• Tanzania for a cause

  blogger T.A.F. 30.10.2017
  practiscope
  Tanzania for a cause

  Μία χώρα με πανέμορφη τροπική βλάστηση, απέραντες εκτάσεις σαβάνα και παρθένα δάση, μέρος των οποίων δυστυχώς καταστρέφονται λόγω υπερεκμετάλλευσης. Στο πλαίσια αυτό, γεννήθηκε ως ανάγκη η ιδέα της φάρμας πουλερικών ως ένα πρότζεκτ της SANA, το οποίο έχει ως στόχο να βοηθήσει την  τοπική κοινότητα του χωριού Gongo στην δημιουργία νέου, εναλλακτικού τρόπου εισοδήματος, αντί της ξυλείας που έχει αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Designisthis: το ελληνικό concept store για τους λάτρεις του Design

  blogger T.A.F. 13.6.2017
  practiscope
  Designisthis: το ελληνικό concept store για τους λάτρεις του Design

  Το Designisthis είναι ένα concept store που προτείνει ιδιαίτερα πρωτότυπα αντικείμενα σε εντυπωσιακά μεγάλη ποικιλία τιμών αλλά και σχεδιαστικών στυλ. Αν αναζητάτε προϊόντα με προσεγμένο design ή αν ψάχνετε μανιωδώς ποιοτικά και πρωτότυπα δώρα τότε μην παραλείψετε να το επισκεφτείτε.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: design

 • Το Love Your Local Market 2017 επιστρέφει

  blogger T.A.F. 19.5.2017
  practiscope
  Το Love Your Local Market 2017 επιστρέφει

  Ο ΟΚΑΑ ΑΕ, (Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας) ως μέλος της WUWM (World Union of Wholesale Markets), φέρνει στην χώρα μας την μεγαλύτερη γιορτή των Αγορών. Η καμπάνια επικεντρώνεται φέτος στη νέα γενιά, με κεντρικό σύνθημα “markets for the new generation”. Συμμετέχουν συνολικά 19 χώρες και 2.000 τοπικές αγορές με στόχο να «ενωθούν» μικρές και μεγάλες τοπικές Αγορές, να προβληθεί η σχέση μεταξύ Αγορών, καταναλωτών και τοπικών κοινωνιών, να δυναμώσει η χονδρική και λιανική αγορά και να αναδειχθούν ποιοτικά προϊόντα που διακινούνται στις τοπικές αγορές όλης της χώρας.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ελληνικό χρώμα στα κύματα

  blogger T.A.F. 9.8.2016
  practiscope
  Ελληνικό χρώμα στα κύματα

  Οι αδερφές Πατρικίου φτιάχνουν τα kauskaki ή αλλιώς κάλτσες για τη… σανίδα σου

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Βιβλία στην πρίζα

  blogger T.A.F. 1.4.2016
  practiscope
  Βιβλία στην πρίζα

  Ο Γιάννης Φαρσάρης ανεβάζει τα βιβλία στο Openbook και τα… απελευθερώνει

  Οταν ο φίλος Δημήτρης μου πρότεινε να ψάξω την ανοικτή βιβλιοθήκη Openbook, η αλήθεια είναι ότι η πρότασή του με ιντρίγκαρε διπλά. Πρώτον γιατί θεωρώ ότι το μέλλον του βιβλίου είναι ηλεκτρονικό και δεύτερον επειδή πάντοτε με γοήτευε η ιδέα του Ανοικτού Περιεχομένου (Creative Commons). Χωρίς δεύτερη σκέψη, λοιπόν, έστειλα μήνυμα στον Γιάννη Φαρσάρη, δημιουργό της πλατφόρμας. Η ιδέα της κουβέντας τού άρεσε και με συνοπτικές διαδικασίες την οργανώσαμε.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Urban Diary1: Sneak Aces - ένα street fashion brand που 'μιλά' ελληνικά!

  blogger T.A.F. 14.12.2015
  practiscope
  Urban Diary1: Sneak Aces - ένα street fashion brand που 'μιλά' ελληνικά!

  Βρεθήκαμε στο κατάστημα ρούχων στο Χαλάνδρι, κουβεντιάσαμε, δοκιμάσαμε και γνωρίσαμε καλύτερα το ελληνικό brand Sneak Aces αλλά και το δημιουργό του, Νίκο Παρασκευάκη.

  Από τα πιο ποιοτικά ελληνικά brand, το Sneak Aces, έχει βγει εκτός συνόρων καθώς οι συνεργασίες στο παρελθόν με αθλητές boardsports του εξωτερικού αλλά και οι προτιμήσεις του κοινού από διαφορετικά μέρη του κόσμου είναι πολλές.

  Πέρα όμως από τη μεγάλη ζήτηση στον κόσμο των extreme sports, τώρα πια το brand έχει καταφέρει να ξεφύγει από το αποκλειστικά αθλητικό στυλ. Τα ρούχα του Sneak Aces ξεχωρίζουν πια και στο χώρο του streetwear καθώς συνδυάζουν απλό και συγχρόνως ιδιαίτερο ύφος.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Στάση στην πόλη: To υφασματάδικο που έστειλε ξανά τις Αθηναίες στις μοδίστρες

  blogger T.A.F. 8.12.2015
  practiscope
  Στάση στην πόλη: To υφασματάδικο που έστειλε ξανά τις Αθηναίες στις μοδίστρες

  Ο Erotokritos και τα μπουμπουκάκια του!

  Πριν κατέβεις στο μαγικό υπόγειο στην οδό Περικλέους 42 σε καλωσορίζει η ταμπέλα στο δρόμο «Βρισκόμαστε σε εκπληκτική κατάσταση» με τον Erotokrito στο φόντο σε στάση καμαρωτή.

  «Τι ψώνιο» σκέφτεσαι με ευκολία από μέσα σου και κατεβαίνεις τα σκαλιά. Και πέφτεις πάνω σε έναν απροσδόκητο πανζουρλισμό (σε καθημερινή βάση) με γυναίκες όλων των ηλικιών να περιτριγυρίζουν τα τόπια με φαντασία που οργιάζει για το τι μορφή θα πάρει το αντικείμενο του πόθου (το οποίο παρεμπιπτόντως βρίσκεις σε πολύ καλή τιμή).

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Bazaar με vintage θησαυρούς από 5 ευρώ!

  blogger T.A.F. 7.12.2015
  practiscope
  Bazaar με vintage θησαυρούς από 5 ευρώ!

  Το "Look at the cut", ένα από τα πιο αξιόλογα Bazaar που γίνονται στην Αθήνα, επιστρέφει με χριστουγεννιάτικη διάθεση για 3 μέρες στις 7 ,8 , 9 Δεκεμβρίου.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging