• Ελληνικό χρώμα στα κύματα

  blogger m:t 9.8.2016
  practiscope
  Ελληνικό χρώμα στα κύματα

  Οι αδερφές Πατρικίου φτιάχνουν τα kauskaki ή αλλιώς κάλτσες για τη… σανίδα σου

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Βιβλία στην πρίζα

  blogger m:t 1.4.2016
  practiscope
  Βιβλία στην πρίζα

  Ο Γιάννης Φαρσάρης ανεβάζει τα βιβλία στο Openbook και τα… απελευθερώνει

  Οταν ο φίλος Δημήτρης μου πρότεινε να ψάξω την ανοικτή βιβλιοθήκη Openbook, η αλήθεια είναι ότι η πρότασή του με ιντρίγκαρε διπλά. Πρώτον γιατί θεωρώ ότι το μέλλον του βιβλίου είναι ηλεκτρονικό και δεύτερον επειδή πάντοτε με γοήτευε η ιδέα του Ανοικτού Περιεχομένου (Creative Commons). Χωρίς δεύτερη σκέψη, λοιπόν, έστειλα μήνυμα στον Γιάννη Φαρσάρη, δημιουργό της πλατφόρμας. Η ιδέα της κουβέντας τού άρεσε και με συνοπτικές διαδικασίες την οργανώσαμε.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Urban Diary1: Sneak Aces - ένα street fashion brand που 'μιλά' ελληνικά!

  blogger m:t 14.12.2015
  practiscope
  Urban Diary1: Sneak Aces - ένα street fashion brand που 'μιλά' ελληνικά!

  Βρεθήκαμε στο κατάστημα ρούχων στο Χαλάνδρι, κουβεντιάσαμε, δοκιμάσαμε και γνωρίσαμε καλύτερα το ελληνικό brand Sneak Aces αλλά και το δημιουργό του, Νίκο Παρασκευάκη.

  Από τα πιο ποιοτικά ελληνικά brand, το Sneak Aces, έχει βγει εκτός συνόρων καθώς οι συνεργασίες στο παρελθόν με αθλητές boardsports του εξωτερικού αλλά και οι προτιμήσεις του κοινού από διαφορετικά μέρη του κόσμου είναι πολλές.

  Πέρα όμως από τη μεγάλη ζήτηση στον κόσμο των extreme sports, τώρα πια το brand έχει καταφέρει να ξεφύγει από το αποκλειστικά αθλητικό στυλ. Τα ρούχα του Sneak Aces ξεχωρίζουν πια και στο χώρο του streetwear καθώς συνδυάζουν απλό και συγχρόνως ιδιαίτερο ύφος.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Στάση στην πόλη: To υφασματάδικο που έστειλε ξανά τις Αθηναίες στις μοδίστρες

  blogger m:t 8.12.2015
  practiscope
  Στάση στην πόλη: To υφασματάδικο που έστειλε ξανά τις Αθηναίες στις μοδίστρες

  Ο Erotokritos και τα μπουμπουκάκια του!

  Πριν κατέβεις στο μαγικό υπόγειο στην οδό Περικλέους 42 σε καλωσορίζει η ταμπέλα στο δρόμο «Βρισκόμαστε σε εκπληκτική κατάσταση» με τον Erotokrito στο φόντο σε στάση καμαρωτή.

  «Τι ψώνιο» σκέφτεσαι με ευκολία από μέσα σου και κατεβαίνεις τα σκαλιά. Και πέφτεις πάνω σε έναν απροσδόκητο πανζουρλισμό (σε καθημερινή βάση) με γυναίκες όλων των ηλικιών να περιτριγυρίζουν τα τόπια με φαντασία που οργιάζει για το τι μορφή θα πάρει το αντικείμενο του πόθου (το οποίο παρεμπιπτόντως βρίσκεις σε πολύ καλή τιμή).

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Bazaar με vintage θησαυρούς από 5 ευρώ!

  blogger m:t 7.12.2015
  practiscope
  Bazaar με vintage θησαυρούς από 5 ευρώ!

  Το "Look at the cut", ένα από τα πιο αξιόλογα Bazaar που γίνονται στην Αθήνα, επιστρέφει με χριστουγεννιάτικη διάθεση για 3 μέρες στις 7 ,8 , 9 Δεκεμβρίου.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Ο πολιτισμός της καλλιέργειας

  blogger m:t 1.12.2015
  practiscope
  Ο πολιτισμός της καλλιέργειας

  Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε έναν ιδιαίτερο χώρο, το πρώτο αστικό αγρόκτημα φυσικής και παραδοσιακής καλλιέργειας. Μέσα απο τα εκπαιδευτικά προγρἀμματα του αγροκτήματός μας οι συμμετέχοντες καλούνται να αποκτήσουν σημαντικό περιβαλλοντικό γνωστικό υλικό, αλλά και να αναπτύξουν με βιωματικό τρόπο μια  ολιστική περιβαλλοντική οπτική και πρακτική, όπου ο άνθρωπος δεν νοείται σαν αποκομμένο κομμάτι στην φυσική διαδικασία, αλλά είναι ένας νοήμων ενεργός οργανισμός, σε πλήρη αλληλεξάρτηση με το φυσικό του περιβάλλον και ως εκ τούτου ένα με την φύση γύρω του.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Το χόμπι που έγινε επάγγελμα

  blogger m:t 1.10.2015
  practiscope
  Το χόμπι που έγινε επάγγελμα

  Τα μέλη του BGNews μοιράζονται μαζί μας την αγάπη τους για τα επιτραπέζια

  Ολα ξεκίνησαν κάπου ανάμεσα στο παιχνίδι και το ψάξιμο στον αχανή χώρο του ίντερνετ. Τι γίνεται λοιπόν όταν έχεις ένα χόμπι και θες να ενημερωθείς γι” αυτό, αλλά δεν μπορείς; Αυτό το ερώτημα μας ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο καλοκαίρι, μέχρι που καταλήξαμε ότι αφού δεν βγάζουμε άκρη, θα δημιουργήσουμε εμείς αυτό που ψάχνουμε: ένα μέσο που να μπορεί κανείς να έχει πολύπλευρη ενημέρωση για τα επιτραπέζια παιχνίδια. Κάπως έτσι γεννήθηκε το BGNews.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Υπόγειος παράδεισος

  blogger ioli 11.9.2015
  practiscope
  Υπόγειος παράδεισος

  100 και πλέον πόδια κάτω από τους δρόμους του πολυσύχναστου Λονδίνου βρίσκεται ένας σπηλαιώδης, εγκαταλελειμμένος χώρος. Αρχικά χτίστηκε ως καταφύγιο για βόμβες την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και σχεδιάστηκε για να παρέχει προστασία και στέγη σε περίπου 8.000 ανθρώπους. Ο χώρος αυτός παρέμεινε εγκαταλελειμμένος για περίπου 70 χρόνια, ώσπου οι επιχειρηματίες Richard Ballard και Steven Dring αποφάσισαν να τον μετατρέψουν στην πρώτη παγκόσμια υπόγεια φάρμα ονόματι Growing Underground / Μεγαλώνοντας Υπόγεια.

  Διαβάστε Περισσότερα