• Ο αέναος κύκλος της ζωής (video)

  blogger persa 21.9.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Ο αέναος κύκλος της ζωής (video)

  Το ανθρώπινο σώμα είναι το αγαπημένο θέμα του γιαπωνέζου καλλιτέχνη Kouhei Nakama και το διερευνά για μια ακόμη φορά μέσα από την τελευταία του δημιουργία το ‘Cycle’. Σε ένα CG video animation διάρκειας 2,5 λεπτών ο βραβευμένος δημιουργός ‘οπτικοποιεί’ ψηφιακά τον αέναο κύκλο της φθοράς και της αναγέννησης όπως αυτός συντελείται στο σώμα μας. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Στο χρώμα ...του αίματος

  blogger persa 19.9.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Στο χρώμα ...του αίματος

  Μία ακόμη καθηλωτική εικαστική εγκατάσταση της Γιαπωνέζας καλλιτέχνιδος Chiharu Shiota έχει κατακλύσει εδώ και λίγες μέρες το αίθριο της γκαλερί Blain|Southern στο Βερολίνο. Ένα λαβυρινθώδες πλέγμα από κόκκινο νήμα καλύπτει το ταβάνι και τους τοίχους καταλήγοντας σε ένα στολίσκο από σκελετούς καϊκιών.  ‘Uncertain Journey’ ο τίτλος του έργου με το οποίο η καλλιτέχνης συμβολίζει αφενός με το κόκκινο χρώμα το αίμα που κυλάει στις φλέβες μας και αφετέρου με τα μπερδεμένα νήματα τις νευρωνικές συνδέσεις του εγκεφάλου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Αθήνα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018

  blogger persa 16.9.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Αθήνα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018

  Προχθές η γενική διευθύντρια της Unesco Irina Bokova ανακοίνωσε ότι, η Αθήνα ορίζεται Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018, μετά από σύσταση της συμβουλευτικής επιτροπής του σχετικού προγράμματος του διεθνούς Οργανισμού.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Δημιουργία δάσους στην έρημο με χρήση λυμάτων

  blogger persa 14.9.2016
  τεχνολογία-επιστήμη
  Δημιουργία δάσους στην έρημο με χρήση λυμάτων

  Στη μέση της ερήμου, δύο ώρες μακριά από το Κάιρο, βρίσκεται το δάσος Serapium  -αποτέλεσμα ενός καινοτόμου προγράμματος της Αιγυπτιακής κυβέρνησης που στηρίζεται στη χρήση του νερού των λυμάτων για την ανάπτυξη των δέντρων και την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της ερημοποίησης.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Χορεύοντας στους τοίχους των κτιρίων (video)

  blogger persa 12.9.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Χορεύοντας στους τοίχους των κτιρίων (video)

  Συνδυάζοντας την χάρη των μπαλαρίνων και την σκληρότητα των αναρριχητών η ομάδα χορού Bandaloop εκτελεί κάθετες χορογραφίες σε ουρανοξύστες και εμβληματικά κτίρια σε όλο τον κόσμο.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 'Το τρυφερό σου ροζ'

  blogger persa 9.9.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  'Το τρυφερό σου ροζ'

  Για όσους σκέφτονται μια βόλτα στο Μιλάνο, ανάμεσα στα άλλα αξιοθέατα και εάν αγαπούν τη street art, στην περιοχή Bruzzano τους περιμένει μια ιδιαίτερη τοιχογραφία γεμάτη τρυφερότητα από τον Ιταλό καλλιτέχνη Francesco Camillo Giogino (aka Millo).

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ζωντανεύοντας τις μνήμες της 'Μεγάλης Φωτιάς' μετά από 350 χρόνια

  blogger persa 7.9.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Ζωντανεύοντας τις μνήμες της 'Μεγάλης Φωτιάς' μετά από 350 χρόνια

  Ο Αμερικανός καλλιτέχνης David Best, γνωστός για τα τεράστια γλυπτά που κατασκευάζει για το ετήσιο φεστιβάλ Burning Man, ήταν ο εμπνευστής της μεγαλειώδους αναπαράστασης της ΄Μεγάλης Φωτιάς’, της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Λονδίνο το 1666 αφήνοντας πίσω της τα ερείπια 13.000 σπιτιών –με αποτέλεσμα οι άστεγοι να ξεπεράσουν τις 70.000 και 87 εκκλησιών –μεταξύ αυτών τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 'Απλωμένες' αναμνήσεις

  blogger persa 5.9.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  'Απλωμένες' αναμνήσεις

  Η Φινλανδή καλλιτέχνης Kaarina Kaikkonen εδώ και πολλά χρόνια δημιουργεί εικαστικές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας χρησιμοποιώντας ίδιας κατηγορίας μεταχειρισμένα ρούχα π.χ. σακάκια ή πουκάμισα ή γραβάτες κ.λ.π.. Οι εντυπωσιακές καλλιτεχνικές επεμβάσεις της είτε σε ανοιχτό είτε σε κλειστό χώρο,  δεν στηρίζονται απλά και μόνο στην έννοια της ανακύκλωσης αλλά σημαίνουν πολύ περισσότερα.

  Διαβάστε Περισσότερα

Επιστροφή