• 'Όλοι είμαστε συνδεδεμένοι'

  blogger persa 12.8.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  'Όλοι είμαστε συνδεδεμένοι'

  Μεσούντων των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο όπου πολλοί βλέπουν δύο κόσμους (αντιμέτωπους ...στο φιλέ) είπα να γράψω δύο λόγια για το 'Ethnicities', την τεράστια τοιχογραφία του βραζιλιάνου street artist Kobra την οποία φιλοτέχνησε, όπως ο ίδιος αναφέρει, θέλοντας να καταδείξει την ανάγκη για ειρήνη στον κόσμο, εφ’ όσον, είτε μας αρέσει είτε όχι, όλοι είμαστε συνδεδεμένοι με όλους.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Μια σχάρα από 'φρεάτιο' στο t-shirt μου

  blogger persa 9.8.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Μια σχάρα από 'φρεάτιο' στο t-shirt μου

  Το ανήσυχο πνεύμα και η αστείρευτη δημιουργικότητα των σχεδιαστών προσφέρει απλόχερα νέες ιδέες που κοσμούν τα ρούχα μας και τα accessories μας. Η ικανότητα να διακρίνουν σε κάθε τι γύρω τους και μία διαφορετική χρήση από τη ΄δεδομένη’ είναι από τις ‘ειδήσεις’ που πιστεύω ότι πράγματι ομορφαίνουν τη μέρα μας.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Ένα κινούμενο γλυπτό (video)

  blogger persa 8.8.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Ένα κινούμενο γλυπτό (video)

  Η εντυπωσιακή εικαστική εγκατάσταση ‘Liquid Shard’ που θυμίζει που θυμίζει εναέριες χορογραφίες αποδημητικών πουλιών στολίζει εδώ και λίγες μέρες την Pershing Square στο Los Angeles. Το κινούμενο γλυπτό καλύπτει μία επιφάνεια 1.400 τετραγωνικών μέτρων περίπου και αποτελείται από 1000 πλαστικές ασημί κορδέλες. Η κίνηση της εγκατάστασης με το φως να διαθλάται σε αυτή παρουσιάζουν ένα αποτέλεσμα που σε υπνωτίζει.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 'Ένας ιστός αράχνης από χρώματα'

  blogger persa 3.8.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  'Ένας ιστός αράχνης από χρώματα'

  Η συνεργασία του αρχιτέκτονα Renzo Piano, γνωστού σε όλους μας από το Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με το αρχιτεκτονικό γραφείο alvisi kirimoto + partners, και η επιθυμία των δημιουργών για ανάδειξη της ομορφιάς και της σπουδαιότητας κάθε αστικού τοπίου ασχέτως μεγέθους ‘χάρησαν’ στην Tempio Pausania -πόλη 14.000 κατοίκων στη βόρεια Σαρδηνία, μία πολύχρωμη εντυπωσιακή εικαστική εγκατάσταση που θυμίζει animation.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Στροβιλισμοί στο κέντρο της πόλης

  blogger persa 1.8.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Στροβιλισμοί στο κέντρο της πόλης

  Μια σφαίρα καμωμένη από εκατοντάδες παραδοσιακά πλαστικά σφυριά όλων των χρωμάτων προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες του Πόρτο να απελευθερώσουν τα όποια αποθέματα παιδικότητας διαθέτουν και να στροβιλιστούν μαζί της σε κάθε πέρασμά τους από το κέντρο της πόλης.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ένα 'σμήνος πουλιών' σε μια 'κρυμμένη' αυλή

  blogger persa 27.7.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Ένα 'σμήνος πουλιών' σε μια 'κρυμμένη' αυλή

  Ένα σμήνος λευκών γερανών φιλοτεχνημένων με την πανάρχαια ιαπωνική τέχνη origami έχουν κατακλύσει μια πανέμορφη αυλή ιστορικού κτιρίου στο Montpellier στο πλαίσιο του Festival des Architectures Vives. Η πανέμορφη εικαστική εγκατάσταση ‘in n’ over’ αποκύημα ‘στιγμιαίου ονείρου και στοχασμού’ της ομάδας των γάλλων σχεδιαστών Maxime Derrouch , Typhaine Le Goff et Emeline Marty συμβολίζει, σύμφωνα με τους δημιουργούς, την καινοτομία και τις ιδέες.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Εκατοντάδες κούνιες κρέμονται στον 'ουρανό'

  blogger persa 25.7.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Εκατοντάδες κούνιες κρέμονται στον 'ουρανό'

  Εδώ και λίγες μέρες και μέχρι τέλους Αυγούστου κάτοικοι και επισκέπτες του Λουξεμβούργου διασχίζοντας το κέντρο της πόλης τους καλοσορίζει ένα νοσταλγικό σκηνικό. Σε πολύχρωμα σκοινιά ριγμένα λες από κάποιο μαγικό χέρι κρέμονται 450 κούνιες που αιωρούνται ξυπνώντας μνήμες γεμάτες ξεγνοιασιά.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Έλα να παίξουμε

  blogger persa 14.7.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Έλα να παίξουμε

  Πριν μερικούς μήνες είδαμε την φωτογράφο Inge Prader να δίνει ‘σάρκα και οστά’ σε ερωτικά έργα του Gustav Klimt για το Life Ball της Βιέννης –μεγάλη φιλανθρωπική διοργάνωση για την καταπολέμηση του AIDS. Πώς βρίσκετε την ιδέα, με παρέα ή χωρίς να κάνετε κάτι αντίστοιχο απλά και μόνο για να γνωρίσετε με έναν διαφορετικό τρόπο κάποια έργα μεγάλων δημιουργών? Ή ακόμη πιο απλά, μόνον για να παίξουμε με τους φίλους μας ή να ‘διασκεδάσουμε’ την κούρασή μας.

  Διαβάστε Περισσότερα

Επιστροφή