• Φθινοπωρινό πάρτι ανταλλαγής ρούχων

  blogger persa 10.10.2016
  κοινωνία
  Φθινοπωρινό πάρτι ανταλλαγής ρούχων

  Για μια ακόμη χρονιά, καταμεσής του Φθινοπώρου, η ομάδα ‘Μπες στα ρούχα μου – ανταλλαγή ρούχων’ διοργανώνει ένα Κυριακάτικο πάρτι ανταλλαγής ρούχων προτείνοντάς μας τον πιο όμορφο τρόπο να κάνουμε χώρο στις ντουλάπες μας. Παίρνουμε αγκαλιά τα όμορφά μας ρούχα -που όμως δεν χρειαζόμαστε πια -και πηγαίνουμε να γνωριστούμε και να πιούμε καφέ με όλους εκείνους που πιστεύουν στην αξία της ανταλλαγής, του μοιράσματος και της αλληλεγγύης.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Συγκέντρωση ειδών για οικογένειες προσφύγων στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

  blogger m:t 5.10.2016
  κοινωνία
  Συγκέντρωση ειδών για οικογένειες προσφύγων στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

  Στο πλαίσιο της έκθεσης «Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες», το Thessaloniki Museum of Photography-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης (Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών), οργανώνει συγκέντρωση ειδών (σχολικά αντικείμενα, είδη ζωγραφικής και σχεδίου, παιδικά παιχνίδια κ.ά.) στον χώρο του, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν σε οικογένειες προσφύγων.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Η «σχεδία» της γονιμότητας

  blogger m:t 26.9.2016
  κοινωνία
  Η «σχεδία» της γονιμότητας

  Μπαίνουμε στα δύσβατα μονοπάτια προς τη γέννηση, ακολουθούμε τα ίχνη του Πίκατσου (και αυτός τα δικά μας), καθόμαστε γύρω από το τραπέζι της συμφιλίωσης και της γνώσης, διαβάζουμε το αγαπημένο μας βιβλίο στον τετράποδο, μαλλιαρό μας δάσκαλο, ξορκίζουμε το κακό γιατί τα παιδιά δεν είναι μάγοι, ακούμε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από το ταξίδι της μεγάλης φυγής, κάνουμε Τέχνη για θεραπευτικούς λόγους, μετατρέπουμε την πλατεία Αριστοτέλους σε ένα απέραντο, φιλόξενο γήπεδο ποδοσφαίρου. Αυτά και άλλα πολλά στη «σχεδία» Οκτωβρίου 2016 (τεύχος #41). 

  Από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στους δρόμους της πόλης

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Τα ΜΜΕ για το μέλλον της Ευρώπης στο 1ο Διεθνές Συνέδριο: ''Europe in Discourse: Identity, Diversity, Borders''.

  blogger m:t 20.9.2016
  κοινωνία
  Τα ΜΜΕ για το μέλλον της Ευρώπης στο 1ο Διεθνές Συνέδριο: ''Europe in Discourse: Identity, Diversity, Borders''.

  Το Hellenic American University (Manchester, NH, ΗΠΑ) σε συνεργασία με το Hellenic American College παρουσιάζει στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2016, το 1ο Διεθνές Συνέδριο “Europe in Discourse: Identity, Diversity, Borders”. 

  Περισσότεροι από 200 ερευνητές, μεταξύ των οποίων γλωσσολόγοι, ιστορικοί, οικονομολόγοι και κοινωνιολόγοι, από 40 διαφορετικές χώρες, θα συναντηθούν στην πόλη των Αθηνών σε μια προσπάθεια να διερευνήσουν σειρά ζητημάτων προσδιοριστικών της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Μεταξύ των εκδηλώσεων του συνεδρίου ξεχωρίζουν 2 panel που έχουν ως στόχο να παρουσιάσουν δημοσιογράφους και ανθρώπους που μετέχουν ενεργά στα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια ζωντανή συζήτηση για να απαντηθούν φλέγοντα ερωτήματα που αφορούν στο παρόν και το μέλλον της Ευρώπης.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Πολύχρωμα 'καταφύγια' για τους φτερωτούς μας φίλους

  blogger persa 2.9.2016
  κοινωνία
  Πολύχρωμα 'καταφύγια' για τους φτερωτούς μας φίλους

  Τα τελευταία 7 χρόνια ο Δανός καλλιτέχνης Thomas Dambo έχει κατασκευάσει 3.500 φωλιές για τους φτερωτούς κατοίκους διαφόρων πόλεων σ΄όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας διάφορες πεταμένες ξύλινες επιφάνειες όπως σπασμένα skateboards. Έχοντας δε ασχοληθεί στο παρελθόν με το graffiti στο τέλος ‘ντύνει’ τα μικροσκοπικά ‘καταφύγια’ άλλες φορές με ζωηρά χρώματα και άλλες καμουφλάροντάς τα έτσι ώστε να μην ξεχωρίζουν από τα χρώματα της πόλης.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • «Φροντίδα εν κινήσει» Παρουσιάστηκε το λεωφορείο κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής για τους αστέγους της Αθήνας

  blogger m:t 4.7.2016
  κοινωνία
  «Φροντίδα εν κινήσει» Παρουσιάστηκε το λεωφορείο κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής για τους αστέγους της Αθήνας

  Η MKO PRAKSIS με την ευγενική χορηγία της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την υποστήριξη των Οργανισμών φορέων ΟΑΣΑ και ΟΣΥ, πραγματοποίησαν συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 29 Ιουνίου, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της 1ης στην Ευρώπη και 3ης σε παγκόσμιο επίπεδο κινητής μονάδας ατομικής υγιεινής για αστέγους (Mobile Day Center).

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Ανοικτό Συνέδριο Κοινωνίας Πολιτών για την Κοινωνική Οικονομία

  blogger m:t 9.6.2016
  κοινωνία
  Ανοικτό Συνέδριο Κοινωνίας Πολιτών για την Κοινωνική Οικονομία

  Η διοργάνωση του Συνεδρίου είναι μια πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας (Π.Ε.Σ.Κ.Ο.) σε σύμπραξη με το Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και  Πολιτικών Επιστημών και σε συνεργασία τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα στο χώρο των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών, γεγονός που καταδεικνύει ότι πρόκειται για το πρώτο εγχείρημα, σε σχέση με τα μέχρι σήμερα, που ξεκινά από τα κάτω δηλαδή από τους ίδιους τους φορείς της κοινωνικής οικονομίας.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • 2ο Αστικό ΠικΝικ στο Πεδίον του Άρεως

  blogger m:t 8.6.2016
  κοινωνία
  2ο Αστικό ΠικΝικ στο Πεδίον του Άρεως

  Το 2ο Αστικό ΠΙΚΝΙΚ έρχεται να μας συναντήσει σε έναν πολύτιμο «πνεύμονα» του κέντρου της πόλης, στο Πεδίον του Άρεως, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016. Όσοι θελήσουν να φέρουν το καλαθάκι του πικνίκ τους στο Πεδίον του Άρεως, το ραντεβού ορίζεται στην κεντρική είσοδο του πάρκου (άγαλμα Βασ. Κωνσταντίνου) στις 10.15 το πρωί.

  Η φετινή πρόταση του Οργανισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων κινείται γύρο από τους άξονες της οικονομίας του φαγητού και τον  περιορισμό της σπατάλης των τροφίμων, της  περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και τους εναλλακτικούς τρόπους άθλησης  σε ανοικτούς  χώρους.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging