• Η γιορτή των λουλουδιών στις αυλές των σπιτιών της Κόρντοβα (video)

  blogger persa 13.5.2016
  κοινωνία
  Η γιορτή των λουλουδιών στις αυλές των σπιτιών της Κόρντοβα (video)

  Στη Κόρντοβα της Ανδαλουσίας, τη ‘μακρινή και μόνη’ όπως την αποκαλεί σε ένα ποίημά του ο Λόρκα, κάθε Μάιο γιορτάζουν τον ερχομό της Άνοιξης ποικιλοτρόπως με τον διαγωνισμό για την πιο όμορφα ‘ανθισμένη’ αυλή να πρωτοστατεί.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Ένα σακίδιο για τον δρόμο

  blogger m:t 21.4.2016
  κοινωνία
  Ένα σακίδιο για τον δρόμο

  Μετά από την μεγάλη ανταπόκρισή σας η ΠΑΡΕΑ επαναλαμβάνει αυτή την όμορφη δράση :) Θα ετοιμάσουμε παιδικά σακίδια για τα προσφυγόπουλα! Σκοπός μας είναι να κάνουμε μερικά από αυτά να χαμογελάσουν και να τους χαρίσουμε μερικά χρήσιμα αντικείμενα για το μακρύ τους ταξίδι.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Μια 2λεπτη βόλτα στις άγριες τουλίπες της Χίου (video)

  blogger persa 5.4.2016
  κοινωνία
  Μια 2λεπτη βόλτα στις άγριες τουλίπες της Χίου (video)

  Ένα μικρό δείγμα από τις ομορφιές που η φύση απλόχερα μοιράζει στο 2λεπτο βίντεο του Παναγιώτη Μαυράκη και αφιερωμένο στις ‘λαλάδες’ τις άγριες τουλίπες της Χίου που τέτοια εποχή, κυρίως τον Μάρτιο, κατακλύζουν με κόκκινο χρώμα τις γεωργικές καλλιέργειες  στο κεντρικό τμήμα του νησιού.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • 'Ένα σακίδιο για το δρόμο': Δράση διανομής σακιδίων σε προσφυγόπουλα στο Πόρτα

  blogger m:t 9.3.2016
  κοινωνία
  'Ένα σακίδιο για το δρόμο': Δράση διανομής σακιδίων σε προσφυγόπουλα στο Πόρτα

  Το Θέατρο Πόρτα υποστηρίζει την πρωτοβουλία “Ένα σακίδιο για το δρόμο...”, της ομάδας προσφοράς και αλληλεγγύης ΠΑΡΕΑ, μια δράση διανομής παιδικών σακιδίων σε προσφυγόπουλα. Τα σακίδια θα συλλέγονται στο ΠΟΡΤΑ και σε συνεργασία με την ομάδα ΠΑΡΕΑ θα διανέμονται στα παιδιά, στο λιμάνι του Πειραιά.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Αυτογνωσία: Στροφή προς τον αληθινό εαυτό

  blogger m:t 1.2.2016
  κοινωνία
  Αυτογνωσία: Στροφή προς τον αληθινό εαυτό

  6 συναντήσεις για τη φροντίδα του εαυτού μου

  Ο μοναδικός πραγματικός μας σύντροφος, από την πρώτη ως την τελευταία μας ανάσα, είναι ο εαυτός μας. Και όμως, ενώ καθημερινά καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να κατανοήσουμε τους άλλους γύρω μας, στον εαυτό μας αφιερώνουμε ελάχιστο χρόνο. Το σεμινάριο Αυτογνωσία: Στροφή προς τον αληθινό εαυτό έχει αμιγώς ανθρωπιστικό χαρακτήρα και είναι το δώρο που χρωστάμε στον ίδιο μας τον εαυτό.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Ιράν: «Οι τοίχοι της καλοσύνης» στηρίζουν τους άστεγους

  blogger Myrsini Anomeriti 21.1.2016
  κοινωνία
  Ιράν: «Οι τοίχοι της καλοσύνης» στηρίζουν τους άστεγους

  Μερικοί γάντζοι και κρεμάστρες τοποθετημένα σε ζωγραφισμένους τοίχους στο δρόμο κάτω από την επιγραφή «Αν δεν το χρειάζεσαι, άφησε το. Αν το χρειάζεσαι, πάρτο» είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν τους «τοίχους της καλοσύνης» στο Ιραν. Πρόκειται για ένα project στο πλαίσιο του οποίου άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν σε αυτές τις «υπαίθριες ντουλάπες» παλτό, ζεστά ρούχα και άλλα πράγματα που δεν χρειάζονται προκειμένου να βοηθήσουν τους χιλιάδες άστεγους της χώρας, σε μία χρονική συγκυρία, όπου οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την ήδη δύσκολη καθημερινότητά τους.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Βγάλε το δέντρο από την πρίζα!

  blogger Annie Papapanagiotou 19.1.2016
  κοινωνία
  Βγάλε το δέντρο από την πρίζα!

  Για κάποιους οι γιορτές είναι σαν την πρόγνωση καιρού. Πολλές προσδοκίες κι ετοιμασίες για μια χιονισμένη καρτ ποστάλ που δεν ήρθε ποτέ. Και μένεις με το snowboard στο πορτ μπαγκάζ και την απογοήτευση αρμένικη επίσκεψη. Εκτός κι αν είσαι έτοιμος να κάνεις το παραπάνω βήμα προκειμένου να βρεις το «χιόνι» σου, το εορταστικό σου πνεύμα. Λίγο το βαθύτερο νόημα των εορτών, λίγο οι φίλοι και οι συγγενείς, μπήκες στο πνεύμα και είσαι έτοιμος να ανοίξεις την καρδιά σου, να γιορτάσεις. Για άλλους είναι ένα βολικό μούδιασμα. Νεκρώνει το επείγον της καθημερινότητας, πατάει pause, τα αφήνεις όλα στην άκρη και "δεν χρειάζεται να το λύσεις τώρα, μετά τις διακοπές".

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Στάση στην πόλη: Στέκι Μεταναστών στην Τσαμαδού- Ταχύρυθμα μαθήματα αλληλεγγύης

  blogger m:t 24.11.2015
  κοινωνία
  Στάση στην πόλη: Στέκι Μεταναστών στην Τσαμαδού- Ταχύρυθμα μαθήματα αλληλεγγύης

  Ο Αχιλλέας Πεκλάρης είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της πόλης στον ενεργό ακτιβισμό γύρω από το προσφυγικό κύμα στην Ελλάδα. Οι ζωντανές ανταποκρίσεις του από τα σημεία των γεγονότων οδηγούν όσους θέλουν (κι είναι πολλοί αυτοί) να ενημερώνονται άμεσα κι αδιαμεσολάβητα στο site τουachilleshill.com.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging