• ArtQuest

  blogger communispace 11.3.2015
  τέχνες-πολιτισμός
  ArtQuest

  Πως είναι η καλλιτεχνική σκηνή στην Κίνα; Ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος να συνταχθεί ένα δελτίο τύπου; Πως μπορώ να προστατεύσω τα πνευματικά μου δικαιώματα; Πως πρέπει να διαμορφώνονται οι αμοιβές βάσει εμπειρίας; Σε ερωτήματα όπως αυτά επιχειρεί να δώσει απαντήσεις το ArtQuest. Το site είναι μια πρωτοβουλία του “University of the Arts London” και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2001.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Factory of Art Rurality & Media

  blogger communispace 10.3.2015
  τέχνες-πολιτισμός
  Factory of Art Rurality & Media

  Το FARM είναι ένα project που εξερευνά μεθόδους για την ανάπτυξη του πολιτιστικού πλούτου και του παραγωγικού περιβάλλοντος σε αγροτικές περιοχές. Η προοπτική που εξετάζει το FARM δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στην έννοια της εδαφικής ανάπτυξης, αλλά συνδέεται με την κριτική ανάλυση της οικονομίας, του πολιτισμού και της κοινωνίας στις αγροτικές περιοχές με σκοπό να εντοπίσει καινοτόμες και βιώσιμες τεχνολογικές πρακτικές που θα βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες να ενσωματωθούν στο σύγχρονο τρόπο ζωής.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • Mural Conservancy

  blogger communispace 9.3.2015
  τέχνες-πολιτισμός
  Mural Conservancy

  Το Mural Conservancy είναι ένας οργανισμός που όπως υποδεικνύει το όνομα του ασχολείται με τη διατήρηση και καταγραφή των τοιχογραφιών στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες. Η διαφορά της τοιχογραφίας από το γκράφιτι είναι πως οι πρώτες συνήθως γίνονται για λογαριασμό κάποιου οργανισμού και ο καλλιτέχνης πληρώνεται για τη δουλειά του.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

 • HelpX

  blogger communispace 6.3.2015
  κοινωνία
  HelpX

  Το helpX απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για διακοπές με ανταλλαγή εργασίας, ένα αρκετά διαδεδομένο concept βάσει του οποίου αντί να πληρώνεις για να μείνεις σε ένα ξενοδοχείο μένεις στο σπίτι κάποιου και γι αντάλλαγμα για τη στέγη και τη διατροφή που σου παρέχονται βοηθάς στις δουλειές. Το πλεονέκτημα αυτού του είδους των διακοπών είναι πως έρχεσαι σε επαφή με την καθημερινότητα και έτσι αφομοιώνεις καλύτερα τα πολιτισμικά στοιχεία κάθε τόπου.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Good Reads

  blogger communispace 5.3.2015
  τέχνες-πολιτισμός
  Good Reads

  Αν είστε βιβλιοφάγος θα λατρέψετε αυτό το site. Πρόκειται για ένα κοινωνικό δίκτυο που χτίζεται μέσα από τις προτιμήσεις βιβλίων. Η λειτουργία του site χωρίζεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη αξιολογούμε κάποια βιβλία που έχουμε διαβάσει. Αναζητούμε τα βιβλία και αφού εμφανιστεί αυτό που ψάχναμε δίνουμε μια αξιολόγηση από ένα έως πέντε. Αν αξιολογήσουμε πάνω από είκοσι τίτλους το site χρησιμοποιεί αυτές τις αξιολογήσεις για να μας προτείνει νέους τίτλους.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • res artis

  blogger communispace 4.3.2015
  τέχνες-πολιτισμός
  res artis

  Το res artis είναι ένας οργανισμός που απευθύνεται σε καλλιτέχνες που αναζητούν συνεργασίες με πολιτιστικά ιδρύματα. Το site φιλοξενεί αναγγελίες για συνεργασίες από 400 οργανισμούς και κέντρα τέχνης που εδρεύουν σε 50 χώρες. Ιδρύθηκε το 1993 ως ένα δίκτυο εθελοντικής εργασίας και πληροφόρησης με σκοπό την αντιπροσώπευση κέντρων τέχνης που προσφέρουν προγράμματα συνεργασιών. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • AirBnB

  blogger communispace 3.3.2015
  κοινωνία
  AirBnB

  Το airbnb (από το Air Bed and Breakfast) είναι ένα site που παρέχει τη δυνατότητα σε ιδιώτες να ενοικιάσουν τα σπίτια τους ή μεμονωμένα δωμάτια αυτών. Οι επισκέπτες αφού ορίσουν τις ημερομηνίες για τις οποίες ψάχνουν διαμονή και το μέρος μπορούν να δουν τους διαθέσιμους χώρους και αν βρουν κάτι που τους ενδιαφέρει επικοινωνούν απευθείας με τον ιδιοκτήτη. 

  Διαβάστε Περισσότερα

 • Project HOPE Art

  blogger communispace 2.3.2015
  κοινωνία
  Project HOPE Art

  Το Project HOPE Art είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2010 και επιχειρεί μέσω της τέχνης να βελτιώσει την ποιότητα ζωής παιδιών σε υποανάπτυκτες χώρες. Ο οργανισμός διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά τα οποία λαμβάνουν χώρα σε νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, σχολεία και τοπικές κοινότητες, χρησιμοποιώντας την τέχνη ως ένα όχημα για να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να εκδηλώσουν το δημιουργικό τους ταλέντο.

  Διαβάστε Περισσότερα

  tags: blogging

Επιστροφή