• Τσάντες από αρμύρα

  blogger T.A.F. 1.7.2015
  practiscope
  Τσάντες από αρμύρα

  Τρεις νέοι δημιουργούν πρωτότυπα προϊόντα συνδυάζοντας την εμπειρία τους στη θάλασσα με την επιχειρηματικότητα και το design

  Θάνος Τριανταφύλλου

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Didasco... αεί διδασκόμενος!

  blogger T.A.F. 23.6.2015
  practiscope
  Didasco... αεί διδασκόμενος!

  Mια καινοτόμα online πλατφόρμα συνδέει καθηγητές και... «αιώνιους μαθητές» (με την καλή έννοια!)

  Ποιος θεωρεί ότι η ατάκα «σήμερα έχω μάθημα» αφορά μόνο μαθητές και φοιτητές; Σίγουρα όχι η δημιουργική ομάδα που βρίσκεται πίσω από τoDidasco, μια νέα πλατφόρμα που δημιουργήθηκε με σκοπό να γεφυρώσει την επικοινωνία ανάμεσα σε αυτούς που «διδάσκουν» και σε όσους «θέλουν να μάθουν»! Το τί ακριβώς νοείται ως «μάθημα» δεν έχει όρια: από τα κλασικά φροντιστηριακά μαθήματα μέχρι τα πιο extreme σπορ και από δημοφιλή χόμπι και εργαστήρια χειροτεχνίας, μέχρι σεμινάρια για το πώς θα φτιάξεις σπιτικό σούσι.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Ένας κρυμμένος πεζόδρομος

  blogger T.A.F. 11.6.2015
  practiscope
  Ένας κρυμμένος πεζόδρομος

  Χωμένος ανάμεσα σε αρχοντικά νεοκλασικά, παλιές πολυκατοικίες και νεραντζιές, η Ηπίτου φιλοξενεί μια χούφτα μικρά μπιστρό και δύο καταστήματα

  Νικήτας Καραγιάννης

  Οδός Ηπίτου. Ενας γραφικός, μικρός πεζόδρομος πίσω από το Σύνταγμα, που σε μια κούρμπα ενώνει τις οδούς Βουλής και Απόλλωνος, εδώ και πολύ λίγα χρόνια έχει καταφέρει να δημιουργήσει ταυτότητα στην αθηναϊκή διασκέδαση. Χωμένος ανάμεσα σε αρχοντικά νεοκλασικά, παλιές πολυκατοικίες και νεραντζιές, φιλοξενεί μια χούφτα μικρά μπιστρό και δύο καταστήματα. Η ίδια η θέση του δρόμου τα «προστατεύει» όλα από το πολύβουο και αδιάκριτο του Κέντρου. Με άλλα λόγια, ο ορισμός της… καβάτζας. Ενα «οδοιπορικό» εξαντλείται εδώ σε δυο ανάσες, τόσο ώστε να αναρωτιέσαι αν όντως χρειάζεται τα κτίριά της να έχουν αριθμούς! Απόδειξη πως η πόλη έχει πραγματικά άσους, όπως αυτόν, στο μανίκι της.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Η εσάνς της επιτυχίας

  blogger T.A.F. 5.6.2015
  practiscope
  Η εσάνς της επιτυχίας

  H Eφη και η Χαρά Τσιρογιάννη φτιάχνουν υπέροχα αρώματα στο κέντρο της Αθήνας

  Νικήτας Καραγιάννης

  Οι αδελφές Eφη και Χαρά Τσιρογιάννη είδαν τη ζωή τους να γεμίζει με τη μυρωδιά της επιτυχίας όταν πριν από λίγα χρόνια… απολύθηκαν από τις δουλειές τους! Μπορεί να ακούγεται σαν σχήμα οξύμωρο, αλλά η ιστορία τους είναι τόσο αληθινή όσο και τα υπέροχα αρώματα που φτιάχνουν στο μικρότερο αρωματοπωλείο της Αθήνας, το Indie Scent, το οποίο άνοιξαν το 2013 στην οδό Αγίας Ειρήνης 3, στο κέντρο της πόλης.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • WFTO

  blogger communispace 4.5.2015
  practiscope
  WFTO

  Το δίκαιο εμπόριο είναι ένα κοινωνικό κίνημα που προσπαθεί να βοηθήσει παραγωγούς σε αναπτυσσόμενες χώρες να έχουν καλύτερες εμπορικές συμφωνίες και παράλληλα προωθεί τη βιωσιμότητα. Το κίνημα υποστηρίζει την καταβολή υψηλότερων τιμών στους εξαγωγείς και υψηλότερα κοινωνικά και περιβαλλοντικά πρότυπα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Art makes me fly…

  blogger T.A.F. 6.4.2015
  practiscope
  Art makes me fly…

  Η Δήμητρα Ψυχογυιού ζωγραφίζει έχοντας ως καμβά ένα ζευγάρι παπούτσια

  Βάσια Ρούσσου

  Η ταλαντούχα εικαστικός Δήμητρα Ψυχογυιού έχει γράψει και εικονογραφήσει παραμύθια, παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής, κοσμήματος, ραπτικής και πλεξίματος και τα τελευταία δύο χρόνια ζωγραφίζει, μεταξύ άλλων, παπούτσια. Η ονομασία αυτών, Nadeen. Η πρώτη φορά που συνάντησα τη Δήμητρα ήταν όταν πήγα στο εργαστήρι της «Πέτρα-Ψαλίδι-Χαρτί» στα Ανω Πετράλωνα για να παρακολουθήσω μια μουσική παράσταση, μετά το τέλος της οποίας είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και τη δουλειά της. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν τα ζωγραφισμένα στο χέρι παπούτσια. Λίγο καιρό αργότερα ξαναβρέθηκα στο εικαστικό εργαστήρι της για να μιλήσουμε για τις δημιουργίες της και με την ευκαιρία να παραγγείλω το δικό μου ζευγάρι παπουτσιών.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Local Harvest

  blogger communispace 3.4.2015
  practiscope
  Local Harvest

  Το Local Harvest είναι ένα e-marketplace αγροτικών προϊόντων και τροφίμων γενικότερα το οποίο συνεργάζεται με μικρές οικογενειακές φάρμες στις ΗΠΑ. Η πλειονότητα των προϊόντων που διατίθενται μέσω του site είναι οικολογικής καλλιέργειας και δίνεται έμφαση στη συνεργασία με φάρμες που προωθούν την αειφόρο ανάπτυξη.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Εκκολαπτόμενοι επιχειρηματίες

  blogger T.A.F. 9.3.2015
  practiscope
  Εκκολαπτόμενοι επιχειρηματίες

  Έξι πολλά υποσχόμενες startups που φιλοξενούνται στη θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας του egg

  Ανδρέας Γιαννόπουλος

  Στον αριθμό 190 της λεωφόρου Συγγρού, ανάμεσα σε γραφεία τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, βρίσκεται ο χώρος του egg – enter·grow·go. Μια θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας που δημιουργήθηκε από τη Eurobank, λειτουργεί σε συνεργασία με το Corallia και στεγάζει συνολικά 30 ελπιδοφορες startups. Αυτή την περίοδο το egg ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον 3ο κύκλο του προγράμματος, με την υποβολή συμμετοχών να λήγει στις 31 Μαρτίου. 

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging