• Ο πολιτισμός της καλλιέργειας

  blogger T.A.F. 1.12.2015
  practiscope
  Ο πολιτισμός της καλλιέργειας

  Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε έναν ιδιαίτερο χώρο, το πρώτο αστικό αγρόκτημα φυσικής και παραδοσιακής καλλιέργειας. Μέσα απο τα εκπαιδευτικά προγρἀμματα του αγροκτήματός μας οι συμμετέχοντες καλούνται να αποκτήσουν σημαντικό περιβαλλοντικό γνωστικό υλικό, αλλά και να αναπτύξουν με βιωματικό τρόπο μια  ολιστική περιβαλλοντική οπτική και πρακτική, όπου ο άνθρωπος δεν νοείται σαν αποκομμένο κομμάτι στην φυσική διαδικασία, αλλά είναι ένας νοήμων ενεργός οργανισμός, σε πλήρη αλληλεξάρτηση με το φυσικό του περιβάλλον και ως εκ τούτου ένα με την φύση γύρω του.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Το χόμπι που έγινε επάγγελμα

  blogger T.A.F. 1.10.2015
  practiscope
  Το χόμπι που έγινε επάγγελμα

  Τα μέλη του BGNews μοιράζονται μαζί μας την αγάπη τους για τα επιτραπέζια

  Ολα ξεκίνησαν κάπου ανάμεσα στο παιχνίδι και το ψάξιμο στον αχανή χώρο του ίντερνετ. Τι γίνεται λοιπόν όταν έχεις ένα χόμπι και θες να ενημερωθείς γι” αυτό, αλλά δεν μπορείς; Αυτό το ερώτημα μας ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο καλοκαίρι, μέχρι που καταλήξαμε ότι αφού δεν βγάζουμε άκρη, θα δημιουργήσουμε εμείς αυτό που ψάχνουμε: ένα μέσο που να μπορεί κανείς να έχει πολύπλευρη ενημέρωση για τα επιτραπέζια παιχνίδια. Κάπως έτσι γεννήθηκε το BGNews.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Υπόγειος παράδεισος

  blogger ioli 11.9.2015
  practiscope
  Υπόγειος παράδεισος

  100 και πλέον πόδια κάτω από τους δρόμους του πολυσύχναστου Λονδίνου βρίσκεται ένας σπηλαιώδης, εγκαταλελειμμένος χώρος. Αρχικά χτίστηκε ως καταφύγιο για βόμβες την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και σχεδιάστηκε για να παρέχει προστασία και στέγη σε περίπου 8.000 ανθρώπους. Ο χώρος αυτός παρέμεινε εγκαταλελειμμένος για περίπου 70 χρόνια, ώσπου οι επιχειρηματίες Richard Ballard και Steven Dring αποφάσισαν να τον μετατρέψουν στην πρώτη παγκόσμια υπόγεια φάρμα ονόματι Growing Underground / Μεγαλώνοντας Υπόγεια.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ένα συναρμολογούμενο γλυπτό από χαρτί!

  blogger T.A.F. 10.8.2015
  practiscope
  Ένα συναρμολογούμενο γλυπτό από χαρτί!

  Τρία αδέλφια, ο Χρήστος, ο Αντώνης και ο Λευτέρης Κοντορούσης αποθεώνουν το νέο ελληνικό design

  Κώστας Τσαούσης

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging / design

 • Δότης… αλληλεγγύης

  blogger T.A.F. 9.7.2015
  practiscope
  Δότης… αλληλεγγύης

  Τρεις φίλοι δημιούργησαν το DONORwiz για να φέρουν κοντά τους εθελοντές και τις ΜΚΟ

  Ανδρέας Γιαννόπουλος

  Ο Ερατοσθένης Κωστάρας, ο Χάρης Κακλαμάνος και ο Βασίλης Κουτσόπουλος είναι τρεις φίλοι και συνεργάτες λίγο μεγαλύτεροι των 30 ετών. Εχοντας όλοι τους υπόβαθρο σπουδών στον χώρο της πληροφορικής και επαγγελματική ενασχόληση με το digital marketing, αποφάσισαν κάποια στιγμή να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό, που θα συνεισέφερε στην κοινωνία: «ένα πολυεργαλείο εθελοντισμού και προσφοράς», όπως λένε χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα λέγεται DONORwiz και είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδέει μη κερδοσκοπικά σωματεία και οργανώσεις με δυνητικούς υποστηρικτές και εθελοντές.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Το… νησί της Σωφρονίου

  blogger T.A.F. 7.7.2015
  practiscope
  Το… νησί της Σωφρονίου

  Ένας πεζόδρομος στο Γκάζι με τραπεζάκια έξω, διακριτικά φώτα και άφθονο χρώμα

  Νικήτας Καραγιάννης

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Η άγνωστη βιομηχανία της πόλης

  blogger T.A.F. 6.7.2015
  practiscope
  Η άγνωστη βιομηχανία της πόλης

  Περιπλανηθείτε μαζί μας στον μαγικό κόσμο της δημιουργικής βιομηχανίας

  Κώστας Τσαούσης

  Και όμως η Αθήνα έχει τη δική της «βιομηχανία», μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή «βιομηχανία», εντελώς μεταβιομηχανική, αρκετά δυναμική και κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις απόλυτα προσοδοφόρα για την τοπική οικονομία και αγορά. Αλλά, ποια είναι αυτή η άγνωστη… «βιομηχανία»; Το κακό είναι ότι δεν έχει ένα και μόνο όνομα. Το καλό είναι ακριβώς αυτό, καθώς ο πληθυντικός αριθμός των ονομάτων και των ορισμών της αποδεικνύει πέραν όλων των άλλων τη δύναμή της μέσα από την ευρύτητα των δραστηριοτήτων της και των πολλαπλών επιλογών που επιτρέπουν στον τελικό χρήστη τα συνδυαστικά πακέτα των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging / design

 • Οι αγρότες της πόλης

  blogger T.A.F. 2.7.2015
  practiscope
  Οι αγρότες της πόλης

  Οι Urban Farmers of Athens φτιάχνουν μπαξέδες στα μπαλκόνια μας

  Ανδρέας Γιαννόπουλος

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging