρο δρόμος» από τις παρυφές του περιφερειακού του Φιλοπάππου. Ουκ ολίγοι επισκέπτες το αποκαλούν ήδη «αντίπαλον δέος των Πετραλώνων». Πνευματικό, ρομαντικό και συνάμα μοντέρνο, είναι βασικά «καινούργιο» στο σκηνικό της διασκέδασης. Και αυτό είναι ίσως το πιο δυνατό χαρτί του και εκείνο που του δίνει την πολυτέλεια της συνέχειας στο μέλλον. Από τη στάση Φιξ του μετρό, στην οδό Δράκου, περνάμε στην οδό Φαλήρου και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε νότια προς το τέλος της στον πεζόδρομο Γεωργίου Ολυμπίου για να βρούμε τους λόγους αυτής της «μεταμόρφωσης». Και, όντως, είναι όλοι εκεί. Ομως, πίσω από κάθε μας νέα ανακάλυψη βρίσκουμε ακόμη περισσότερες: τους ανθρώπους που κάνουν τη διαφορά.

    Διαβάστε Περισσότερα

    tags: blogging

  • Όπως μια έξοδος με φίλους

    blogger T.A.F. 4.3.2015
    practiscope
    Όπως μια έξοδος με φίλους

    Δύο φίλες με αδυναμία στο καλό φαγητό κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και μας καλούν σε μία ξεχωριστή διήμερη γιορτή γεύσης

    Δημήτρης Χαλιώτης

    Δύο καλές φίλες με αδυναμία στο καλό φαγητό κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και μας καλούν σε μία ξεχωριστή διήμερη γιορτή γεύσης! Η Μανώλια Κίτσου και η Αγγελική Καραχάλιου μας συστήνουν το Food Call Market, που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στις 7 και 8 Μαρτίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας στου Ψυρρή.

    Διαβάστε Περισσότερα

  • Τα μυστικά του Jamie Oliver για τέλειο μπάρμπεκιου!

    blogger T.A.F. 12.2.2015
    practiscope
    Τα μυστικά του Jamie Oliver για τέλειο μπάρμπεκιου!

    Το ψήσιμο στα κάρβουνα απαιτεί κάποιες δεξιότητες, για να μην καούν τα κρεατικά ή να μείνουν άψητα. Εδώ έχουμε τις δέκα κορυφαίες συμβουλές από τον διάσημο Chef Jamie Oliver, για τον εξοπλισμό και τις τεχνικές, που θα πρέπει να λάβετε υπόψην σας για να κατακτήσετε το τίτλο του "Βασιλιά του ψησίματος"!

    Διαβάστε Περισσότερα

  • Αποκριάτικες στολές για όλες τις τσέπες!

    blogger T.A.F. 10.2.2015
    practiscope
    Αποκριάτικες στολές για όλες τις τσέπες!

    Οι Απόκριες φτάσανε και όλοι αναρωτιόμαστε... Τι να ντυθούμε φέτος; από που θα αγοράσουμε τη στολή; πόσο θα μας κοστίσει; θα πετύχει η μεταμφίεση μας; Γι' αυτό και εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μια μεγάλη γκάμα καταστημάτων που καλύπτουν όλα τα γούστα και όλες τις τσέπες!

    Διαβάστε Περισσότερα

    tags: blogging

  • Τα 'γλυκύτατα' σουβενίρ!

    blogger T.A.F. 5.2.2015
    practiscope
    Τα 'γλυκύτατα' σουβενίρ!

    Τρεις παιδικές φίλες βρίσκονται πίσω από την πιο γλυκιά ιδέα στον χώρο του σχεδιασμού αναμνηστικών -και όχι μόνο- αντικειμένων. Η Ηδίστη – Greece with a twist είναι μια εταιρεία που μετρά λίγο παραπάνω από έναν χρόνο ζωής και έχει ήδη αφήσει το δικό της στίγμα.

    Διαβάστε Περισσότερα

    tags: blogging

  • Αυτό το φλιτζάνι τσάι έχει πολλά να πει...

    blogger T.A.F. 30.1.2015
    practiscope
    Αυτό το φλιτζάνι τσάι έχει πολλά να πει...

