• 'Το σύμβολο της σοφίας' ένα ακόμη αποτύπωμα στην πόλη από τον WD

  blogger persa 27.10.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  'Το σύμβολο της σοφίας' ένα ακόμη αποτύπωμα στην πόλη από τον WD

  Πέρασαν κιόλας δέκα μέρες που οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ‘Το μικρό Παρίσι των Αθηνών’ έλαβαν τέλος μα η ‘κουκουβάγια’ που ζωγράφισε ο street artist Wild Drawing (aka WD) στον τοίχο ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού ‘καρφώνει΄ με το βλέμμα της κάθε περαστικό της υπενθυμίζοντας τη ρήση του Τζίμι Χέντριξ ‘Knowleadge speaks - Wisdom listens’.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Εγκλωβισμένοι στα κινητά μας τηλέφωνα (video)

  blogger persa 24.10.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Εγκλωβισμένοι στα κινητά μας τηλέφωνα (video)

  Το νέο single του Moby ‘"Are You Lost in The World Like Me?" οπτικοποιημένο από τον animator Steve Cutts υπογραμμίζει την ‘γκρίζα’ καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου που έχει αποξενωθεί σε έναν ψεύτικο, εικονικό κόσμο. Που αντί να κοιτάζουμε τον άλλον και τους άλλους δίπλα μας ή απέναντί μας το βλέμμα μας είναι ‘καρφωμένο’ διαρκώς στην παλάμη μας που κρατάμε σαν ‘κόρη οφθαλμού’ το κινητό μας.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging / video

 • Αναδεικνύοντας τα πατώματα σαν έργα τέχνης

  blogger persa 21.10.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Αναδεικνύοντας τα πατώματα σαν έργα τέχνης

  Πριν ενάμιση χρόνο περίπου ο Γερμανός φωτογράφος Sebastian Erras -μένοντας προσωρινά στο Παρίσι και θεωρώντας τα αξιοθέατα της πόλης δεδομένα – άρχισε να προσέχει την ομορφιά που κρυβόταν ‘κάτω από τα πόδια του’ στα διάφορα κτίρια που επισκεπτόταν. Έτσι, με τη φωτογραφική του μηχανή στραμμένη προς τα κάτω, άρχισε να καταγράφει πατώματα με πολύχρωμα μωσαϊκά ή άλλα με γεωμετρικά σχέδια δημιουργώντας, θάλεγε κανείς, έναν εναλλακτικό χάρτη της πόλης του Παρισιού.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Σκαλίζοντας τη μύτη ενός μολυβιού (video)

  blogger persa 18.10.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Σκαλίζοντας τη μύτη ενός μολυβιού (video)

  Ο Ρώσος καλλιτέχνης Salavat Fidai έχει δημιουργήσει ένα λιλιπούτειο κόσμο σμιλεύοντας με περισσή δεξιοτεχνία τη μύτη ενός μολυβιού. Επιλέγοντας μολύβια με παχιά ράβδο γραφίτη στη μέση – είναι εκείνα που χρησιμοποιούν σκιτσογράφοι και ξυλουργοί - με τη βοήθεια ενός μαχαιριού X-Acto χαράσσει στη μύτη τους με κάθε λεπτομέρεια ιστορικά κτίρια, ερωτευμένες καρδιές, χειρονομίες χεριών και ότι άλλο ‘τραβάει η ψυχή του’.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Φθινοπωρινό πάρτι ανταλλαγής ρούχων

  blogger persa 10.10.2016
  κοινωνία
  Φθινοπωρινό πάρτι ανταλλαγής ρούχων

  Για μια ακόμη χρονιά, καταμεσής του Φθινοπώρου, η ομάδα ‘Μπες στα ρούχα μου – ανταλλαγή ρούχων’ διοργανώνει ένα Κυριακάτικο πάρτι ανταλλαγής ρούχων προτείνοντάς μας τον πιο όμορφο τρόπο να κάνουμε χώρο στις ντουλάπες μας. Παίρνουμε αγκαλιά τα όμορφά μας ρούχα -που όμως δεν χρειαζόμαστε πια -και πηγαίνουμε να γνωριστούμε και να πιούμε καφέ με όλους εκείνους που πιστεύουν στην αξία της ανταλλαγής, του μοιράσματος και της αλληλεγγύης.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Όλες οι εκθέσεις του ΜοΜΑ, από το 1929 μέχρι σήμερα, ένα κλικ μακριά

  blogger persa 6.10.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Όλες οι εκθέσεις του ΜοΜΑ, από το 1929 μέχρι σήμερα, ένα κλικ μακριά

  Ένα ψηφιακό αρχείο 3.542 εκθέσεων που φιλοξενήθηκαν στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA) από την πρώτη μέρα λειτουργίας του -το 1929 -μέχρι σήμερα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του μουσείου. Ένα υπέροχο ταξίδι στην ιστορία της τέχνης μέσω εικαστικών εκδηλώσεων στη διάρκεια 89 χρόνων στο MoMA ένα μόλις κλικ μακριά.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Ένα ζωηρόχρωμο graffiti 'ομορφαίνει' το Άσυλο Ανιάτων

  blogger persa 3.10.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  Ένα ζωηρόχρωμο graffiti 'ομορφαίνει' το Άσυλο Ανιάτων

  Καμιά δεκαριά μέρες πριν ‘περιδιαβαίνοντας’ στο facebook στάθηκα στη φωτογραφία μιας όμορφης, ζωηρόχρωμης τοιχογραφίας συνοδευόμενη από σχόλια τύπου ‘καταστροφή πολιτιστικού στοιχείου της γειτονιάς μας’. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 'Ένα τέλος - Mια αρχή' Η Εθνική Τράπεζα τιμά το έργο του Νίκου Αλεξίου

  blogger persa 26.9.2016
  τέχνες-πολιτισμός
  'Ένα τέλος - Mια αρχή' Η Εθνική Τράπεζα τιμά το έργο του Νίκου Αλεξίου

  Η Εθνική Τράπεζα γιορτάζει τα 175 χρόνια από την ίδρυσή της αποτίοντας φόρο τιμής στον εξαιρετικό καλλιτέχνη Νίκο Αλεξίου με προβολή στην πρόσοψη του ιστορικού της κτιρίου στην Πλατεία Κοτζιά του έργου του «Ένα τέλος – Μια αρχή».

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging / video

Επιστροφή