• Πολύχρωμα 'καταφύγια' για τους φτερωτούς μας φίλους

  blogger persa 2.9.2016
  κοινωνία
  Πολύχρωμα 'καταφύγια' για τους φτερωτούς μας φίλους

  Τα τελευταία 7 χρόνια ο Δανός καλλιτέχνης Thomas Dambo έχει κατασκευάσει 3.500 φωλιές για τους φτερωτούς κατοίκους διαφόρων πόλεων σ΄όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας διάφορες πεταμένες ξύλινες επιφάνειες όπως σπασμένα skateboards. Έχοντας δε ασχοληθεί στο παρελθόν με το graffiti στο τέλος ‘ντύνει’ τα μικροσκοπικά ‘καταφύγια’ άλλες φορές με ζωηρά χρώματα και άλλες καμουφλάροντάς τα έτσι ώστε να μην ξεχωρίζουν από τα χρώματα της πόλης.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Πρωτοποριακή τεχνική θα παράγει 4,5 δισεκατομμύρια λίτρα πόσιμο νερό από τον ωκεανό

  blogger persa 31.8.2016
  τεχνολογία-επιστήμη
  Πρωτοποριακή τεχνική θα παράγει 4,5 δισεκατομμύρια λίτρα πόσιμο νερό από τον ωκεανό

  Ο τεράστιος ‘σωλήνας’ που επιπλέει το τελευταίο διάστημα στα ανοιχτά της Santa Monica στην Καλιφόρνια έχει τη δυνατότητα, λειτουργώντας με ηλιακή ενέργεια, να αφαλατώνει το θαλασσινό νερό και να παράγει 4,5 δισεκατομμύρια λίτρα πόσιμου νερού για την πόλη. Παράλληλα ο χώρος θα είναι προσβάσιμος σε επισκέπτες για να απολαμβάνουν την πανοραμική θέα του ωκεανού.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Παράθυρα στολισμένα λες με 'πολύχρωμους δαντελένιους γιακάδες'

  blogger persa 29.8.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Παράθυρα στολισμένα λες με 'πολύχρωμους δαντελένιους γιακάδες'

  Τα τελευταία χρόνια ο Ρώσος φωτογράφος Ivan Hafizov ταξιδεύει στην αχανή χώρα του συγκεντρώνοντας σε φωτογραφικά καρέ ένα πολύτιμο κομμάτι της πολιτιστικής της κληρονομιάς που χάνεται. Τα παράθυρα με τα ξύλινα σκαλιστά πλαίσια. Δείγματα της περίτεχνης ξυλουργικής τέχνης nalichniki, απαραίτητης διακόσμησης του παραδοσιακού ρωσικού σπιτιού. Οι ρίζες της λαϊκής αυτής τέχνης εικάζεται να βρίσκονται στους παγανιστικού χρόνους εκφράζοντας την ανάγκη των κατοίκων να ξορκίσουν κάθε κακό.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Αέναες κινήσεις καθημερινότητας

  blogger persa 26.8.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Αέναες κινήσεις καθημερινότητας

  Ο αυτοδίδακτος φωτογράφος Francois Beaurain ταξίδεψε το 2014 στη Λιβερία και διάλεξε να παρουσιάσει καλλιτεχνικά με πολύ ζωντανό τρόπο τα μέρη που περιπλανήθηκε και τις σκηνές καθημερινότητας των ανθρώπων που συνάντησε εκεί.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Δωρεάν πρόσβαση στο αρχείο της συλλογής Bauhaus του Πανεπιστημίου του Harvard

  blogger persa 24.8.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Δωρεάν πρόσβαση στο αρχείο της συλλογής Bauhaus του Πανεπιστημίου του Harvard

  Το 2019 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την εμφάνιση της σχολής Bauhaus και το Πανεπιστήμιο του Harvard προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε κάθε έναν που ενδιαφέρεται να γνωρίσει μία από τις πρώτες και συνάμα μεγαλύτερες συλλογές έργων του καλλιτεχνικού και αρχιτεκτονικού κινήματος που επηρέασε όσο λίγα τον 20ο αιώνα.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ένα έργο τέχνης 10.000 τ.μ. στην πλαγιά του βουνού

  blogger persa 22.8.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Ένα έργο τέχνης 10.000 τ.μ. στην πλαγιά του βουνού

  Η αγάπη του για το περιβάλλον και την street art οδήγησαν τον Γάλλο καλλιτέχνη Guillaume Legros aka Saype στην δημιουργία ενός εφήμερου και ταυτόχρονα μνημειώδους έργου 10.000 τετραγωνικών μέτρων στην πλαγιά ενός τεράστιου λόφου στην ορεινή περιοχή Leysin, στην Ελβετία.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging / land art

 • Η δύναμη της μονάδας

  blogger persa 18.8.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Η δύναμη της μονάδας

  Το 1979 ο 16χρονος Jadav Payeng βλέποντας κοντά στον τόπο κατοικίας του το νησί Majuli, στο ποτάμι Brahmaputra της βόρειας Ινδίας, να διαβρώνεται μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο εξ αιτίας των μουσώνων αποφάσισε μόνος του να κάνει κάτι γι’ αυτό και απλά φύτεψε ένα δέντρο. Από τότε, επί 37 ολόκληρα χρόνια συνέχισε να φυτεύει δέντρα καταφέρνοντας έτσι να δημιουργήσει ένα δάσος 5.500 στρεμμάτων μετατρέποντας τον άλλοτε ‘νεκρό’ τόπο σε καταφύγιο άγριων ζώων και πουλιών.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging / video

 • Ένας κόσμος σε 'πακέτο'

  blogger persa 16.8.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Ένας κόσμος σε 'πακέτο'

  Ο σχεδιαστής και φωτογράφος Petey Ulatan με τον τρόπο που επεξεργάζεται τις φωτογραφίες θάλεγε κανείς ότι μοιάζει να θέλει να προσφέρει κομμάτια του όμορφου κόσμου που μας περιβάλλει σε ‘συσκευασία δώρου’.

  Διαβάστε Περισσότερα

Επιστροφή