    Ένα φλυτζάνι τσάι, για αυτόν που το πίνει, είναι αποτέλεσμα μια σειράς μικρών αποφάσεων: φύλλα ή φακελάκι, χύμα ή συσκευασμένο, μαύρο ή πράσινο, με άρωμα ή χωρίς, με ζάχαρη, με μέλι, άντε και με γάλα. Γρήγορες, εύκολες αποφάσεις που οδηγούν σε μια αχνιστή κούπα τσάι, όπως ακριβώς το θέλουμε κάθε φορά.

    Διαβάστε Περισσότερα

    tags: blogging

  • Η Αβησσυνίας στον χρόνο!

    blogger T.A.F. 30.12.2014
    practiscope
    Η Αβησσυνίας στον χρόνο!

    Η καρδιά του Μοναστηρακίου χτυπάει στη μικρή πλατεία Αβησσυνίας και όταν αναφερόμαστε στο γραφικό αυτό σημείο της πρωτεύουσας, φέρνουμε βασικά στον νου τα περίφημα παλαιοπωλεία της. Για την ιστορία, εδώ λειτουργεί από το 1910 το πρώτο δημοπρατήριο της πόλης, το γνωστό ως σήμερα «Γιουσουρούμ» – ονομασία που του έδωσαν οι Αθηναίοι προς τιμή του Νώε Γιεσουρούμ ο οποίος το 1863 ήρθε από τη Σμύρνη με την οικογένειά του και διετέλεσε πρόεδρος του σωματείου παλαιοπωλών που ιδρύθηκε το 1922. Από τότε, η πλατεία είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις των αντικών και τους συλλέκτες που μπορούν να βρουν τα πάντα εκεί, από σπάνια έπιπλα, πορσελάνες, φωτιστικά και χάρτες μέχρι πίνακες τέχνης, κοσμήματα και κάθε λογής παλιό αντικείμενο. Ταυτόχρονα αποτελεί όμως και το σημαντικότερο σημείο για όσους θέλουν ή αναγκάζονται να πουλήσουν οικογενειακά κειμήλια.

    Διαβάστε Περισσότερα

    tags: blogging

  • Τραπεζάκια από το… παρελθόν

    blogger T.A.F. 10.12.2014
    practiscope
    Τραπεζάκια από το… παρελθόν

    Στο αδυσώπητο αθηναϊκό σύμπαν, στο οποίο τα περισσότερα παλιά καλά στέκια έχουν εξαφανιστεί ή μεταλλαχθεί και απογυμνωθεί από το πολύτιμο άγγιγμα της ιστορίας που κουβαλούν στο όνομα του εκμοντερνισμού, ελάχιστα είναι αυτά που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν περήφανα, κομψά, λιτά αλλά και αρχοντικά, έχοντας ως σημαία τους την αδιαφιλονίκητη ποιότητα. Μερικά από αυτά τα λίγα είναι πασίγνωστα ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία και λουκουματζίδικα που ακόμα -ευτυχώς- αφήνουν το στίγμα τους στη ζωή της πόλης. Καταστήματα από τα οποία έχουν παρελάσει γενιές ανώνυμων Αθηναίων και μη, καθώς και μεγάλες φυσιογνωμίες της χώρας τις οποίες ένωνε η αγάπη για κάτι μοναδικό, χειροποίητο, ιδιαίτερο και απίστευτα… νόστιμο. Πέρα από τα trademark προϊόντα τους που τα έκαναν διάσημα, υπάρχει το αποτύπωμά τους στον χρόνο όπως το περιγράφουν οι ιδιοκτήτες τους και το οποίο μοιάζει με παράθυρο σε έναν κόσμο παλιό, ρομαντικό, ευγενικό, έναν κόσμο από τον οποίο είμαστε τυχεροί που μπορούμε ακόμα σήμερα να πάρουμε μια γεύση.

    Διαβάστε Περισσότερα

    tags: blogging